Vajdasági Piknik Toszkána és Provence ölelésében

A hangulatos Hernyák-birtok ad otthont a nyárköszöntőnek

Közös főzésre, sportolásra, játékra várja szombaton, június 11-én a Vajdasági Baráti Egyesület a Budapesten élő délvidékieket. Immár harmadik alkalommal szervezik meg a pikniket, amely lassan afféle hivatalos nyárköszöntőjévé válik a közösségnek.

piknik_jatekok

Jó társaság, finom bográcsos, kellemes beszélgetések és játékok várják a piknikezőket

Az elmúlt két alkalommal a szentendrei Duna-parton, a Pap-szigeten tartották meg a rendezvényt. Idén is ez volt az eredeti terv, de visszamondták a foglalást, így Etyek, azaz a csantavéri származású Hernyák László és Valéria birtoka lett a megmentő. A hely szépsége és hangulata Toszkána lankáit és Provence csodálatos tájait idézi, a szívélyes házigazdákról és a jó borokról nem is szólva!

etyek 3

A pikniken a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is változatos programokon vehetnek részt a jelenlevők: lehet főzni, játszani, sportolni, lesz néptánctanítás, aerobikoktatás és kézműves foglalkozás is.

Idén is megrendezik a bográcsfőző-versenyt az Arany Bogrács díjért, s a fociverseny sem marad el a Kulen Kupáért.

Az etyeki Hernyák-birtokra tömegközlekedéssel a kelenföldi buszpályaudvarról a 760-as, a 763-as és a 767-es buszokkal lehet kijutni. Óránként indulnak a járatok, a menetidő mintegy 40 perc. Etyek Autóbuszforduló megállónál kell leszállni, ahonnan gyalogosan már közel a cél. Ha a kilátót megpillantjátok, akkor jó helyen jártok!

etyek 4

http://hernyak.hu/terkep.htm

Videónk a tavalyi Piknikről:

És a Hernyák Birtokról:

The following two tabs change content below.
Búcsú Adrienn

Búcsú Adrienn

Van, aki szerint ez az érzés idővel elmúlik, de nálam nem úgy tűnik. Általános iskolásként kerültem Magyarországra, még gyerekként. Kecskeméten végeztem a képzőművészeti középiskolát és Szegeden a kommunikáció szakot. Ma budapesti vagyok. Sosem felejtettem azonban el vajdasági gyökereimet. Szegényebbnek érezném magamat, ha nem lennének. Sokat jelent a délvidéki életérzés, sokat jelentenek az onnan származó emberek. Valahol talán törvényszerű volt, hogy egyszer csak róluk írni is elkezdek...
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!