Boldog órák kovácsai

Ifjúsági bál közeleg mulatós zenével

A Vajdasági Magyar Ifjúsági Központ (VMIK) március 20-án az újvidéki Petőfi Sándor MMK nagytermében Boldog órák néven ifjúsági bálat szervez a mulatós zenét kedvelő fiatalok számára. Két ingyenes buszjárat is indul a helyszínre, az egyik Magyarkanizsáról, a másik pedig Kisoroszról. A VMIK elnökét, Kovács Birkás Zsoltot nem csak a bálról kérdeztük, hanem az ifjúsági szervezet összetartásáról és működtetéséről  is.

bal 3

Hogyan tudod összeKovácsolni a csapatot? :)

– Örülök, hogy az elmúlt két évben, amióta én vagyok az elnök, így összerázódott a társaság, és sikerrel szervezi az újabb és újabb rendezvényeket. A szervezetnek van egy magja, akiknek a tagjai képességeikben, vérmérsékletükben egészen különbözőek, ami nagy előny számunkra, mert így sikerülhet minden kihívásnak megfelelnünk. Ugyanakkor folyamatosan nyitva áll az ajtónk a csatlakozni kívánó aktív fiatalok előtt is. Egy eseményt megszervezni, az egyesületet fenntartani korántsem megy magától értetődően, bármennyire is annak tűnik kívülről. A visszajelzésekből szerencsére azt látjuk, hogy nagy igény mutatkozik a programjainkra. A csapatot nem nehéz összekovácsolnom, mert belevaló emberekből áll, és ha bármi gond van, nem rejtjük el, nem fojtjuk magunkba, hanem megbeszéljük. Igyekszem nem főnökösködni, nem kisajátítani az érdemeket és minden munkából kivenni a részem, hogy ezzel is példát mutassak.

bal 2

Mennyi munkával és mekkora felelősséggel jár az elnöki tisztség számodra?

– A rendezvények és projektek szervezése és lebonyolítása mellett vannak állandó kötelezettségek is, mint a könyvelés, a pénzügyek és a kapcsolattartás. Mindez folyamatos figyelmet igényel. Kezdetben nehéz belerázódni, idővel azonban bejáródik az ember. A pályázatfigyelés és -írás nélkülözhetetlen része a szervezet életének, amely szintén az elnök felelőssége, de szerencsésnek mondhatom magam, mivel nagyon ügyes pályázatírónk van, az ügyvezető alelnökünk, Erdődi Edvina.

Minden évben megszervezitek a tavaszi bálat, miben fog az idei különbözni az előzőektől?

– Törekszünk évente kétszer megszervezni ezt az eseményt, tavasszal és ősszel is. Már harmadik éve, hogy külön témát is adunk a mulatságnak, amivel kicsit felpezsdítjük az érdeklődést és a hangulatot. Ezúttal a „Boldog órák” névre kereszteltük, újítottunk a zenekaron, az adai Homokóra húzza majd a talpalávalót. A tombola mellé beiktattuk a „happy hour”-t is, ezek azok az órák, amikor bizonyos italokból egyet fizetsz, kettőt kapsz. Frissítettük a koktéllistát, és a díszítés is követni fogja a bál témáját.

.

.

Mi a receptje egy sikeres bál megszervezésének?

– Kérvények kiküldése, telefonálgatás, a munkaerő és a zenekar lebeszélése, az autóbusz foglalása – ezek az alapfeladatok, a többi a jó csapaton és az akaraton múlik.

Minden további infót megtaláltok a Boldok Órák facebook-eseményén.

Lackó Linda

The following two tabs change content below.
Press Szó

Press Szó

Ez a cikk szerkesztőségi munka eredménye, átvétel vagy alkalmi szerzőnk írta, ezért nincs a szerzőjének profilja a honlapunkon.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!