Nagypál Gáborral mutatkozik be a Press Szó Adán

nagypalgabor Nagypál Gábor színművész vendégszereplésével tartunk élőújságot jövő csütörtökön (március 19.) Adán. A Szarvas Gábor Könyvtárral közös szervezésben az adai Corsaro Clubban 18 órától várjuk az érdeklődőket. Lapunk kiemelten foglalkozik az elvándorolt vajdasági magyarokkal, célunk hozzájárulni az otthon maradottak és a külföldön élők közötti kapcsolat ápolásához. Nagypál is egyike azon számtalan kiváló vajdasági származású művésznek, akinek munkásságát ma már csak elvétve élvezheti a hazai közönség. A 90-es évek végén kortársaival sikert sikerre halmoztak az Újvidéki Színházban, ahol már egyetemista éveik alatt rájuk épült a repertoár, mivel a háború miatt színészhiányban szenvedett a társulat. 2004-ben a rendkívül tehetséges nemzedék négy tagját szerződtette le a magyarországi Bárka Színház, Gábor mellett Mezei Kingát, Szorcsik Krisztát és Gyarmati Katát.

Az elmúlt 10 évben befutott színházi szakember lett Budapesten, főszerepet kapott Ragály Elemér Nincs kegyelem című alkotásában, Jancsó Miklós pedig meghívta utolsó filmjébe, az Oda az igazságba. 2012 óta a Stúdió K Színház művészeti vezetője.

 

 

The following two tabs change content below.
Laskovity J. Ervin

Laskovity J. Ervin

2007 óta amikor publikálok, beírok a nevembe egy J. betűt. Ez az írásjel mindent elárul, amiről cikkeim tanúskodni kívánnak. Négy személy nevének kezdőbetűjére utal: édesanyáméra, Juditéra (elhunyt 2007-ben), akitől íráskészségemet örököltem, édesapáméra, Józsefére, akitől némi szorgalmat tanultam, Knézy Jenőére, akinek a közvetítéseit nézve 10-11 évesen kijelentettem, hogy (sport)riporter leszek és Kubát János újságíróéra, akitől biztatást kaptam és ellestem a szakma csínját-bínját. Metaforikusabb értelemben a J. betű üzenete tovább éltetni egy értékrendet, amit az életemben a fenti emberek képviselnek: a tehetséget, a szorgalmat, a kitartást, és az újságírás iránti szenvedélyt. A J. betű használatával nagyjából egyszerre találtam ki az újságírói tehetséggondozó Árok-programot is, ami ugyanezeket az értékeket akarja átvinni „a fogában tartva, a túlsó partra.”
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!