Gyöngyöző bor és égbolt Domboson

Kitárja kapuit a kishegyesi fesztivál

Ahogy arról már a beharangozóban is írtunk, a Dombos Fest főszervezője, Horváth László szereti a rejtett kincseket, ez esetben a gyöngyöket. A tegnap Csizmadia Annáék fellépésével rajtoló rendezvény ma teljes gőzerőre kapcsol, már az est elején a magyar alternatív zenei élet kiválóságai lépnek fel.

A Pearly Clouds formációt az egykori Tudósok-tag, Dezső Tóni, valamint Gary Lucas és Szabó Enikő alkotják. A csengő hangú énekesnő, aki többek között a Sajnosbatár zenekar tagja is, ugyanolyan eredetiséggel kelti életre a népzenét, a dzsesszt és az underground műfajokat. Gary Lucas a világ egyik legjobb gitárosa, aki muzsikált már Nick Cave-vel, Patti Smith-szel és Lou Reeddel is. A New Yorkban élő zenész ezúttal sajnos távol marad, de helyette itt lesz Kovács Benedek gitáros, szintén az egykori Tudósokból és Könczöl János (gitáros, énekes) a magyar underground emblematikus zenekarából, az idén 30 éves Sajnosbatárból.

Az újvidéki származású Dezső hobbizenésznek tartja magát, hiszen sohasem tanult hangszeren játszani. Pedig „Dezső Tóni szaxofonjátéka erős lírai töltettel bír: hol finoman kiművelt dallamokat fúj, hol pedig rögtönzött futamokban és erőteljes hanggesztusokban ölt testet a játéka. Eszköztára folyamatosan változó, a kollektív élményt hol különös, Albert Ayler-es sikolyokkal teletűzdelt futamokkal színező, hol pedig visszafogott, meleg melankóliával simogató” – olvasható róla az A38 oldalán.

PCTBFeat

Tőle tehát erre számíthatunk az este folyamán, és a koncert várható felépítéséről is fellebbentette a fátylat. Az első etapban magyar költők (Babits Mihály, Pilinszky János, Parti Nagy Lajos) megzenésített verseit élvezheti majd a közönség, utána következnek a Könczöl-számok, Szabó Entzi darabjai, majd a Pearly Clouds-szerzemények.

11155136_1440350912929530_4202152768740648357_o

És hogy mi vár még ma este a fesztiválozókra?

Június 30. csütörtök – Kishegyes – Hegyalja utca – NYITÓNAP:

Nagyszínpad:

18.00 – hivatalos kapunyitó

18.00 – Kemencés finomságok – Kemencekápolna

19.00 – Nem hivatalos megnyitó PCTBFeat

19.30 – Pearly Clouds + vendégek

Kovács Benedek gitár (ex-Tudósok),

Könczöl János gitár, ének (Sajnosbatár)

20.30 – Fényfestészet – Löszvarázs – Opusz I.

21.00 – Romengo, vendég: Harcsa Veronika

23.00 –  Kiscsillag nagykoncert

23.30 – Tábortűz

A további programokért katt ide!

The following two tabs change content below.
Csillik Blanka

Csillik Blanka

„Mikor a gyermek gyermek volt”, az utcabélieknek gyerekolimpiát szervezett, Kölyök-lapot szerkesztett osztálytársainak, verset fabrikált és Doorst hallgatott. Később Szegeden angolt tanult „középiskolás fokon”, egyetemi szinten Újvidéken, szerkesztő-újságíróvá Budapesten lett, ahol „a körúton járkál a november”, de eltéphetetlen szálak kötik a tájhoz, „a régi szerelmek lábnyomához”, hol tudja, „merre mennek, kik mennek az uton”. „Mikor a gyermek gyermek volt, magával ragadta a játék, most belefeledkezni csak a munkába tud.”
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!