Hét ponton lehet elérni a gyönyört

A coach, aki intim tájainkra kalauzol bennünket

Már főiskolásként úgy vélte, sőt hangoztatta is, hogy a szex jóval szentebb dolog annál, mint ahogyan napjainkban beállítják. Lencz Noémi öt évvel ezelőtt döntött: belefogott abba, amire hivatottnak érezte magát. Intimitás coachként olyan női masszázst végez, mely feloldja a szexuális blokkokat és képessé teszi a hölgyeket eddig elérhetetlen gyönyörök átélésére.

tantraRaum_620x290

Hogyan jött az ötlet, hogy foglalkozz az intimitással?

– Már húszas éveim elején késztetést éreztem arra, hogy jobban belelássak a szexualitásba. Sokkal mélyebb és szentebb dolognak tartottam, mint amilyennek a mai világban beállítják. Kerestem a mögötte lévő misztériumot. Több mint tíz évet kellett várnom ahhoz, hogy rátaláljak a helyekre, ahol fejlődhettem ezen a téren.

Lencz Noémit már főiskolásként foglalkoztatta a szex misztériuma

Lencz Noémit már főiskolásként foglalkoztatta a szex misztériuma

Öt esztendővel ezelőtt láttam egy riportot a tévében a Szentesi Szilvia által vezetett Bliss Intimitás Központról, s miközben a műsort néztem, elkezdett komolyabban érdekelni a téma. Végigcsináltam náluk az öt alkalmas Mágikus Nő képzőt, melynek minden percét élveztem. Elkezdtem kiteljesedni a nőiségemben. Nem volt kérdés számomra, hogy jelentkezem a Bliss intimitás tréner és coach képzésére, melyet Neil Wecker vezetett.

A tréning során sokat tanultam önmagamról és a szexualitásról. Rájöttem, fontos magamat fejlesztenem, tisztáznom, hogy ki is vagyok valójában. Ugyanis a csoda bennem van, nem lehet mástól várni, hogy felfedezze – nekem kell megtennem.

Az egyéves intimitás képzés után részt vettem a következőn is. Közben egy Hollandiában élő barátnőmtől hallottam a The New Tantra elnevezésű tanfolyamról – éreztem, hogy nekem is ott a helyem. 2014 novemberében végeztem el az első szintet, majd idén áprilisban a másodikat és azóta is folyamatosan járok fejleszteni magamat. Kitanultam az úgynevezett jóni masszázst, valamint a Theta Healing gyógyító technikát.

Miről szól a jóni masszázs?

– A jóni szanszkrit szó, jelentése: „szentély”, „megszentelt hely”, melyet szeretettel és tisztelettel kell kezelni. A masszázs sokak számára a személyes korlátok ledöntéséről szól, emiatt nagyon fontos, hogy a hölgyek biztonságban tudják magukat. Olyan teret nyújtok számukra, ahol érezhetik, hogy elfogadják, tisztelik, elismerik a nőiségüket.

A masszázst a Theta Healing módszerrel ötvözöm, mely a mély ellazulás állapotában fellépő théta agyhullámok segítségével dolgozik. Ekkor agyunk még képes a tudatos döntéshozatalra, ám hozzáférünk a tudatalattinkban rejlő gondolatainkhoz, hiedelmeinkhez, félelmeinkhez is, melyeket pozitív betöltésekkel felülírhatunk.

Az egész folyamatot beszélgetéssel kezdem el, így időt adok a vendégemnek arra, hogy feloldódjon és elmesélje, mi hozta el hozzám. Miután körbejártuk a problémáit, kezdődik a masszázs. Meghívom őt az utazásra, melynek során lehetősége van arra, hogy a benne levő női energiával újra felvegye a kapcsolatot és ki tudjon benne teljesedni. Következik a sarong levételi ceremónia, vendégem testéről lekerül a kendő. Ezután hasra fekszik, én pedig meleg kókuszolajjal elkezdem masszírozni őt – alkarral, kézfejjel, ujjakkal. Inkább finom érintések, simogatások ezek a mozdulatok. Nagyon fontos a tökéletes jelenlétem. Ez egy szolgálat, melynek célja, hogy rájöjjön, mennyire csodálatos és újra felfedezze saját szépségét. Egy nő akkor tud igazán megnyílni, ha védve érzi magát. Az energia mindig a szándékot követi, így érintéseimmel azt próbálom közvetíteni, hogy gyönyörű, szerethető és teljes biztonságban van.

Jelenet a Kama Sutra (1996) filmből - Fotó: cafleurebon.com

Jelenet a Kama Sutra (1996) filmből

Sajnos, sok hölgy számára nehézséget jelent a befogadás. Nem ismeri a testét, szégyelli, hogy képtelen a gyönyörre és az újabb kudarcélmény elkerülése érdekében inkább meg is tagadja magától az örömforrást. Sűrűn előfordul az is, hogy a nőtől a partnere  elvárja az orgazmust, így ez a helyzet végképp ellehetetleníti, hogy el tudja magát engedni.

Érdemes elgondolkodni azon, hogy a férfi milyen szándékkal akar örömöt okozni neki. Ha azért, hogy újabb tanúbizonyságot szerezzen, visszacsatolást kapjon a férfiasságáról, akkor ez nem a párja gyönyöréről szól, hanem az ő egójáról, ami blokkolhatja a hölgyet. Viszont, ha azzal a céllal fordul felé, hogy gyönyört adjon és a nő van a fókuszban, akkor el tud lazulni és képes lesz arra, hogy élvezze az érintést.

Mivel a masszázs théta állapotban történik, sok információt kapok arról, milyen hitrendszerekkel rendelkezik vendégem, hol vannak elakadások nála. A kezem automatikusan oda vándorol, ahol ezeket érzékelem. A masszázs ezen része nagyjából 15-20 percig tart.

A JÓNI

A jóni legbenső lényünket tárja fel előttünk. Az elnevezés a szanszkrit nyelvből származik, jelentése magába foglalja a teljes női nemi apparátust, a vulva külső részeitől kezdve a hüvelyig, a méhig és a petefészekig.

Hogyan folytatódik a kezelés?

– A második felében a vendégem a hátára fordul, én pedig összekötöm a szívcsakrát a jónival, hogy a két testrész között elinduljon a szeretet áramlása. Sajnos nem ritka, hogy olyasvalaki érkezik hozzám, akit szexuálisan bántalmaztak gyerekkorában. Egy hollandiai vendégemet például a saját testvére. Amikor összekötöttem szívcsakráját a jónijával, gyűlöletet és haragot érzékeltem, s ő valóban elmondta, hogy iszonyatos dühöt érez az elkövető iránt. Ugyanis amikor egy gyereket szexuálisan bántalmaznak, a fizikai ingerlésre a teste gyönyörrel vagy nemi vággyal is válaszolhat – ez rendkívüli módon zavarba ejtő és szégyenteljes lehet számára, úgy érzi, hogy a teste elárulta őt.

Nagy hangsúlyt kell fektetni arra, hogy a bántalmazott fel tudja venni a kapcsolatot a benne lévő elfojtott nehezteléssel, gyűlölettel, majd pedig ki tudja ezeket adni magából. Így támogatom őt abban, hogy a folyamat végén képes legyen megbocsátani önmagának és az elkövetőnek.

Az elölről történő masszírozás időtartama szintén 15-20 perc, mely a további ellazulást szolgálja. Ezután egy speciális nyomkodás következik, melynek célja a hüvelyben, a G-pontban és méhszájban lévő blokkok elengedése. A legtöbb nő hüvelyében feszültség van, mely múltbéli szexuális tapasztalatokból, elnyomott szükségletekből vagy érzelmekből, stresszből, szorongásból eredhet. Mindez azt is jelenti, hogy nincs teljes hozzáférése a gyönyörhöz. A kinyomkodás feloldja a feszültségeket, az elnyomott érzelmeket, ami nagymértékben megemeli az érzékenységet a hüvelyben. Utat nyit egy új, úgynevezett „völgy” orgazmus megtapasztalásához, mélyebb gyönyörhöz juttat, elmélyíti a szexuális élményeket. Képessé teszi a nőt arra, hogy a csúcspont különböző fajtáit átélje. A The New Tantra szerint egy nőnek hétfajta orgazmusa lehet: csiklós, hüvelyi, az ejakulációval járó G-pont, méhszáj, méh, anális és teljes testi.

Tapasztalatom szerint nagyon sok hölgyet – de férfit is – szexuálisan bántalmaztak gyermekként. Érzékelem és látom is, mert a vendég jeleket ad. Ám ez olyan trauma a számára, amit teljesen elnyom magában, nem is emlékszik rá. Hüvelyében viszont ott vannak a „lenyomatok”, melyek miatt nem tudja élvezni a szexualitást.

A jóni masszázsnál nagyon lényeges, hogy ha egy érintés nem esik jól, azonnal jelezni kell, mert ez nem a tűrésről, szenvedésről szól, hanem az örömről. A kezelés utolsó részében történik a masszázs kellemesebb része, ahol visszacsatolást kapok arról, mennyire tudta a vendég elengedni a blokkjait.

lencz_noemi3

Hány alkalmat javasolsz általában ahhoz, hogy páciensed jobban érezze magát?

– Második találkozáskor már nincs masszázs, csak Theta Healing, melynek során megvizsgálom, milyen hitrendszerekkel néz szembe a vendégem, ha felvállalja, hogy ő egy szexuális lény, akinek vágyai, álmai és fantáziái vannak, s ezeket teljes mértékben meg is éli.

A köztudatban a szeretkezés sajnos sokáig egy mocskos, bűnös dologként szerepelt és ennek hatása máig él az emberekben. A nők a 20. század közepéig gyakorlatilag nem is tudtak az orgazmusról, a kevés szerencsés kivételével. Sokszor a szégyen és bűn érzése társul a szexhez, mely tudattalanul gátolja az embereket a gyönyör megélésében.

Két kezelés után már rendelkezem annyi információval, hogy össze tudok állítani a vendégemnek egy forgatókönyvet, hogyan haladjunk tovább. Akad olyan hölgy is, akinek a fokozott leblokkoltság miatt jó néhány alkalomra van szüksége, s ezek során Theta Healing technikával a negatív hitrendszereket pozitív betöltésekkel szüntetjük meg.

600_393157182

Ezek szerint van negatív tapasztalatod, előfordul, hogy egy vendéggel kevésbé lehet „együttműködni”…

– Sajnos ha valakinek nincs elég ereje szembenézni a múltjában történt dolgokkal, nem lehet mást tenni, hagyni kell… Sokan nem merik tudatosítani magukban, hogy bántották őket gyerekként. Hiába látom én, amíg ő nem képes rá, hogy felhozza, addig nem mondhatom neki. Fontos, hogy a nő készen álljon – ha nem ez a helyzet, akkor a kezelés többet árt, mint használ. Előfordul, hogy a vendég megijed a masszázs során, mert érzi, valami nincs nála rendben, ám nem meri önmaga előtt vállalni és hárít…

A szexuális zaklatás egyébként nem mindig azt jelenti, hogy ténylegesen történt valami. Sokszor elég, ha a kislány csak annyit érez, hogy nem gyerekként néznek rá, van abban a tekintetben valami furcsa. Ezt is megélheti zaklatásként, hiszen a határait nem tartották tiszteletben – és ez is okozhat neki a későbbiekben problémát.

Mennyi idő kell a pozitív változások megtapasztalásához?

– Úgy gondolom, hogy öt alkalom hozhat változást. Ez magába foglalja a masszázst és a Theta Healinget is, de ez a személytől függ és attól, hogy ki mennyire bátor… A kezelések között egyébként nagyjából két hét a pihenési idő, de közben házi feladatokat adok a vendégeimnek, melyeket otthon kell elvégezniük. Javasolom, hogy vezessenek naplót, így jobban nyomon tudják követni, miként változott a szexualitáshoz való viszonyuk.

Melyik korosztály keres fel leginkább?

– Változó. Vannak ötvenes éveikben járó hölgyek is, de leginkább a harmincon felüliek találnak meg. A húszas korosztályra kevésbé jellemző az érdeklődés. Azok jönnek, akik tudatosabbak és szeretnének fejlődni. Ők általában már régebb óta foglalkoznak önismerettel, tisztába kerülnek önmagukkal, de a szexualitás még egy olyan terület számukra, mellyel kevésbé törődtek és most szeretnék jobban megélni.

Milyen visszajelzéseket kapsz?

 – Egyik vendégem szerint ezt a masszázst, gyógyítást minden nőnek át kellene élnie. Ugyanis a legtöbb nő számára kivételes és ritka alkalom, hogy ő van a középpontban, semmilyen elvárásnak nem kell megfelelnie, minden az ő öröméért és gyönyöréért történik. Nincs más dolga, csak élvezni ezt.

Egy másik hölgy azt mondta, hogy ilyen finom, ellazulást szolgáló érintéseket gyerekkorában sem kapott. Nagyon hiányzott neki és fantasztikus érzés volt, hogy itt szeretik. Valóban igyekszem az érintéseimmel ezt közvetíteni és visszajelzéseket is kaptam vendégeimtől, miszerint csodálatosan szépnek érezték magukat a masszázs közben. Hihetetlen, de még az arcuk is megváltozik, elkezd sugározni…

Hogyan reagálnak minderre a férfiak?

Gustav Klimt "A csók" című alkotása

Gustav Klimt A csók című alkotása

– Egyes férfiak támogatják a női szexualitás fejlesztését és azt mondják: igen, változtassunk, itt vagyok veled, fejlődjünk együtt! De olyanok is akadnak, akik nem partnerek ebben. Az a tapasztalatom, hogy az erősebbik nem képviselői is szép számmal küzdenek önbizalomhiánnyal. Nem érzik magukat elég jónak az ágyban, félelmeik gátolják őket abban, hogy teljesítsenek. Bizonytalanok önmagukban, a férfiasságukban, a férfierejükben.

A nő feladata, hogy a társa számára érzelmi biztonságot adjon, támogassa őt céljai megvalósításában, dicsérje, feltöltse. Erre csak az képes, aki tisztában van önmagával, megéli nőiségét, tud kapcsolódni a benne lévő női energiákhoz.

Emiatt vizsgálom a Theta Healing kezelések során azt is, ki hogyan viszonyul saját magához, ugyanis amíg nem tudjuk önmagunkat szeretni és elfogadni, addig ilyen visszajelzéseket kapunk a párkapcsolatban is. Ez igaz a szexre is – ha ismerem magamat, tudom, mi esik jól nekem és képes vagyok kommunikálni a férfi felé, akkor ő is nyitottabb. Sőt, el is várja a visszajelzést. Annak a nőnek az életöröme, aki felismerte és tudja használni a szexualitásban rejlő erőt, a környezetében élőkre is sugárzik. Ő testesíti meg a szépséget. Minden belőlünk indul ki, ezért tartom nagyon fontosnak, hogy dolgozzunk saját magunkon!

A jóni masszázs során megtanultam, hogy amikor a hüvely készen áll a befogadásra, gyönyörűen kinyílik, akár egy virág. Ezzel a férfiaknak is tisztában kellene lenniük, mert minden olyan behatolás, amely nem ilyen ideális körülmények között történik, nyomot hagyhat a hüvelyben és később blokká alakulhat.

c3494-269546_511950978816206_1899309643_nNagyon hálás vagyok a tanítóimnak, hogy megismertem a szexualitás szakrális, szent oldalát. Ugyanis ami ma megy a médiában, különösen a pornó, rendkívül lealacsonyítja a testiséget, valóban mocskossá teszi. Pedig fantasztikus érzés, amikor a szeretkezés során létrejön az igazi összekapcsolódás, a két fél lelke eggyé olvad.

Szerencsére ma olyan világban élünk, ahol számtalan lehetőség van saját szexualitásunk fejlesztésére. Mindenkit erre bátorítok. Elképzelhető, hogy a fejlődés nehéz és fájdalmas, de egy biztos: a végére gyönyörteljessé válik.

Még több, hölgyeket érintő témáról az Abonyi Anita nőfejlesztőről szóló cikkünkben olvashatsz, erre pedig frappáns elmélkedést találsz a feminizmusról!


Iratkozz fel hírlevelünkre és kövesd a Press Szó új írásait!

The following two tabs change content below.
Búcsú Adrienn

Búcsú Adrienn

Van, aki szerint ez az érzés idővel elmúlik, de nálam nem úgy tűnik. Általános iskolásként kerültem Magyarországra, még gyerekként. Kecskeméten végeztem a képzőművészeti középiskolát és Szegeden a kommunikáció szakot. Ma budapesti vagyok. Sosem felejtettem azonban el vajdasági gyökereimet. Szegényebbnek érezném magamat, ha nem lennének. Sokat jelent a délvidéki életérzés, sokat jelentenek az onnan származó emberek. Valahol talán törvényszerű volt, hogy egyszer csak róluk írni is elkezdek...
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!