Első nagy világtalálkozójukra készülnek az oromiak

Várják haza a világ minden tájáról a faluból elszármazottakat

2017. augusztus 19. 10.00

Orom, Iskola udvar

Térkép a helyszínhez

A faluban élők gondoltak egy nagyot: szeretnék újra együttlátni mindazokat, akik kötődnek a településhez. Augusztus 19-ére várják haza az Oromról vagy a környékről elszármazottakat:

„Akár te születtél ezen a tájon, a szélmalom tövében, a központhoz közel, a Fehér úton, a messzilátó közelében, Újfalu környékén vagy a völgyesi tanyavilágban, az ustorkai iskola padjait koptattad vagy az Almásinál báloztál, akár a szüleid vagy a nagyszüleid és a gyerekkorod emlékeibe beivódott egy-egy pillanat, ami ide köt, akár egy szempillantásra, egy nyár idejére vagy évekre, Oromra gyere haza!”

– írják a szervezők.

Felidéznek szinte mindent, ami nosztalgiával töltheti el és hazaindulásra sarkallhatja a faluból elszármazottakat:

„…vagyunk itt még sokan, akik itt születtek és emlékezünk Rád is! Együtt róttuk a poros utakat, legeltettük a jószágokat, felmondtuk a leckét Bosznai vagy Tímár tanító bácsinak, emlékszel-e? Itt voltak a rokonaid, a régi barátaid és ismerőseid, akik utódaikkal együtt szeretnének téged látni. Akiknek elmesélheted, hogy hová sodródtál ebben a kacifántos életben, milyen utat jártál be, milyen fájdalmak, sorscsapások és örömök értek! Kíváncsiak vagyunk arra, hogy alakult a te utad, mi lett belőled, hány gyereked és unokád lett, lett-e egyáltalán? Mi is elmeséljük majd, milyen most itt az élet, hová lett a kemence, a kút meg a cséplőgép, ami mellett izzadtunk, meg hogy divat-e még a szalmahordás, a kapálás errefelé.”

Az esemény helyszíne az iskola udvar lesz, délelőtt tíz órára várnak mindenkit. A nagy találkozót a Malomfesztivál idejére szervezték és hogy még nagyobb legyen a csábítás, meghívták Baráth (Szabó) Emília énekesnőt, Kovács Frigyes színművész és Tolnai Ottó írót is, akik el is fogadták az invitálást.
Várnak minden oromit!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!