Közösségépítő pikniket szerveznek a Budapesten élő vajdaságiak

Öltöny-nyakkendő nélküli lazulás a Duna egyik szigetén

Festői környezetbe, a szentendrei Pap-szigetre invitálja a Vajdasági Baráti Egyesület jövő vasárnap a piknikezni vágyó Budapesten élő vajdaságiakat, és mindenkit, aki szeretné velük tölteni ezt a napot. Igazi szabad ég alatti programhoz méltóan lesznek sportcsaták (foci, lábtenisz, asztalitenisz, strandröplabda, csocsó) és sütés-főzés. A gyerekekkel a Bárka színház vajdasági származású színészei készítenek előadást, sőt még a szigeten lévő termálvizes medencét is feltöltik erre a napra, amiben fürdőzni is lehet, csak úgy mint a Dunában, amely körbe fogja a tágas szigetet.

A Vajdasági Piknik helyszíne, a szentendrei Pap-sziget

A Vajdasági Piknik helyszíne, a szentendrei Pap-sziget

A 2 éve alakult egyesület, mely Budapesten élő vajdasági származású üzletembereket, művészeket tömörít, a korábbi években leginkább Mikulás táján hallatott magáról, amikor a vajdasági Lurkóházaknak szerveztek adománygyűjtő esteket, a Budapesten élő vajdasági művészek színe-javának szereplésével.

A tavalyi Mikulás-esten Simon Vilmos (balról) és a Lurkóházak vezetője, Harmath Károly atya fogadják a hálás gyerekek köszönetét

A tavalyi Mikulás-esten Simon Vilmos (balról) a Vajdasági Baráti Egyesület elnöke és Harmath Károly atya, a Lurkóházak vezetője fogadják a gyerekek köszönetét

„Most egy olyan ötletünk támadt, hogy legyen egy sokkal lazább, kötetlen összejövetelünk is, ahol nem kell felöltözni öltönybe-nyakkendőbe. Az esemény lényege a közösség- és csapatépítés, amelyhez hozzájárulhat a meghirdetett foci és bográcsfőző verseny is, utóbbi esetében szimbolikus gesztus lesz az is, hogy a végén együtt fogyasztjuk el, amit megfőzünk” – mondta a Press Szónak Simon Vilmos, az egyesület elnöke.

pik 1Az eseményen való részvétel ingyenes, a felmerülő költségeket a Vajdasági Baráti Egyesület állja, illetve ha a résztvevők közül valaki szeretne anyagilag hozzájárulni a költségekhez, azt önkéntesen megteheti, de nincs ilyen kötelezettség. Viszont fontos, hogy mindenki, aki szeretne résztvenni a pikniken előzetesen jelezze részvételi szándékát a vajdasagibarat@gmail.com e-mail címen május 26-ig.
„Általában minden szervező azt mondja, hogy nagyon jók a visszajelzések, de most tényleg azok. Rengetegen jelentkeznek, szinte nem győzöm a válaszolgatást, ma is érkezett legalább 60 e-mail. Még nem tudok pontos létszámot, mert hétfőig lehet regisztrálni, de biztos leszünk 200-an” – tette hozzá a szervező.

The following two tabs change content below.
Laskovity J. Ervin

Laskovity J. Ervin

2007 óta amikor publikálok, beírok a nevembe egy J. betűt. Ez az írásjel mindent elárul, amiről cikkeim tanúskodni kívánnak. Négy személy nevének kezdőbetűjére utal: édesanyáméra, Juditéra (elhunyt 2007-ben), akitől íráskészségemet örököltem, édesapáméra, Józsefére, akitől némi szorgalmat tanultam, Knézy Jenőére, akinek a közvetítéseit nézve 10-11 évesen kijelentettem, hogy (sport)riporter leszek és Kubát János újságíróéra, akitől biztatást kaptam és ellestem a szakma csínját-bínját. Metaforikusabb értelemben a J. betű üzenete tovább éltetni egy értékrendet, amit az életemben a fenti emberek képviselnek: a tehetséget, a szorgalmat, a kitartást, és az újságírás iránti szenvedélyt. A J. betű használatával nagyjából egyszerre találtam ki az újságírói tehetséggondozó Árok-programot is, ami ugyanezeket az értékeket akarja átvinni „a fogában tartva, a túlsó partra.”
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!