A világnak már régen vége van, csak még nem vettétek észre…

A világvégevárás közepette nem árt elszámolni az eddigi téves riasztásokkal. Ha már megint egy világvége vár ránk, akkor nem árt sorba venni az eddigieket.

vv2Először is, költsd el minden pénzed még december 21. előtt, mert lehet, hogy azután már semmit sem érnek a bankjegyek. Aztán gyónj meg, még akkor is, ha nem szokásod: elvégre mindent ki kell próbálni. Fokhagyma, gyertya, szenteltvíz a távirányító mellett, ha zombi apokalipszist színlelve jönne el a krach, legalább a Barátok köztöt végig tudd nézni, mielőtt elvisznek az emberevők. Természetesen ha épp nem vagy otthon, akkor a fészbukodról is végig tudod nézni az eseményeket. Ha több mint 81 lájkos profilfotód van, akkor még egy napot élhetsz bónuszban. A fészbuk elintézte. Mindent a felhasználókért.

Na de nézzük csak, mi volt akkor, amikor még nem volt fészbuk, és váratlanul jött a vég. Több világvégét élt már meg az emberiség, mint ahány háborút Szerbia, szóval van miből csipegetni.

Jézus halála után (vallás ide vagy oda, a történelem része és valós személyiség, aki megrengette a világot) a kereszténység terjeszkedésével egyre több kis egyház alakult, amelyek az apostoli levelek gyűjtögetésével, másolásával és fél füllel hallott sztorik továbbmesélésével erősítették egymásban a hitet. Persze mindig jött valaki, aki kijavította a történetet. De mégis sok volt a vadhajtás. Mivel sokan készpénznek vették Jézus szavait, hogy még visszajön, de akkor nagyon, ezért vártak, hogy jöjjön, és rendet teremtsen a világban a mennyei seregével…

vv1Valakik egészen annyira, hogy megunták a várakozást, és a keresztény vallást egy kicsit megfűszerezve elkezdték a világvégetanaikat oktatni főmunkaidőben. Számtalan megnyilvánulásuk, egymástól független csoportjuk van, volt és lesz. Talán a legjelentősebb és legsikeresebb a 7. században a Balkánról indult Bogumilok (Istenesek), akiknek tanai gyorsabban terjedtek Nyugaton, mint Afrikában az AIDS. Észak-Olaszországban, majd Franciaországban új formákban és neveken kis közösségekben minden világiról lemondva, az anyagi, földi, testi életet megvetve élték aszkéta életüket. Értsd: részegség, gazdagság, nem gyereknemzés céljából gyakorolt szerelmi légyott – ez mind halálos bűn. A teljes szegénység és alázat állapotában várták a világvégét, ami bármelyik percben bekövetkezhetett volna…Sorsuk a kor feudális és egyházi beállítottságának köszönhetően a pusztulás volt, úgyhogy igazuk volt. Az ő világuknak is vége lett.

A több évtizedig tartó kaszabolásuk után valahogy csak-csak sikerült a világvégét kiirtani az emberek fejéből, de ahogy közeledett az emberiség az ezredik év felé, úgy jött a következő jelentősebb világvégehullám, ami az előző dátumtalanságával ellentétben egy mindenki számára érthető és világos időpontot tűzött a zászlajára.

vv5Ezer. Kereken 1000 év telt el Krisztus születése óta, hát mikor jönne vissza rendet tenni valaki, ha nem a saját szülinapján, amikor különben is mindenki őt várja. Az év vége felé közeledve az adományok, alamizsnák, jó cselekedetek, bűnbánatok, fohászok olyan mértékben szaporodtak, hogy azt a tempót a szárnyaló kínai gazdaság is megirigyelhetné. A templomok tömve voltak, a gyóntatószékekhez vezető úton pedig kilométeres sorokban kígyózott a tömeg, s láss csodát! Megmenekültünk. A sok ima és böjt meghozta a hatását: elmaradt a világvége.

Persze az ember egy okos faj, sokak szerint még a flamingóknál is fejlettebbek az agytekervényeink, ezért gyorsan tanulunk. Szóval 1186-ra Toledói János asztrológus tanulva az eddigi hibákból összerakta a képet. Ő már nemcsak azt mondta meg, hogy mikor pusztulunk ki egy magasabb rendű akaratból, hanem azt is, hogy hogyan. Szóval: 1186 – vízözön. Természetesen hatalmas volt a pánik, mert akkor még nem tellett mindenkinek bárkára, ahogy anno Noénak, és még a vízhatlan laptoptáskát sem találták fel. De mindenki nagy meglepetésére a vízözön valamiért elmaradt. Lehet, hogy elvitte az infláció, vagy a megnőtt kékbálna-populáció elitta az összeset.

De ami késik, az nem múlik. Úgyhogy 1499-ben a méltán híres tudós, Johannes Stöffler megmondta a frankót: ha tetszik, ha nem, 1524. február 20-án vízözön lesz. De hát a globális felmelegedés akkor is már komoly probléma volt, úgyhogy a kifejezetten száraz 1524. február 20. után Johannes belátta, hogy tévedni emberi dolog, és kiküszöbölte a hibát. Osztott, szorzott, és rájött, hogy elszámolta magát. 1525. július 15-re gondolt eredetileg… De hiába. Mégiscsak a Bibliának volt igaza: nem jött mindent elsöprő özönvíz azóta se.

vv4De olyan nincs, hogy ne kelljen félnünk a ránk váró végzettől, ezért William Miller, tanulva az előzőek hibáiból, mégiscsak a Bibliának hitt, sőt még számolt is vele. A New York-i farmer a szorzótábla magabiztos elsajátítása után a maga józan parasztlogikájával kiolvasta a Bibliából a titkot. Azt, amit eddig még soha senki se. Rájött, hogy a Bibliában a napok igazából éveket jelölnek. Az évek meg a deriválás jelei. Szóval ha a 10. oldal tartalmát négyzetre emeljük, akkor a 75. zsoltár köbgyöke nem más, mint 1843/1844. Na tessék… Ki gondolta volna. Ugye, hogy neked ez sosem jutott volna az eszedbe? Hát igen, nem lehet mindenki zseni…

Szóval Miller felfedezése, vagyis a békés Krisztus új világa a régi lassú halálát, majd annak romjain egy új világrend születését eredményezi. Nagy port is kavart a dolog, úgyhogy a tőzsdén kétszer is meggondolták, hogy ki akar venni kakaót 1843-ban, mert nem biztos, hogy el fog állni 1844-ben is.

Igaza lett Millernek, valóban nagyot változott a világ, még annak ellenére is, hogy nem sokan vették észre, hogy neki van igaza. Csak a tiszta szívűek látnak jól, ezért az övéké a kötelesség, hogy felnyissák a vakok szemét. Szóval Miller tanai nem elavultak, mi sem bizonyítja jobban, mint a Jehova tanúi. Ha valakit még ők sem tudnak meggyőzni, akkor az tényleg megérdemli az örök bűnhődést.

Na de azért eléggé megváltozott a mi világunk is. Most már nem annyira aktuális ez a keresztény vonulat az életünkben és a társadalmunkban. Úgyhogy inkább a spirituális egzotikumokhoz vonzódunk. Szóval jöjjön a maja naptár, mert a miénkben már csalódtunk. Hátha egy halott nemzet és kultúra jobban tudja, mi a helyzet 2012-ben, mint mi magunk, akik a szereplői vagyunk.

vv3

Én biztos vagyok benne, hogy igazuk van a majáknak, és pólust fog váltani a világ. Mondjuk lehet, hogy fejjel lefelé fogunk skype-olni, vagy az új Zastavát már jobb oldali kormánnyal gyártják. Vagy ne legyek ennyire felelőtlen, és készüljek fel én is a legrosszabbra? Lehet, hogy a Plútó bolygó eljön megcsókolni a Földet, és nem érjük meg 2012. 12. 22-t? Egy biztos: készüljetek fel rendesen az előttünk álló nehéz napokra. Spájzoljatok be jól alkoholból és dohányból, mert ha az elfogy, akkor tényleg vége a világnak.

Megjelenés: www.kepesifi.com, 2012. 12. 12.

The following two tabs change content below.
Losonc Csongor

Losonc Csongor

Losonc Csongor vagyok, s bárhogy töröm a fejem, nem találok ennél szebb nevet kerek e világon. Büszke vajdasági, méghozzá oromi. A bölcsőm ez, s majdan sírom is. Azonban eme két végpont között még sok mindent megélek, ami már nem a szülőfalumhoz köt. Útkereső vagyok. Autóstopos és kamionsofőr. Szeretnék sokáig élni, méghozzá kicsattanó egészségben, hogy minden egyes percet – mit ajándékba kaptam – élményre és tettekre válthassak. S hogy miről, vagy miért írok szívesen, azt én se tudom megmondani, mert sajnos ezen a héten, erről semmit se mondott a horoszkópom.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!