Jamaicai életérzés mintegy 50 kilométerre Budapesttől

Mindenkit vár az LB27 Reggae Camp 2015!

Magyarország legnagyobb reggae ünnepére július 22-étől 26-áig kerül sor Hatvanban. Az immár 15. éve megrendezésre kerülő fesztivál pontos helyszíne a Hatvani Városi Strandfürdő, amely a hatalmas füves-fás területével és medencéivel biztosítja, hogy a fesztiválozás egyben nyaralás is legyen! A strandoláson kívül a pozitív üzenetet és a jamaicai életérzést közvetítő együttesek garantálják a chill-out hangulatot és a lazulást!

Egyenesen Jamaicából érkezik a fesztivál két főattrakciója: a rasztafári mozgalom jeles képviselője, Junior Kelly zenekarával, aki napjaink modern dancehall muzsikájának egyik legnagyobb sztárja. Koncertjét már most sokan várják, hiszen ritkán lép fel Európában. Több európai reggae fesztiválról ismerős lehet a másik nagyágyú, a Chezidek neve: a jamaicai reggae fiatalabb generációjának képviselője, és legnagyobb slágerei a „Call Pon Dem” (amely Grand Theft Auto IV-ben is hallgató), „Can’t Hear Must Feel”, „Inna Di Road”, and „Leave De Trees”.

Ismerősen hangozhat a környékbeli magyarországi fesztiválokat látogatóknak az Irie Maffia vagy az idei Dombos Festen is fellépő PASO. A Reggea Campen fellép még a Copy Con, az Ocho Macho, a Riddim Colony, a Tigris, a Marley 70 Camp Edition és még megannyi zenekar és sound system! És természetesen nem maradhat el a fesztivál házigazdáinak és egyben szervezőinek, az idén 30 éves Ladánybene 27 zenekarnak a koncertje sem!

Érdekesség, hogy a Camp-szervezők minden évben igyekeznek európai reggae bandákat, irányvonalakat bemutatni. Idén Vajdaságból, Szerbiából hívtak meg három zenekart! Szerdán a nemrégiben alakult zentai együttes, az UpRize lép fel, a reggae körökből már jól ismert Sóti Juli és zenekara, az adai Sin Seekas csütörtökön. Szombaton pedig a jugoszláviai reggae zene úttörőit, a Del Arno Bandet hallhatjátok élőben! Az 1986-ban alakult belgrádi zenekar most mutatkozik be a magyar közönségnek, de garantáltan jó hangulatot teremtenek majd!

A 2014-es Campen indították útjára a DubYard helyszínt és programot. A saját hangrendszeren autentikusan megszólaló roots- és dub muzsikák és a terület chill feelingje hajnalig táncolva tartott sokakat. Idén is lesz DubYard, többek között a francia Culture Dub Sound, az angol Conscious Youth és a szerbiai Darez Selecta formációk közreműködésével.

A koncerteken kívül sok más programmal várják a lazulni vágyókat. Lesz dancehall tánc, reggae workshop, Jam Session, Zöld Zóna, Reggae Helyőrség Találkozó, Amnesty International workshop, Jamaican Wood Carving (eredeti jamaicai, egyedi, kézzel készített fafaragások), Dancehall Queen, focizás… na és persze Szeretet és Béke!

Ha voltatok tavaly és nosztalgiáznátok, vagy belesnétek a fesztivál hangulatába, íme a múlt év 10 perces összefoglaló videója:

Jegyinfó: a szerdai nap kivételével 4 000 forintot kell fizetni a napijegyért. Akik nem voltak elég szemfülesek, és nem vették meg elővételben a jegyüket, azok 16 000 forintért tehetik ezt meg a helyszínen.

Online jegyvásárlás itt!

Hol van Hatvan? A város Budapesttől körülbelül 50 kilométerre található keletre, a fővárosból több vonat- és buszjárat is indul, nagyjából félóránként.

Még több infóért látogass el a rendezvény Facebook-oldalára vagy honlapjára!

Peace, love and unity!

The following two tabs change content below.
Ildikó Merzsa

Ildikó Merzsa

„...semmivel sem tudott többet sorsáról, mint egy teacserje a Kelet-Indiai Társaság múltjáról.” (Douglas Adams: Galaxis útikalauz stopposoknak)
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!