Elment az Angyal, Roger Moore 89 éves volt

Egy ideje rákbetegséggel küzdött, Svájban hunyt el

89 éves korában elhunyt Roger Moore. Halálát a család jelentette be a brit színész Twitter-profilján.

„Mély fájdalommal kell megosztanunk a szörnyű hírt, hogy édesapánk, Sir Roger Moore, ma elhunyt” – olvasható a bejegyésben.

Roger Moore egy ideje rákbetegséggel küzdött, Svájcban halt meg. Zárt körű temetését Monacóban tartják majd.

A brit színészt a legtöbben James Bond és az Angyal,  Simon Templar  szerepében ismerték meg, de Tony Curtis oldalán is nagyszerűt játszott a Minden lében két kanál című sorozatban.

Moore 1973 és 1985 között összesen hét filmben játszotta a 007-es ügynököt, akinek a szerepét Sean Connerytől vette át 1972-ben.

A híres “My name is Bond, James Bond” sort állítólag hosszú órákon át gyakorolta, az Élni és halni hagyni rendezője, Guy Hamilton pedig csak annyit javasolt neki, hogy felejtse el a skót akcentust, és minden rendben lesz.

1991. augusztusában az UNICEF jótékonysági nagykövete lett. Elsősorban a rossz körülmények között élő gyerekek helyzetét szerette volna jobbá tenni, ennek érdekében aktívan vett részt jótékonysági akciók szervezésében. Több tízmillió dollár gyűjtött össze jótékonysági tevékenységével. Humanitárius tevékenysége miatt több nemzetközi elismerést is kapott. – írja az Index.

 
The following two tabs change content below.
Press Szó

Press Szó

Ez a cikk szerkesztőségi munka eredménye, átvétel vagy alkalmi szerzőnk írta, ezért nincs a szerzőjének profilja a honlapunkon.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!