Földalatti koncertek a piac mellett

A Rin Tin Tinben zúzott a Forbidden Noise, a Warren és a Mutogen

Az ősznyitó hétvégén mindenki levetkőzte kicsit a hétköznapi szürkeséget, és szögre akasztotta a stresszt meg a nagyvilág bajait a Rin Tin Tinben. Újra beindult a zentai underground bulihullám.

igen

Hosszabb nyári szünet után ismét útjára indult a már megszokottnak mondható, havonta megrendezett 200 grama – 200 dinara keményzenei koncertsorozat. Ezeket a rendezvényeket az Ashen Epitaph metál együttesnek köszönhetjük, mivel tagjainak szívügye, hogy havonta adagoljanak egy kis nem-mainstream életet Zenta és a környező városok arra éhes lakóinak. Márpedig egyre több ilyen éhezőről beszélhetünk, legalábbis az esemény látogatóinak növekvő számából ezt a következtetést lehet levonni.

Kicsit nehezen indult be a dolog, de hát mindenki szétbulizta magát a nyári fesztiválokon. A szegedi Forbidden Noise kezdte az estet egy kis modern metállal. Persze, egyik banda sem szívesen lép fel elsőnek, hiszen akkor még nincs benne az emberek lábában a bugi. De ez a tény nem tántorította el a srácokat attól, hogy szétzúzzák a helyet. Úgy hiszem, egy „nagyon ott van” bandával kezdődött a szezon. Hoztak a fiúk jókedvet, mosolygást és erős, minőségi zenét, amire mindenki kedve szerint bólogathatott, hajat rázhatott, lökdösődhetett.

18056266_765083196984729_6771586576013243217_o

A budapesti Warren jó punk- és HC-dalokat játszott. A punk zenészek nem húzzák el a dalokat, rövidre veszik és átlagosan 2-3 percesekre alkotják őket. Ilyen volt ez is, ahogy szokták mondani, tömör és velős! Itt már javában ment az emberek stresszoldója, a pogózás. Mikor befejezték a srácok, látszott a közönség szemében, hogy nem volt elég ennyi, kell még, még, még!

19366244_1691664157806058_3093162601672534275_n

Szerencséjükre várt még egy együttes a csapatásra, a magát ninja grindként tituláló Mutogen, egészen Belgrádból. Fogalmam sem volt, mit várjak tőlük, mert nem nagyon tudtam elképzelni ezt a ninja grind dolgot. Rákerestem az oldalukra, és ahogyan a nevük is sejteti, tényleg teljesen mutánsok. Gondolok itt a zene darálására (gyorsaság, lendület, mindent egyszerre, hangosan és mocskosan) és persze az arculatukra is. Ez a stílus a punk gyereke, a komplett albumuk ugyanis csak 8 perces. Ezúttal rövid, de emberszaggató dalokat mutattak be nekünk, amire nem lehetett nem pogózni!

18739301_1459380627451215_5855937030634928292_o

Miután vége lett a koncertnek, az agyonbulizott emberek szeméből eltűnt az az egészséges, bár eltüntetendő agresszió, ami az este elején ott volt. Ez eredményes bulit jelent. Lelöttyintettek még egy sört, és mentek is újra felvenni a Rin Tin Tin fogasáról a pár órára elfelejtett gondokat.

Ez folyik Zentán: egy kis időstoppolás. Ezek az emberek így kapják meg a szükséges harmóniát, a lelki békét, bármennyire is furán hangzik: nekünk ez kell, hogy ne őrüljünk bele a hétköznapokba!

The following two tabs change content below.
Fekete Ági

Fekete Ági

,,... Fiatalon a legtöbbünktől nem áll távol a lázadás, csak aztán később sajnos belesavanyodunk a megszokásba. Nem arról van szó, hogy nem kell felkészülni az életre, hogy nem kell diplomát szerezni. A hiba akkor kezdődik, amikor az ember elhiszi, hogy az, ami társadalmilag elismert, az akkor is úgy kell, hogy maradjon, ha ő maga beledöglik. Amikor elhiszi, hogy kívülről mondhatják meg, hogy neki hogyan jó az élet!" – Sándor Anikó
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!