Budapesten élő vajdaságiak segítettek az árvízkárosult szerémségi falun

VBE-adományok Jamenának

A Budapesten élő vajdasági származású üzletembereket és értelmiségieket tömörítő Vajdasági Baráti Egyesület tagsága körében gyűjtést szervezett az árvízkárosult szerémségi Jamena falu javára. A Balkánon májuban pusztító árvíz egyik legsúlyosabb vajdasági elszenvedője volt a település, melynek valamennyi lakosát evakuálni kellett, 380 ház megrongálódott, 20-at pedig teljesen újra kell építeni.

jamena 2
Az egyesület választása azután esett Jamena megsegítésére, hogy egy Budapest melletti tűzoltócsoport a helyszínen járt és beszámolt az ottani állapotokról. A VBE részben saját éves költségvetéséből, részben tagjai további felajánlásaiból gyűjtötte össze azt a 648 ezer forintot, amiből 5400 kg csirketakarmányt vásárolt.

POPLAVLJENA ULICA

Azért volt éppen erre szükség, mert  a tartományi kormánytól csibéket kap a falu, és a helyi polgármesterrel való megbeszélés alapján döntött úgy az egyesület, hogy csirkeeledelre költi az összegyűjtött pénzt. Ma (hétfő) Simon Vilmos az egyesület elnöke és Kádár Zoltán az egyesült egyik tagja látogatott a helyszínre a teherautónyi szállítmány kíséretében és átadták azt a helyieknek.

A Vajdasági RTV tudósítása: 

Arról, hogy a világban hogyan segítik az elvándorlók a szülőföldet, itt olvashattok.


Iratkozz fel hírlevelünkre és kövesd a Press Szó új írásait!

The following two tabs change content below.
Press Szó

Press Szó

Ez a cikk szerkesztőségi munka eredménye, átvétel vagy alkalmi szerzőnk írta, ezért nincs a szerzőjének profilja a honlapunkon.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!