Bohócék és a halasok koncertje Zentán

Nagyot szólt a Phrenia és a FISH! a Zeppelinben

A popmetálnak titulált magyarországi FISH! eljött Zentára egy szürke szombati napon, s szétszedték a Phreniával a Zeppelin klubot.

jeeeee

Feltételezésem, miszerint a magyarországi FISH!-t itt Vajdaságban nem ismerik annyian, mint hazájukban, tévedésnek bizonyult, ugyanis tömegnyomor volt a Zeppelinben. Pedig Vajdaság legnagyobb beltéri színpadáról és koncerthelyszínéről van szó…

A buli kicsit nehézkesen indult be, mivel a koncert napján a szintén magyarországi USEME (2015-től a magyar pop-rock szcénát színesítik klippel, dalokkal, új albummal) együttes lemondta a fellépést betegség miatt. A szervezőknek gyorsan kellett lépniük, gondolom az idegszálaik csak úgy ordítottak egy kis nyugi után. De minden elismerés az övék, szépen korrigálták a helyzetet.

A Phrenia kezdte meg az estet, ami nem múlhatott el izgalom nélkül a szervezők számára, az utánuk következő FISH! ugyanis sokáig vesztegelt a határon a hosszú sor miatt. (Aki még nem ismeri ezt az együttest, csak hogy tisztában legyen vele: vajdasági, adai-zentai gyerkőcökből áll, akik oda-vissza vannak az elektronikus metál műfajért, és ezt érezni is a saját számaikon és az átdolgozásokon egyaránt. 2013 óta léteznek hivatalosan, de már az előző évben is munkálkodtak. S azóta csak dobálják nekünk a királynál királyabb dalaikat, klippestől, albumostól, mindenestől! Egy szóval, megéri belefülelni a srácok alkotásaiba.) Hallhattunk átdolgozásokat, saját számokat és a kihagyhatatlan Pokémon dalt, amit telitorokból énekelt a közönség, hisz így-vagy úgy, majdnem mindenkinek van valamilyen lövése a rajzfilmről, netán csak a dalról! Jól felpörgették az embereket, nem állt már senki sem mozdulatlanul, még a legkeményebbek is mozgatták a fejüket a ritmusra. Ezért, amikor az énekesük, Zoli beleordította a jó hírt a mikrofonba, miszerint nagy késés után megérkezett a várva várt FISH! zenekar, az emberek teljesen elvesztették a kontrollt és megőrültek.

ezajo

Mint már említettem, “halék” magyarországiak, pontosabban budapesti lakótársakként kezdték közös pályafutásukat, saját bevallásuk szerint:,, 100% hardpop: nők, ital, műbalhé, popos dallamok, punkrock, korszerűtlen rapmetál, indiediszkó, saskabaré és mindezek ellenállhatatlan ötvözete”. Egyszóval a minőségi zene és az őrültség! Nem volt belőle hiány ezen az estén sem. Üvöltő emberek, fulladásig megtelt izzadságszag, sörtől és cigitől bűzlő száj, de hatalmas boldogságérzet mindazoknak, akik amúgy csak a YouTube-on láthatták eddig a fiúkat, és akik számára végre megtört a jég. Voltak új és régi nóták is, amire nagyokat pogóztunk mindannyian. Arra az időre elfelejtettük hány óra, sokan még az okostelefonjukat sem lesték meg, csak érezték a zenét!

Miután minden végét ért, odatévedtem a halas srácok fotózkodásához, ahol minket is elkaptak egy kép erejéig:

jeeeeeeeee

Annyit mondhatok így utólag, hogy aki szereti őket, annak feledhetetlen volt, aki nem szereti, az úgyis szeret mást. Mindenesetre egy belevaló bulit csinált a Phrenia és a FISH!, a rendezvény szervezésért pedig le kalappal, Vefmat Production!

Mi tényleg ott voltunk… de ők is!

The following two tabs change content below.
Fekete Ági

Fekete Ági

,,... Fiatalon a legtöbbünktől nem áll távol a lázadás, csak aztán később sajnos belesavanyodunk a megszokásba. Nem arról van szó, hogy nem kell felkészülni az életre, hogy nem kell diplomát szerezni. A hiba akkor kezdődik, amikor az ember elhiszi, hogy az, ami társadalmilag elismert, az akkor is úgy kell, hogy maradjon, ha ő maga beledöglik. Amikor elhiszi, hogy kívülről mondhatják meg, hogy neki hogyan jó az élet!" – Sándor Anikó
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!