Bőrünk nem felejt

A szépségápolás gyerekkorban kezdődik

Kovács D. Eugénia a Women Secret Szépségcentrum elektrokozmetikusa és Beszédes Adrianna sminkes szerint a bőrápolás gyerekkorban kezdődik. Akkor, amikor szüleink krémet kennek az arcunkra, hogy ne legyen száraz, érdes vagy piros a bőrünk. Kamaszkorban szappant vesznek nekünk, és mikor már nagyobbakká válunk, krémet is. Legtöbben fiatal korban a saját kezünkbe vesszük testünk ápolását, és ahogy idősödünk, egyre inkább tudjuk, mi a jó nekünk. Eugéniával és Adriannával beszélgettünk arról, hogy milyen szabályokat érdemes követnünk, ha azt szeretnénk, hogy bőrünk mindig ápolt és fiatalos legyen.

Adri és Gini

Adrianna és Eugénia

– Vendégeimmel gyakori téma a fiatalos külső megóvása 25 éves kor felett. Nincs olyan vendégem, aki ne törődne a bőrével, ápoltságával, ruházatával, a megjelenésével. Az igazsághoz tartozik, hogy akinek a külső fontos, annak a belső is. Törődik az egészségével, fontosak számára a természetes gyógymódok, a lelki problémák kezelése, egyszóval az egészséges életmód – vallja Eugénia.

Neked hogyan indul a reggeled, és milyen szépségápolási rituáléid vannak a mindennapokban?

– Ami engem illet, jól vagyok, jól érzem magam a bőrömben. Mindennapi rutin nálam az esti bőséges hidratáló krém felvitele, nappal a jó minőségű alapozó és smink. Az én szépségrituálém rövid és célratörő. A saját ráncaim nem zavarnak, sőt! Kislány koromban is a harmincas-negyvenes nők tetszettek. A bőrük és a finom ráncok, az érettség és az egzisztencia, amit ők képviselnek. A húszas éveimben hiányzott az a jó közérzet, ami mostanra, ennyi idősen már megvan.

17352586_755008684657483_127985100_n

Milyen eredménnyel jár, ha rendszeresen látogatjuk a kozmetikust?

– A bőr tisztasága mindennek az alapja, így minden életkorban, és minden bőrtípusra oda kell figyelni. A Women Secret kozmetikai szolgáltatása egyike a legkelendőbbeknek. Általában havonta egyszer jönnek kezelésre, eredményesen. A bőr állapota frissebb, üde, fényesebb és hidratált, tiszta lesz.

17094014_744697249021960_2146456597_n

Csak a bőrtisztítástól lehet üdébb és frissebb az arcunk? Milyen otthoni tippeket tudsz adni?

– Minden embernek, függetlenül attól, hogy nő vagy férfi, vitaminokban gazdag élelmiszereket kell fogyasztania, vagy vitaminokat szednie. Ezen túl a napi vízfogyasztásnak is döntő szerepe van. A kozmetikumokat illetően a nagyon erős, szárító hatású tonikokat, szappanokat kerüljük. Akinek pattanásos a bőre, annak az érintett területet fertőtlenítenie kell. Tilos az arcot akár unalomból, akár hobbiból vakargatni, bőrünkhöz csak tiszta kézzel érjünk! Kozmetikai kezeléseim során a legnagyobb tudással és jóindulattal kezdek mindegyik bőrtípus ápoláshoz.

Mi a véleményed a természetes és a nem teljesen natúr kozmetikumokról?

– Munkám során még nem találkoztam nem természetes alapanyagokból készült kozmetikummal. Csak natúr alapanyagokból előállított krémeket, termékeket használok. Nagy szakmai újítást hoztak a kozmetikai gépek, amelyekkel látványos változásokat lehet elérni a kezeléseke során. Akkora léptékben halad a szépségipar, hogy nincs is rálátásom, mi lesz itt tíz év múlva. Forradalom van! 2016 őszén sajátítottam el az elektrokozmetikát csínját-bínját, az oktatás során a bőr szerkezetére és az arc izomzatára helyeztük a hangsúlyt. Ezen túlmenően önszorgalomból heti rendszerességgel tanulok a bőr betegségeiről, főként az arcon lévő bőrelváltozásokról, ahogy a teljes testet érintő elváltozásokról is érdekelnek. Rendkívüli módon vonz a bőrgyógyászat és a természetgyógyászat. Azt tervezem, hogy idős koromban főként ezekkel foglalkozom majd. De most még nagyon aktívnak és erőteljesnek érzem magam, jelenleg a fodrászat és a kozmetikai kreativitás élvez elsőbbséget.

SminkA smink jelentőségéről, annak előnyeiről, és hogy miért is van szüksége egy nőnek arra, hogy kifesse magát, Beszédes Adriannával, a Women Secret sminkesével beszélgettünk.

– A 21. században élő nők nem engedhetik meg maguknak, hogy ápolatlanok legyenek, és ehhez hozzátartozik a sminkelés is. Mindenkinek kell egy jó kozmetikus, aki hasznos tanácsokkal látja el a bőrét illetően, és egy jó sminkes, aki útmutatást nyújt a hétköznapi sminkek elkészítéséhez. Ha többre van szükségünk, segítségünkre van abban, hogy hogyan tudnánk gyönyörűen kiemeli vonásainkat a megfelelő alapozók, szemhéjpúderek, pirosítók, szemceruzák és rúzsok játékával. Gyermekként minden lány azt a fordulópontot várja, amikor az anyukája végre megengedi, hogy „egy kicsit”, de tényleg „csak egy kicsit” Ő is kisminkelhessen. Ez valahol a génjeinkben van – mesélte Adrianna.

Mit kell figyelembe venni egy-egy sminkelés alkalmával?

– A legfontosabb, hogy tisztában legyünk azzal, hogy allergiások vagyunk-e valamilyen kozmetikum összetevőjére, illetve ismernünk kell a bőrtípusunkat. Elég naponta öt percet szánnunk sminkünk elkészítésére. Három egyszerű lépést szoktam ajánlani: első körben vigyük fel az alapozót (BB vagy CC krém), utána a szempillaspirált, majd a szájfényt vagy a rúzst.

Smink 2Ezt természetesen mindenki kénye-kedve szerint bővítheti egy kis szemceruza vagy pirosító alkalmazásával. Ezzel az egyszerű “feladatsorral” hozzájárulunk önbizalmunk növeléséhez, amelynek pozitív hatásait az élet minden területén érezni fogjuk. Sajnos csak kevesen tudják, mennyire fontos a megfelelő sminkes kiválasztása. Például húst sem szívesen vásárolunk olyan helyen, ahol nem tudjuk, milyen körülmények közül származik, mióta van forgalomban, átesett-e egészségügyi ellenőrzéseken, és így tovább. Szívesebben választunk megfelelően csomagolt és tárolt, megbízható forrásból származót. Ugyanennyire fontos a megfelelő sminkes kiválasztása is, aki minőségi alapanyagokkal és higiénikusan dolgozik. Nagyon fontos az eszközök fertőtlenítése, tisztán tartása. Bőrünk nem felejt. Miért ne adnánk meg neki azt, amit megérdemel. A színes smink hétköznapjainkat is beszínezi, csak tudni kell vele bánni. Ezt kell ötvözni a vendég egyedi arcvonásaival és személyiségével. Mindenképpen követnünk kell a trendeket, és nyitnunk az újdonságok felé. Folyamatosan tanulunk, újítunk, haladunk az árral, de szeretünk inkább két lépéssel előtte járni.

Ki diktálja a sminkstílust, a vendég vagy a Women Secret?

– A divat és a stílus összhangjának megteremtése az egyik legizgalmasabb feladat. Míg a divat dinamikusan változó, megújuló, addig a stílus divathullámoktól független, állandó. A Women Secret is együtt változik a divattal, új színekkel, új technikákkal, új alapanyag-fejlesztésekkel, de emellett van egy, az éppen aktuális divattól független, meghatározó saját stílusa, ami a változások viharában is kapaszkodót jelent minden hozzánk járó Nőnek. Ez a stílus nem más, mint az elegancia. Igyekszünk a nőkből kihozni a maximumot, és azt a kis rejtett pluszt, amit néha még ők sem fedeztek fel önmagukban. Felemelni őket egy olyan szintre, amivel bátran kiléphetnek a “nagyközönség” elé, ahol önmagukat adhatják, valamint tele önbizalommal viselhetik magukon munkáinkat.

(X)

The following two tabs change content below.
Press Szó

Press Szó

Ez a cikk szerkesztőségi munka eredménye, átvétel vagy alkalmi szerzőnk írta, ezért nincs a szerzőjének profilja a honlapunkon.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!