Kishegyes, a programok völgye júliusban

Nyárindító rendezvények: XIII. Vajdasági Szabadegyetem és Dombos Fest

Költözz július első öt napján Kishegyesre! Szabadegyetemelj, Dombos remixelj, okosodj, tevékenykedj napközben, tombolj és dombolj este.

Július első öt napján Kishegyes viszi a prímet Vajdaságban a programok és találkozások terén. Július 1-től 5-ig kerül sor a XIII. Vajdasági Szabadegyetemre a Kátai Tanyán. Vele párhuzamosan másodikától ötödikéig pedig a Hegyalja utcában tombol a 2015-ös Dombos Fest, ahol magyar népzene, jazz és popzene egyaránt terítéken lesz a négy nap alatt. Olyan előadók és együttesek gondoskodnak az érdeklődők szórakoztatásáról, mint Berecz András énekes-mesemondó, Lajkó Félix, Palya Bea, Csizmadia Anna, Muzsikás, Góbé, Fokos Zenekar, Dresch Mihály, Borbély Mihály, PASO, Cimbaliband, Fricska, Olah Gipsy Beats, Deti Picasso és Fábián Juli.4x3_2015_kicsi_webA Szabadegyetem idei két munkacsoportja a közéleti, valamint a kultúra és életmód néven futnak. Bár a (szállást és étkezést biztosító) regisztrált helyek már beteltek, a Szabadegyetem előadásai hagyományosan nyilvánosak, így bárki részt vehet rajtuk. Az előadások idei főbb irányvonalai a kárpát-medencei ifjúság helyzete, érvényesülési lehetőségei; a személyiség-, közösség- illetve nonverbális kommunikációfejlesztés; a sikeres vállalkozás alapjai gyakorlati szemszögből; valamint az orosz–ukrán válság világgazdasági és világpolitikai hatásai köré épülnek. Így, ha valaki a Dombos Fest késő délutáni és esti programjai előtt szeretné tartalmasan eltölteni az idejét, kilátogathat a Kátai Tanyára. A megnyitóra többek között hivatalos Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere is, Dr. Wacha Imre és Manhertz József előadásaikban a kommunikáció témakörét járják körül, Hevesi Krisztina szexuálpszichológus a 21. századi Szexmátrix címmel tart előadást, Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő pedig az Európa peremén lezajló geopolitikai átrendezésről fejti ki véleményét. Szabó Tönki Károly zentai világutazó izlandi élményeiről számol be, a vajdasági média sajátosságairól és helyzetéről pedig Márton Attila (Vajdasági Rádió és Televízió), Tőke János (Magyar Szó) és Laskovity Ervin (Press Szó) beszélgetnek, utóbbi moderálása mellett.

posterpartnerskicsi

Azért ne felejtsük el, hogy a Dombos Fest sem csak az estékre korlátozódik. A Dombos Remix – irodalmi napok ugyanis délután kínál érdekes témaköröket a résztvevők számára. De izgalmas  élménynek ígérkezik a Rosé borterasz, a kemencés finomságok és a fényfestészet is.

További részletek: Dombos Fest

                                  Szabadegyetem

The following two tabs change content below.
Kiss Anita

Kiss Anita

Jelenleg Újvidék, Zenta és Óbecse között ingázom. Óbecsén nőttem fel (egészen 158 cm-ig), Újvidéken tanulok (remélhetőleg már nem sokáig), és jelenleg Zentán dolgozom (remélem még sokáig). Az életben meg egy kicsit bolond, szószátyár, szórakozott magyarszakos, művészet (főleg film, színház, fotó és irodalom) őrült. Kiemelkedő képesség: teleportálás, az emberek sosem értik, hogyan csinálhatok egyszerre ennyi mindent.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!