A Fokos is fellép a Budapest Folk Festen

Balkáni duó muzsikája ígérkezik az idei rendezvény csúcspontjának

Nyolcadik alkalommal rendezik meg a Budapest Folk Festet a Fonó Budai Zeneház szervezésében. Soha annyi külföldi fellépő nem volt a fesztivál történetében, mint amennyi idén lesz, május 24. és 28. között a Várkert Bazárban és a Fonóban.

„Számunkra a kezdetektől fontos volt a Budapest Folk Fest egyfajta intimitása, barátságos, emberközeli jellege, ezért sem törekedtünk arra, hogy valamiféle nagyszabású, tömeges forgataggá fejlesszük a rendezvényt. Minden évben olyan produkciókat akarunk elhozni a fesztiválra, amelyek talán nem annyira ismertek, viszont értékeket közvetítenek” – mondta Horváth László, a Fonó és a Budapest Folk Fest kishegyesi származású igazgatója az MTI-nek.

Horváth kiemelte: az idei program összeállításakor is figyeltek arra, hogy különböző régiók képviselőit hívják el.

A balkáni előadók közül két igazán nagy sztár, a bolgár fúvósfenomén, Teodoszi Szpaszov, valamint a macedón gitáros, Vlatko Stefanovski is fellép.

„Az ő duójuk, közös koncertjük ígérkezik az idei rendezvény csúcspontjának. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján biztos vagyok abban, hogy párosukra a Magyarországon élő délszláv közeg jelentős számban lesz kíváncsi” – fejtette ki az igazgató.

A fesztivál sztárvendégei között lesz a török BaBaZuLa, a lengyel Dikanda, a román Mahala Rai Banda és a Nadara, a spanyolországi görög együttes, a Trio Feta Orchestra és az izraeli fúvós, Amir Gwirtzman. A magyar előadók közül Barabás Lőrinc és zenekara együtt lép fel Kézdy Lucával, koncertet ad az Esszencia produkció, a Buda Folk Band, Sena és a Gypo Circus. A Várkert Bazár borteraszán a Tokos, a Fanfara Complexa, a PásztorHóra és a vajdasági Fokos muzsikál a folkkocsmában.

(MTI)

The following two tabs change content below.
Press Szó

Press Szó

Ez a cikk szerkesztőségi munka eredménye, átvétel vagy alkalmi szerzőnk írta, ezért nincs a szerzőjének profilja a honlapunkon.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!