Bor, mámor, Adria

Nostradamus és Plavac bor is érkezik a tavaszi Yu-partyra!

Bor, mámor, Adria – ez lesz a tavaszi Yu-party jelszava, melyet ezúttal április 25-én, szombaton rendeznek meg a budapesti Iskolában (1061 Budapest, Hegedű utca 3.). Egészen biztos, hogy a déli hév felülkerekedik még a legáprilisibb időjáráson is, főleg, ha ehhez egy remek zenekar és kiváló borok is társulnak!

De lássuk, mi várható az estén! Még mielőtt betöltené a helyiséget a faszénen piruló húsok illata, példamutató kezdeményezésnek lehetnek tanúi az időben érkezők. Biacsi Karolina író és fiatal restaurátorokból álló csapata lesznek a vendégek, akik úgy döntöttek, megmentik az enyészettől a magyarcsernyei Biacsi Pál földbirtokos százesztendős kápolnáját.

Yu-party_apr25_plakatKarolina, aki maga is csernyei származású, könyvet jelentetett meg a restaurálási munkákról, az épületet megálmodó és felépítő Biacsi Pálról, valamint a felújítást támogató leszármazottairól. A kötet, melynek bemutatásában dr. Raffay Endre, a Pécsi Tudományegyetem Művészettörténet és Művészetelmélet Tanszék vezetője lesz a segítségére, régi vajdasági szokás szerint háromnyelvű (magyar, német, szerb), és az Értékmentés a déli végeken címet viseli.

A könyvbemutató után kicsit „délebbre haladva” a dalmát borok csábító illata hat majd érzékeinkre, amint megízleljük őket Damir Holoker kínálatából! Indul a dalmát és szerémségi borok kóstolása: érkezik a Pelješac-félszigeti Plavac, a szerémségi tramini és a Kapisztrán bor.

Ám hogy továbbra is velünk maradjon az Adria hangulata, arról a ZlatniGambet vitorlásverseny győztesei gondoskodnak: itt nyújtják majd át a szervezők a díjakat, mellé remek Plavac borral koccinthatnak.

Épp jókor adja majd meg az alaphangot az újvidéki Nostradamus zenekar, mely tíz éve szerepel az ex-jugoszláv térség színpadain, hangos sikert aratva a klasszikus ex-yu dalokkal.

S ahogy az már lenni szokott, a koncert után sem siet senki haza, hiszen DJ Macsity már izzítja is a lejátszón a régi Jugoszlávia legnépszerűbb slágereit.

Az est során, ahogy eddig is, a Yu Grill pljeskavicát és csevapot süt majd nekünk, valamint a Mlinar túrós és húsos burekjaival is csillapíthatjuk éhségünket.

A belépő 2000 forintba kerül, a diákok 1000 forintért juthatnak hozzá a jegyhez.

Yu-party_Iskola_regi

The following two tabs change content below.
Press Szó

Press Szó

Ez a cikk szerkesztőségi munka eredménye, átvétel vagy alkalmi szerzőnk írta, ezért nincs a szerzőjének profilja a honlapunkon.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!