Hagyd, hogy szórakoztasson – Robbie Williams is fellép a Szigeten

23. szülinapját ünnepli a kontinens legjobb fesztiválja

A Fesztiválköztársaság immáron 23. életévébe lépett, amelynek idén is állampolgáraivá válhatunk augusztus 10. és 17. között az Óbudai-szigeten.

A Sziget évek óta folyamatosan épül, szépül, miközben a kezdetektől a saját útját járja, és ebben az évben már másodszorra választották meg a kontinens legjobb fesztiváljának. 2015 is sok újdonságot és változást tartogat a csodaországba érkezőknek. Az eddiginél is színesebb látványvilág, új programhelyszínek, és még szélesebb körű szolgáltatások várják a látogatókat. Hogy csak pár példát említsünk: többek között bővül az infrastruktúra, optimalizálódik a tömegközlekedés, valamint változatosabbak lesznek a szigeti szállások is. Igénybe lehet majd venni az előre felállított sátrakat, a kényelmes hotelszobát idéző Flexhotelt, és különböző komfortfokozatú kempingek széles választékát is.

Nem titkolt cél, hogy a fesztivál olyan élményt nyújtson, ami sehol máshol nem kapható meg, és aki ide belép, valóban egy külön világban, a Szabadság Szigetén érezhesse magát.

Újdonság lesz idén, hogy a hasonló műfajhoz sorolható egyes programhelyszínek ún. műfaji zónákba tömörülnek, így megtalálható majd a fesztivál területén a Kultúrzóna, az Elektronikus Zóna, a Kreatív Zóna és az ArtZone is, ahol ismert hazai művészeti iskolák, alkotói csoportosulások, galériák, elismert magyar művészek mellett francia és olasz alkotók ösztönözik az ide érkezőket egyedi gondolkodásra, újrahasznosításra és alkotásra.

A Sziget Fesztiválköztársaság mínusz egyedik napján, augusztus 10-én a világ egyik legmenőbb popsztárja, Robbie Williams lép a színpadra, aki sokak nagy örömére a teltházas stadionok után végre bevállalt pár fesztiválkoncertet is, és fergeteges Let Me Entertain You című turnéjával egy igazi szenzációnak ígérkezik.

A bulihangulatot aznap a fesztivál idei himnuszát jegyző Irie Maffia, és a 2015-ös Nagy-Szín-Pad győztese készíti elő.

Ismét a legkülönfélébb stílusok, és a legnagyobb nevek jelennek meg a zenei palettán, mint a Gentleman and the Evolution, a Florence and The Machine, a Limp Bizkit, Ellie Goulding, vagy Avicii, aki az utóbbi idők legnépszerűbb és legtöbbet játszott partihimnuszait jegyzi, de hosszú egyeztetések után végre hazánkba érkezik a Kings of Leon is. Emellett óriási bulinak ígérkezik a Kasabian, az indie-elektro díva és zenekara a Marina and the Diamonds, és a Gogol Bordello koncertje is.

Természetesen a magyar zenei élet színe-java is képviselteti magát, itt lesz többek között a Punnany Massif, a Quimby, a The Biebers, Péterfy Bori és a Love Band, és a Carbonfools is.

A Sziget világzenei helyszíne, a MasterCard Világzenei Színpad is változatos és izgalmas programokat ígér, a világ számos pontjáról érkező fellépőkkel. A helyszín fennállásának 15 éve alatt komoly nemzetközi rangra tett szert. Idén a cigányzene áll a középpontban, ezen belül is a kelet-európai és balkáni irányzatok: ennek képviseletében itt lesz többek között a The Egyptian Projects, a Taraf de Haidouks, Boban i Marko Marković Orkestar, Goran Bregović, a Parno Graszt és a Romengo.

A színpadi koncertek mellett elképesztő mennyiségű színes, mozgalmas, változatos program és helyszín között lehet majd kalandozni. Lesz Múzeumi Negyed, a külföldről érkezők mellett a helyiek számára is rendkívül izgalmas Hungarikum Falu, a népszerű és látványos Cirque du Sziget, de kihagyhatatlan a fergeteges esti varietéműsor a Magic Mirrorban, a Sziget Fesztivál idén szintén 15 éves queer-sátorban is.

Sarnyai Rita

Jegyvásárlás:

2. elővételes kör: július 31-ig.

The following two tabs change content below.
Press Szó

Press Szó

Ez a cikk szerkesztőségi munka eredménye, átvétel vagy alkalmi szerzőnk írta, ezért nincs a szerzőjének profilja a honlapunkon.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!