A kék széken Kosztolányiék

Dombosi történetek képekben

Ötödik alkalommal szervezték meg a Dombosi történetek ‒ remix nevű irodalmi rendezvényt Kishegyesen július 4-én és 5-én. Az elmúlt évek 4-5 napos programjaihoz képest idén mindössze kétnaposra sikeredett az esemény, színvonalából viszont cseppet sem veszített. Az első napon Bíró-Balogh Tamás mutatta be Pál Sándor Attila Pontozó című verseskötetét, este pedig Szegő János beszélgetett Szilasi László íróval. Másnap bemutatkozott a veszprémi Ex Symposion folyóirat, este pedig a Népszabadság újságírója, Vári György irodalomkritikus Losoncz Márkot kérdezte Vakító gépezetek című fél éve megjelent filozófiai tanulmánykötete kapcsán.

 

Virág Gábor főszervező a technika segítségével slammer módon ismerteti a programot

Virág Gábor főszervező a technika segítségével slammer módon ismerteti a programot.

 

Pál Sándor Attila (a képen balról) életútját Bíró-Balogh Tamás fordítva mutatta be: a PhD felvételtől indulva haladtak 1989-es szanki születéséig. Majd a vers és a néptánc körül forgott a diskurzus, kiderült, hogy a rá fordított időt tekintve az utóbbi, fontosságát tekintve az előbbi tölt be nagyobb szerepet Attila életében

Vers és néptánc: a rá fordított időt tekintve az utóbbi, fontosságát tekintve az előbbi tölt be nagyobb szerepet az életében.

 

 

Napsütötte közönség

Napsütötte közönség

 

Szilasi László Jószef Attila-díjas magyar irodalomtörténészt Szegő János faggatta életútjáról és A harmadik híd című idén megjelent regényéről, mely egy magyar lecsúszástörténet köré épül

DSCF2711

Bíró-Balogh Tamás irodalomtörténésznek a második nap délelőttjén tartott előadása: mi történjen a szerző halála után kézirataival, piszkozataival, tisztázataival, félkész vagy ki nem adott műveivel, naplóival, levelezésével? A kék széken: Kosztolányi, Csáth, Ady, József Attila, Szentkuthy, Radnóti és még sokan mások!

DSCF2733

 

A közönség a második napon már inkább árnyékba vonul

DSCF2735

Három óra múlva Bíró-Balogh vs. Szegő, irodalmi kötetlen beszélgetés és interaktív szópárbaj a közönség beemelésével…

DSCF2736

 

…fő mozgatórugók a szarvasok

DSCF2739

Mennyei fényben fürdő Ex Symposion szerkesztőség (Szegő János, Józsa Márta, Bozsik Péter és Mesés Péter)

DSCF2743

Szegő János bemutatja az Ex Sympo legújabb számait, az Együtt 1914-et és Cigányutat

DSCF2747

 

Vári György szerint Losoncz Márk tudományos pályafutása fogantatása pillanatában elkezdődött

DSCF2757

 

A nagyobbak beérték az előadással, a kicsiket külön kellett szórakoztatni…

DSCF2759

 

Kép és szöveg: Kelemen Emese

The following two tabs change content below.
Kelemen Emese

Kelemen Emese

1990-ben születtem Szabadkán, a Debreceni Egyetem Irodalomtudományok Doktori Iskolájának PhD-hallgatója vagyok. Tagja vagyok a Híd Körnek, a Fiatal Írók Szövetségének, főleg kritikaírással foglalkozom. Szeretem a kortárs magyar irodalmat, a francia filmeket, a spanyol focit és a macskákat.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!