Aki már nem él, az nem kortárs!

Irodalmi gyorstalpaló a második KMV videóban

Már el is készült a KMV idei második videója. A főszerepben ezúttal is Csorba Lócit láthatjuk, aki most az irodalmi, beszédművészeti és megzenésített versek kategóriáját népszerűsíti. Mi az, hogy népszerűsíti, egyből rímfaragásba kezd és az elméleti alapokat is tisztázza: „aki már nem él, az nem kortárs”.

Összesen öt alkategóriában – és azok további elágazásaiban – próbálhatnak szerencsét az irodalom iránt fogékonyak, mint amilyen a: vers, novella, publicisztika (interjú, riport, jegyzet, glossza), értekező próza (kritika, tanulmány, esszé), humoreszk.

A beszédművészeti vetélkedő is hasonlóan sok lehetőséget kínál, itt található az anyanyelvi vers- és prózamondás, a népmesemondás, a drámai monológ előadása, sőt, a magyart nem anyanyelvként tanulók is részt vehetnek vers- és prózamondásban.

A megzenésített vers(ek)nél költői művek (megjelenhet egy produkción belül több alkotás is) önálló zenei feldolgozását díjazzák.

A produkciók szigorú időkorlát alá esnek, a vers esetében 5, prózánál 8, népmesénél és megzenésített versnél pedig 10 perc a maximum.

A körzeti versenyek lebonyolításának határideje március 20. Minden további infót megtaláltok a: www.kmvon.net címen.

Húsztizenöt, gyerteeek!

The following two tabs change content below.
Press Szó

Press Szó

Ez a cikk szerkesztőségi munka eredménye, átvétel vagy alkalmi szerzőnk írta, ezért nincs a szerzőjének profilja a honlapunkon.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!