Fluor Tomiról és nála fontosabb dolgokról

Kovács Tamással beszélgetünk arról, mit tehet a díjakkal megrakott családi asztalra

Kovács Tamás

Kovács Tamás

Valamikor nyáron az az infó terjengett – persze fészbukon –, hogy a szabadkai Kovács Tamás Fluor Tomival forgat. Egyetemistát játszik és luxusautót hajt a szegedi SZTE ÁJK gólyacsalogató filmjében. Egyre több helyen tűnik fel Tamás arca, meg hát nem csak az arca, hanem színészi vénája is. Gondoltam, meghallgatom már, mit mesél erről is, arról is, no meg persze Fluor Tomiról is.

Mikor jött az ötlet, hogy szerepelj a bátyád filmjeiben?

– Az ötlet az úgy jött, hogy Ákos (a báty, aki Budapesten tanul kameraman szakon, filmez, fényképez és a KSZV koronázatlan királya – a szerző megj.) bejött a szobámba, és azt mondta, hogy hé, Tomi, van egy nagyon jó ötletem. És aztán egyre többet beszéltünk róla, és egyre több kisfilmjében szerepeltem, meg fényképezett is. Nagyon szeretem a képeit. A Függőség volt egyik ilyen első közös megnyilvánulásunk, amit sok pályázatra küldtünk, és szinte csak jó visszajelzéseket és helyezéseket kaptunk. Egyébként az első szereplésem nyolcéves koromban volt a már megboldogult kutyámmal, Picikével egy kétórás játékfilmben. Tíznapi forgatáson voltam ott, és ez iszonyat jó élmény volt. Meg azután egy Csáth Géza novelláiból összeállított színdarabban, a Zách Klárában is játszottam Hernyák György rendezésében. Igaz, csak háromszor játszottuk ezt a darabot, de a Duna tévé is felvette.

Apukád remek színész, anyukád elismert szerkesztő, a bátyádat pedig már említettük. Milyen érzés egy olyan család legfiatalabb tagjának lenni, ahol már mindenki letett valamit az asztalra?

– Hát igen, most rajtam a sor, hogy én is letegyek valamit arra az asztalra. Igazából a családom segít nekem a legtöbbet, mindig kikérem a véleményüket. Mondjuk, a KMV-re is édesapám (Kovács Frigyes) készített fel. Meg a szerepeimről is sokat beszélünk, Ákossal is. Nem mindig egyezik a véleményem az övékéivel, de meghallgatom őket türelmesen.

És mikor kristályosodott ki benned, hogy komolyabban szeretnél foglalkozni a színészkedéssel? Nem volt benned sosem valami lázadás, hogy akkor majd a Tamás valami mást fog csinálni?

– Nagyon sokáig szerettem volna komolyan, sokkal komolyabban foglalkozni a focizással. Azért is iratkoztam a Kosztolányi Dezső-gimi sporttagozatára. Úgy képzeltem el, meg szerintem mindenki, hogy majd a sportra sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek, de aztán még csak tornaterem sem volt, amikor elsős voltam. Először nagyon fel voltam háborodva, de aztán megbarátkoztam vele. Meg hát most már, hogy már nem is sportolok olyan aktívan, nem is dühít annyira… Nemrég volt egy fordulat nálam: szüneteltetem a focizást, más dolgokkal foglalkozok. Például újra elkezdtem zongorázni.

kovacs t.kovacs t 2Kisfiúként nem voltak olyan álmaid, hogy mondjuk tűzoltó vagy ilyesmi legyél?

– Dehogynem! Én kamionsofőr akartam lenni. Meg nagyon sokáig kommandós, mert rengeteg háborús meg akciófilmet néztem, ja meg persze benzinkutas. Igazából nagyon sok minden akartam lenni. Aztán maradt a színészkedés, filmezés, ilyesmi, de a deszkákon is ki szeretném próbálni magam a jövőben. Meg ha egy évre ki tudnék jutni Amerikába, és megtanulnám a nyelvet hibátlanul, az nagyon jó lenne, hiszen Magyarországon évi 8–10 amerikai filmet forgatnak, ahova az akcentus nélkül beszélő színészeket igencsak keresik. Igazából be kell vallanom, hogy színészkedni irtó fárasztó dolog, de ha nem szeretném, nyilván nem csinálnám.

A híres-nevezetes mizus meg kicsilegós Fluor Tomi báj dö véj nem vállalta el végül a szerepet, amire felkérték. De azért Tamásnak ott kellett buliznia az első sorban a koncertjén, a forgatás alatt. A személyes élménye meg annyi volt, hogy odaszólt neki, hogy hé, haver, lenn van a slicced. (Ami állítólag ilyen koncertes „fintája” a magyar faszagyereknek.)

Megjelenés: www.kepesifi.com, 2011.09.21.

The following two tabs change content below.
Szőke Timea

Szőke Timea

A 21 évemmel gondoltam már magam sok mindennek. Voltam lila hajú moholi punk kislány, büszke kosztolányis Szabadkán, szerbiai (vagy szibériai?) csitri Amerikában, most meg egy kis egérlyukból cincogó vajdasági bölcsészlány vagyok Budapesten és mintha megint lilás lenne a hajam... Több-kevesebb sikerrel próbálgatom a szerencsém meg az élet kis játékait. Aztán meg majd lesz valami!
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!