A nyáron hálófülkés vonatok indulnak Budapestről az Adriára

Június 23-tól augusztus 25-ig mindennap indulnak a járatok

A MÁV-START (a magyarországi állami vasúttársaság személyszállítással foglalkozó leányvállalata) a szlovén és horvát állami vasúttársasággal közösen idén nyáron naponta indít majd hálókocsis vonatokat az Adriára – írja a Travelo.

split-1272629_640

Split (Fotó: Pixabay)

Június 23-tól augusztus 25-ig, minden este 20:30-kor a Déli pályaudvarról – kerékpárszállító kocsival kiegészítve – startol az Istria SEA*YOU vonat Koper és Fiume (Rijeka) célállomásokkal. A Keleti pályaudvarról az Adria SEA*YOU vonat június 16-tól szeptember 8-ig szintén naponta indul (18:15-kor), hogy összekösse Budapestet a dalmát partvidék központjával, Splittel.
A három vasúttársaság a családok és a fiatalok pénztárcájához szabta az árakat: a vonatjegy Isztriára már 49 euróért váltható meg oda-vissza útra – olvasható a MÁV-START közleményében. A menetrendet úgy alakították ki, hogy reggel érkezzenek az utasok a tengerpartra, a nyaralás utolsó napján pedig este indulhatnak vissza, a vonatok másnap reggel érnek a magyar fővárosba. Ezzel a nyaralás két nappal megtoldható, a vonaton pedig a tengerparti szállás áránál jóval olcsóbban kínálnak fekhelyet.

A jegyárakról és indulási időpontokról a MÁV-START weboldalán olvashattok.
The following two tabs change content below.
Press Szó

Press Szó

Ez a cikk szerkesztőségi munka eredménye, átvétel vagy alkalmi szerzőnk írta, ezért nincs a szerzőjének profilja a honlapunkon.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!