A jégemberen a világ szeme

Indul a száguldó cirkusz

Hétvégén rajtol az igen izgalmasnak ígérkező 2012-es Formula–1-es idény, melynek nyitófutama az ausztrál nagydíj lesz Melbournben. Az idei évben nagyon sok változás történt, mind a pilótákat, mind az autókat illetően. Ezeket foglaltuk össze az alábbiakban.

Ferrari

Ferrari: Fernando Alonso, Felipe Massa

Ferrari: Fernando Alonso, Felipe Massa

Kissé megdöbbentő, hogy a nagy múltú csapat utoljára 2008-ban állhatott fel a dobogó legfelső fokára a konstruktőrök versenyében és 2007 óta nem nyert egyéni bajnokságot, ha csak azt nem számítjuk, hogy Felipe Massa körülbelül 15 másodpercig világbajnoknak hitte magát a Ferrari rossz csapatkomunikációja miatt 2008-ban. A hullámvölgy közben érkezett a csapathoz Fernando Alonso, akitől a megváltást várták, de mint kiderült, neki sem sikerült átlendítenie a csapatot a holtponton. A tavalyi évben a Ferrari ezzel a kijelentéssel búcsúzott: „Agresszív és innovatív fejlesztési stratégiát fogunk bevetni a 2012-es autóval kapcsolatban.” Az olasz csapat, sok társához hasonlóan „kacsaorrú” versenyautót épített idén, amire az orrmagasságra vonatkozó szabály miatt volt szükség. A szabályváltoztatások miatt új kipufogórendszerrel, valamint diffúzorral is el kellett látni az autót. Felmerül a kérdés, mit várhatunk idén tőlük? Megtörik a 2008 óta tartó nyeretlenségi sorozat? A Jerezben és Barcelonában futott tesztprogramokból nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, de a Ferrari köridői jócskán elmaradtak a vetélytársak, a McLaren vagy a Red Bull időitől. A csapat technikai igazgatója nemrégiben így nyilatkozott: „Jelenleg úgy gondolom, nem leszünk bajnokok, de általában elég pesszimista vagyok.” A riválisok viszont nem írják le őket, ennek adott hangot Christian Horner, a Red Bull csapatvezetője, valamint a McLaren vezére, Martin Whitmarsh is.

Red Bull

Red Bull

Red Bull

Egy kis csapatból lassan legendás alakulattá formálódó istállóról van szó, akiknek az elmúlt két évben senki sem ért a nyomába. 2010 után 2011-ben is a csúcsra ért a Red Bull, mindkét pontversenyben. Sikereiket nagyrészt a régen a McLarennél és a Williamsnél is megfordult Adrian Newey-nak köszönhetik, aki elképesztő technikai tudását és leleményességét a Red Bull autóin mutatja be. Az elmúlt két év arról szólt az évközi fejlesztéseket illetően, hogy az energiaital-gyárosok kitalálak valami furfangos megoldást – mind az aerodinamika, mind a leszorítóerő terén –, az üldöző csapatok pedig megpróbálták lemásolni. A 2012-es év elején a szabályváltozások elvették a Red Bull autók legnagyobb fegyverét, a duplafedeles diffúzor előnyeinek maximális kihasználását. A tesztek során a McLaren mellett ismét ők tűntek a leggyorsabbnak. Newey bevetett néhány trükköt az autó fejlesztése során, de a szabályváltoztatások miatt jobban meg volt kötve a keze, mint az elmúlt években. A vetélytársak ismét „érdekes” dolgokat véltek felfedezni a Red Bull autón: a többiekétől eltérő kipufogórendszert, valamint az autó orrán lévő kis, felfelé ágaskodó légnyílást.

Kérdés, ismét a csúcsra tud-e jutni a Red Bull, és Vettel újra diadalmaskodik-e? Ha pusztán a számokat nézzük, amelyek általában nem hazudnak, akkor igen, idén is minden esélyük megvan, hogy ezt elérjék.

Lotus

Kimi Raikkönen a Lotusban

Kimi Raikkönen a Lotusban

Két éve még a Renault gyári csapataként szerepeltek, de talán ma már maguk sem tudják, kinek dolgoznak. Nagyon sok változáson és megpróbáltatáson estek át az elmúlt 2-3 évben, a csapatvezetésben és a pilótákkal egyaránt. Sokáig rossz szereplés, gyenge eredmények jellemezték őket, tavaly pedig balesetet szenvedett egyik versenyzőjük, a Formula–1 talán legtehetségesebb pilótája, Robert Kubica. Az idei évre nagy bejelentést tartogatott a Lotus, ami, mint utóbb kiderült, valóban érinti az egész F1-et és sok Kimi Raikkönen-rajongót. Az év végén váratlanul kirúgták a 2011-es évben kiválóan teljesítő Petrovot, és az év közben Nick Heidfeldet váltó Bruno Sennát. Majd bombaként robbant a hír, hogy visszatér az F1-be a jégember, Räikkönen a Lotus csapatához szerződik. Csapattársa a francia Romain Grosjean lesz. Kimi érkezése szinte kötelezővé tette egy ütős autó elkészítését. A tesztek eredményéből úgy tűnik, ez sikerült is nekik (azzal együtt is, hogy egy tesztprogramot kihagytak technikai problémák miatt). Kérdés, hogy porzó tankkal futották-e a gyors köröket vagy a McLarenhez és a Red Bullhoz hasonlóan magas benzinállással mentek ilyen gyorsan? Úgy vélem, hogy az év meglepetéscsapata a Räikkönennel felfegyverkezett Lotus lesz.

McLaren

McLaren: Hamilton és Button

McLaren: Hamilton és Button

A tavalyi év kezdetén még számos problémájuk akadt, de a 2012-es évük már sokkal jobban indult. Kiválóan futottak a programjaik alatt. Szembetűnő különbség, hogy a wokingiak nem a kacsacsőr megoldást választották az autók orr-részére vonatkozó szabály betartása során. Minden neves szakértő úgy véli, idén ők lesznek a Red Bull első számú kihívói. Ismét bebizonyították, náluk nincs jobb csapat évközi fejlesztés terén. Ezért érdekes lesz a szezonnyitó, mivel tavaly egy alapból rossz csomaggal indultak és értek fel fokozatosan az energiaitalosok szintjére, most viszont egy jó autóval indítanak. A pilótafelállás a tavalyi, ismét a két világbajnokkal, Lewis Hamiltonnal és Jenson Buttonnal vágnak neki. A csapat rajongói reménykedhetnek, hogy az idősebb pilóta hozza az előző évben mutatott nyugodt és kiváló vezetési stílusát, míg Lewis végre visszatér régi önmagához és nem halmoz hibát hibára. Egy biztos, a McLaren szurkolótábora nyugodtan várhatja az idénykezdetet, csapatuk készen áll.

Mercedes

Mercedes

Mercedes

A Honda- és Brawn GP -gyökerekkel rendelkező, most már német gyári csapatnak nem vált valóra a terve, miszerint ott folytatják, ahol korábban a McLarennel abbahagyták, vagyis a világbajnoki címeknél. Mikor szakított a két cég, sokan úgy vélték, a tudás a wokingiaknál marad. Nem így történt. Pedig jobb pilótapárost nehéz lenne elképzelni, az iszonyúan tehetséges, német Nico Rosberg és az F1 legsikeresebb embere, Michael Schumacher a pilótájuk. A többi nagy csapattól eltérően, ők nem kezdtek köröket futni az első tesztnapokon, hanem maradtak a gyárban és tovább alakítgatták, fejlesztették az autót. Ez a döntés nagyon kockázatos, mivel ha nincs rendben valami az autóval, akkor kevesebb idejük van azt korrigálni. Mégis úgy tűnik, semmi nagyobb probléma nincs a Mercedesszel, de ismét hiányzik az a kis plusz a tempójukban, ami miatt egyelőre még nem érkeztek meg a Red Bull – McLaren páros szintjére.

Többiek

Az 5 nagy csapathoz igyekszik felzárkózni a Force India, Williams, Sauber, Toro Rosso négyes. A kiscsapatok (Marussia Virgin Racing, Team Lotus, HRT) pedig a középcsapatok szintjét próbálják elérni. A tesztekből arra a következtetésre lehet jutni, hogy a Team Lotusnak van erre a legnagyobb esélye.

Versenynaptár:

Március 18. – Melbourne

Március 25. – Kuala Lumpur

Április 15. – Sanghaj

Április 22. – Szahír

Május 13. – Barcelona

Május 27. – Monte Carlo

Június 10. – Montreal

Június 24. – Valencia

Július 08. – Silverstone

Július 22. – Hockenheim

Július 29. – Mogyoród

Szeptember 02. – Spa

Szeptember 09. – Monza

Szeptember 23. – Marina Bay

Október 07. – Suzuka

Október 14. – Jongnam

Október 28. – Új-Delhi

November 04. – Abu Dhabi

November 18. – Austin

November 25. – Sao Paulo

Megjelenés: www.kepesifi.com, 2012.03.14.

Hangya Zsolt

The following two tabs change content below.
Press Szó

Press Szó

Ez a cikk szerkesztőségi munka eredménye, átvétel vagy alkalmi szerzőnk írta, ezért nincs a szerzőjének profilja a honlapunkon.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!