Délies vidámsággal és dallal telik meg a Fonó

Újra együtt mikulásoznak a budapesti vajdaságiak

Negyedszer várják együtt a jóságos őszszakállút a Vajdaságból elszármazott kicsik és nagyok december 6-án a Fonó Budai Zeneházban. A mára hagyománnyá vált rendezvényen az ajándékosztás előtt neves fellépők szórakoztatják majd a közönséget, és ezúttal is szerveznek gyűjtést a Vajdaságban élő magyar gyerekek taníttatásának segítésére.

11222233_1644479322480646_1721504156104609405_n

Elérkezett az év vége, s vele az egyik olyan esemény is, amelyre minden esztendőben nagy izgalommal készülnek a Budapesten élő vajdaságiak. Az idén negyedszerre rendezik meg a Mikulás-estet a Fonó Budai Zeneházban, a Vajdasági Baráti Egyesület szervezésében.

A családias hangulatú összejövetelen azonban nem csak a gyermekeket várja vidám program és meglepetés a jóságos Télapó jóvoltából. Régi és új ismerősök találnak egymásra, kezdhetnek véget nem érő beszélgetéseket, kóstolhatnak hazai ízeket és koccinthatnak a találkozás örömére. A finom ételeket a Sonkamesternek és a Balkán Grillnek köszönhetjük, míg a kellemes borokat a Hernyák-birtok, a kiváló kézműves söröket pedig a RothBeer szolgáltatja.

Számos tavalyi, Vajdasághoz kötődő fellépő vállalta újra a szereplést – Rúzsa Magdi, Szőke Zoltán, Varga Izabella, Csizmadia Anna, Fehér Nóra és a Török testvérek szórakoztatják majd a közönséget. De nem fognak hiányozni a gyermekek sem, akik tavaly a színpadon is megcsillogtatták tehetségüket.

A Mikulás-estre váltott jeggyel a vendégek idén is a délvidéki magyar fiatalok taníttatását, előrejutását segíthetik. Három intézményt támogathatnak ezúttal: a Boldogasszony Iskolanővérek Nagybecskereki Lánykollégiumát, a kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskolát, valamint a több mint 20 év kihagyással újrainduló verbászi magyar óvodai tagozatot.

Az esten a szolgáltatók, a Vajdasági Baráti Egyesület szervezői, a fellépő művészek és a vendéglátók sem kapnak anyagi juttatást. Mindenki, aki megvásárolja a 2000 forintos támogató jegyet, hozzájárul a nemes célok megvalósításához, sőt ezúttal is lehet majd kiemelt támogatói jegyet váltani 5000 forinért.

A tombola bevétele szintén az iskolásoké lesz. Érdemes próbát tenni, hiszen értékes nyereményekkel lehetünk gazdagabbak, az utazástól kezdve az e-bookig.

A rendezvény este fél 6-kor kezdődik.

Helyszín: Fonó Budai Zeneház, 1116 Budapest, Sztregova utca 3.

Emlék az első Mikulás-estről:

Tavaly is ott voltunk:


Iratkozz fel hírlevelünkre és kövesd a Press Szó új írásait!

The following two tabs change content below.
Press Szó

Press Szó

Ez a cikk szerkesztőségi munka eredménye, átvétel vagy alkalmi szerzőnk írta, ezért nincs a szerzőjének profilja a honlapunkon.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!