Pszichedelikus tombolás Szegeden

A Middlemist Red első klubkoncertje a napfény városában

Már csak pár napjuk van a szegedi Middlemist Red-rajongóknak, hogy ronggyá hallgassák a novemberben megjelent Ripple Soul című albumot: a négytagú csapat végre önálló koncertet ad a Grand Caféban!

11133473_84d24d390e820c9ca43774296d425306_wm

Kikről is van szó tulajdonképpen? – kérdezheti az, aki még nem ásta bele magát kellőképpen a legmenőbb újonc bandák világába. Igen: a Middlemist Red egy a – hála az égnek – gombamód szaporodó alternatív zenekarok sorában – a különbség az, hogy míg sokan évekig próbálkoznak sikertelenül a befutással, ők jöttek, láttak, mi pedig tárt karokkal vártuk őket és a Magyarországon akkoriban kevésbé népszerűnek számító pszichedelikus hangzásukat. Azóta pedig szüntelen járnak országot-világot: a legnagyobb hazai fesztiválokat és klubokat kipipálva külföldön is bontogatják szárnyaikat.

A Sziget, a Volt, Románia és Németország meghódítása után pedig végre hozzánk is eljutnak a budapesti srácok, így aki elszökne pár órára a szürke hétköznapokból, feltétlenül vésse be a naptárába a február 25-ei napot. Bár a Nóvé Soma vezette együttes csak 11-kor kezd, érdemes már a kilenc órás kapunyitásra és a tízkor fellépő Pons koncertjére is menni, hiszen csak eddig lehet kedvezményes, mindössze 1200 forintba kerülő jegyeket venni. 11 után már 1500-at kell fizetni a belépésért, így én inkább a ráhangoló lézengést javaslom a klub területén, esetleg egy pohár finom kávéval vagy borral a kézben.

The following two tabs change content below.
Almási Fanni

Almási Fanni

Írói pályafutásomat 8 évesen kezdtem az akkori barbis naplómmal, és úgy érzem, azóta fejlődtem pár dologban. Komolyabb lettem? Dehogyis. Majd 18 éves fejjel (hogy repülnek az évek! Már kezdem kapni a „Hova tovább?”, a „De nagy kislány lettél, pici Fannikám!” meg a „Most kezdődik csak az élet!” típusú megjegyzéseket, és innen szeretném üzenni, hogy máris elegem van belőlük!) ugyanolyan lökött vagyok, sőt. Különleges képességeim közé tartozik többek között a sétálás közbeni olvasás és az álmodozás minden lehetséges helyen – különösen órákon, hogy a lehető legkínosabb legyen a felébredés. Ha nem az előző két kedvenc tevékenységemet gyakorlom, a kutyámmal és/vagy a barátaimmal vagyok, gitározok, koncertekre járok – utóbbi közben pedig lelkesen gyűjtöm az ötleteket, hogy be tudjak róluk számolni a Press Szó olvasóinak.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!