,,Aki szabad, annak mindent szabad”

Road és ZOLI // SZABI a Zeppelinben

,, … Pont olyan az élet, ahogy megéled, és annyi a titka, hogy azt kapod vissza, amit adsz magadból…”

22554822_1543436515694108_6611279546940815608_n

– írták meg Roadék egy 2008-as album dalában, a Felfelé görbül-ben. Élőben is hallhattuk ezt a pár sort a Zeppelinben, szokásos szerint egy szombati estén.

Az utóbbi időben gyakran esik szó a Zeppelinről, ami nem véletlen, hiszen szemmel láthatóan lelkes fiatalok azon munkálkodnak, hogy felélesszék a helyet, legalább olyannyira, hogy rendszeres koncerthelyszínné váljon. Ez egyértelműen jó kedvre deríti a kemény zene kedvelő fiatalságot és a nosztalgiázni vágyó idősebbeket, akik mosolyogva emlékeznek vissza a zeppelines éveikre. A családias hangulatú Zepp már akkor is mindenkit befogadott, aki “kilógott” máshonnan. Sajnos egy csapásra vége szakadt a történetnek 2012-ben, de a vendégek ebbe nem nyugodtak bele!

Az újjáéledést pedig leginkább a Phreniának és a Vefmat Productionnak köszönhetjük, akik ezúttal a magyarországi Road zenekarral kedveskedtek a rajongóknak. Ők a térség egyik legaktívabb együttese, ami a lemezeladásokat, koncertfellépéseket illeti. Akarva-akaratlanul sokan fel tudunk idézni legalább egy dalszöveg-töredéket tőlük, és tudjuk folytatni a megkezdett sort: ,,… aki szabad, annak mindent szabad…”.

Természetesen nagy szerepe van ebben a médiának, ezért nagy tömegre számítottam ezúttal, hiszen a “nem-metálos” emberek között is komoly népszerűségnek örvendenek. Így is történt, annak ellenére, hogy jó mélyre kellett nyúlni a zsebünkben, mert a 800 dináros jegyár igen borsosnak tekinthető Vajdaságban. Természetesen az igazi rajongók gondolkodás nélkül vették, de hát így is van ez rendjén.

Egy szokatlan stílust képviselő zenekar lépett fel a Road előtt. A Phreniából ismert énekes, Zoli és a billentyűs, Szabi akusztikus duóját fülelhettük meg. Nem mondom, hogy éppen ide és éppen a Road elé őket képzeltem volna, de meg kell hagyni, hogy hűek maradtak a stílushoz és leginkább a minőséghez, ami jellemző rájuk. Az AFZ régi közös projektjük, ahol főleg átdolgozásokat játszanak, ahogy ezen az estén is történt ZOLI // SZABI név alatt. Hallhattunk tőlük sok mindent a Tankcsapdától kezdve a Linkin Parkon át a Memphis May Fire-ig és a 30Y-ig, egy szóval mindent, amit el tudtok képzelni, sőt még azt is, amit nem.

sebok

forrás: Gombos Alex

Nyüzsgött a tömeg, egyre többen és többen tódultak befelé, amikor meghallották, hogy az első banda elhagyja a színpadot. Sör szisszent, a várakozás egyre nőtt. Mindenki lezúdult az emeletről, és a ,,szardíniák a konzervdobozukban”- szindróma eluralkodott a földszinten. És ekkor felcsendült a Road,  egy régi albumukról származó dallal, a Felfelé görbül-lel. A turnéjuk címe “Aki szabad”, ez szám pedig az Aranylemez cím albumukról szólt, így aztán azok is nosztalgiázhattak, akik jobban szeretik a korábbi nótákat. Ezek mellett a klasszikus Világcsavargó és pár újabb szerzemény is felcsendült. A közönség egyszerre ugrált és énekelt torkaszakadtából, az erős fényhatások megtették a hatásukat, bár néha kicsit túlzónak éreztem az arénafényeket a Zeppelinben. De ez már csak azt zavarta, aki nem tudott eggyé válni a tömeggel. Sohasem voltam Road-rajongó, most sem vagyok az, de a nagyon régi dalokra még nekem is meg-megbillent a fejem. Annak viszont, aki szereti őket, hatalmas élmény lehetett.

23770217_1649442121783460_1322665464_o

forrás: Kutri  Elizabetta

Mindenképpen ki kell emelnem egy újdonságot, ami minden koncertet végigbulizó embert szerfelett értékel: a Zeppelin udvarába beköltözött egy pljeszkavica árus! Fantasztikus ötlet, hisz mindig nagy gondot jelentett a pogózás közbeni kalóriaveszteség pótlása, mert a legközelebbi pék vagy gyorskajálda is igen messze található. Remélem, a szervezők a jövőben is megtartják ezt a szép új szokásukat!

Azt csicseregték a madarak, hogy egy darabig lesz még alkalmunk zeppelines bulikra menni, mivel a Vefmat Production szívén viseli a vajdasági fiatalok életébe egy kis színt vinni. Köszönöm ezt nekik mindannyiunk nevében,  keep rockin’!

The following two tabs change content below.
Fekete Ági

Fekete Ági

,,... Fiatalon a legtöbbünktől nem áll távol a lázadás, csak aztán később sajnos belesavanyodunk a megszokásba. Nem arról van szó, hogy nem kell felkészülni az életre, hogy nem kell diplomát szerezni. A hiba akkor kezdődik, amikor az ember elhiszi, hogy az, ami társadalmilag elismert, az akkor is úgy kell, hogy maradjon, ha ő maga beledöglik. Amikor elhiszi, hogy kívülről mondhatják meg, hogy neki hogyan jó az élet!" – Sándor Anikó
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!