Örökbe adnád kutyád, macskád?

A Lajka Állat- és Természetbarátok Egyesületének gazdikeresésre szakosodott Facebook-csoportjáról

Egy istállóból szaladtam eléd. Én voltam az első, aki odaért hozzád. Játszottunk, belém szerettél, hazavittél. Éveket töltöttünk együtt, de egy nap csomagolni kezdtél. Nem értettem, mi történik. Rám raktad a pórázt, és beültünk az autóba. Megálltál egy kapu előtt, kiszálltunk, és te átadtál egy hölgynek. Miközben megsimogattál, a szemedbe könnyek szöktek. Megfordultál, és elmentél. Engem egy ketrecbe vezettek, majd gondoskodtak rólam. Nagyon vártalak, de soha többé nem jöttél vissza értem.

11169809_864357013609899_6523306292502034477_n

Ezeket gondolhatja egy kutya, akit a gazdája menhelyre visz, mert külföldre költözik. Sajnos számtalan házi kedvenc jut erre a sorsra. Nagy becsben tartják, majd egyszer csak rács mögé kerül, és ott várja, hogy újra szerető családban élhessen.

A Facebook több millió csoportja között megtalálható egy „HÁZI KEDVENCEK AJÁNDÉKBA Zenta és környéke” elnevezésű is, amelyben újszülött cicákat és kutyákat ajándékoznak el, valamint meglévő kedvencüknek keresnek új gazdát az emberek. Akadnak olyan posztolók is, akik örökbe szeretnének fogadni. A csoport létrehozásának ötlete Virág Viktóriának, a zentai Lajka Állat- és Természetbarátok Egyesülete egyik tagjának fejéből pattant ki. Sűrűn előfordult, hogy a szervezetet azzal keresték meg, tegyenek közzé Facebook-oldalukon egy-egy alomnyi, gazdára váró kutya- vagy macskakölyköt. 8c1d743138a88cc076476968a38ba484Ezzel azonban elvették volna a teret a saját mentett állataiktól, amiket az utcáról vagy az út széléről helyeztek biztonságba.

– Nálunk ők vannak előnyben, mivel nekik nincs senkijük, ellentétben azokkal, amik még olyan felelősségteljes embereknél laknak, akik úgy érzik, kötelességük törődni a sorsuk további alakulásával. Még mindig jobb a háziállatoknak, ha gazdát cserélnek, és olyan helyre kerülnek, ahol tudnak és akarnak is róluk gondoskodni – mondja Gyetvai Orsolya, aki szintén Lajka-tag.

A csoport a háziállatokért jött létre. Azért, hogy ne altassák el őket, és ne kerüljenek az utcára. Ha te is szeretnél örökbe fogadni, vagy elajándékoznád kedvenced, kattints az egyesület ezzel foglalkozó oldalára!


Iratkozz fel hírlevelünkre és kövesd a Press Szó új írásait!

The following two tabs change content below.
Göblös Nikoletta

Göblös Nikoletta

Anyukám születésem előtt a következő kijelentést tette: ,,Szőke hajú, kék szemű kislányt szeretnék!". Kívánsága 1991. március 20-án teljesült, amikor is megszülettem, így gyarapítva Zenta lakosságát. Az általános és középiskolát is drága szülővárosomban fejeztem be, 2012-ben azonban elszakadtam tőle, és megkezdtem újságírói tanulmányaimat az Újvidéki Egyetem Bölcsésztudományi Karán. Azóta igyekszem, hogy megismertessem írásaim és magam, elsősorban Vajdasággal, a többi pedig a jövő titka.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!