5 ok, amiért a salsa lehet az új hobbid

Sorba szedtük, miért érdemes kipróbálni

Éppen azon gondolkodsz, hogy kipróbálnál valami új dolgot, de még nem tudod, mit? Na igen, itt jön a következő gond: ha ki is néztél valamit, felmerül a kérdés, űzhető-e a környékünkön… Nos, lenne egy ajánlatunk számodra: a salsa. 2010-ben lépte át Szerbia határait a magyarországi Dolce Dance klub, először Szabadkán, majd hosszas győzködés után Zentán is indítottak csoportokat, most pedig Topolyán startol az újabb generáció. Ez alkalomból gyűjtöttük össze nektek Hornyák Ágnessel (a zentai salsa klub oszlopos tagjával) a legjobb érveket, amiért érdemes kipróbálni ezt a táncstílust.

dolce dance 2

Remek szórakozási lehetőség

Áginak is, mint minden fiatal felnőttnek Zenta kicsiny városában, gondot okoz, merre menjen szórakozni. Ahogyan mondta: a „mai kor zenéje nem az ő világa”. Ezért is választotta a salsát, mert remek kikapcsolódási lehetőséget nyújt számára. Emellett a Dolce Dance-tagok többször is találkoznak egy-egy tánchétvégén, továbbképzésen, illetve salsabulikat rendeznek különböző városokban.

Sok új barátra tehetsz szert

A már említett összejövetelek alkalmával a tagok régi jó barátként üdvözlik egymást, hiszen egy „nyelvet” beszélnek. Bárki, aki belekezd, megtapasztalhatja ezt, hiszen ha a világ másik pontján levő salsaklubban megszólal a zene, összeáll két vadidegen ember és már tudnak is kommunikálni a tánc segítségével. Ági elmondta, hogy már nagy baráti társasággá nőtte ki magát tánccsoportjuk, különböző programokat szerveznek az edzésen kívül is, valamint az ő nevükhöz fűződik Szerbia első „We are from” videója (amelyet Pharrell Williams Happy című videoklipje ihlette).

Nem muszáj párt vinni

Amikor az ember lánya – de inkább fia – meghallja a „tánc” kifejezést, vonakodva mer csak belevágni, mert azt gondolja, csak párral mehet. A Dolce Dance-nél az a legjobb, hogy a kubai salsának a rueda fajtáját táncolják, ahol párosával körbeállnak, majd a vezető (illetve leader) vezényszavakat mond, ami felhívás a párcserére.

A fülbemászó zene

A szenvedélyes latin ritmusokra akarva-akaratlanul is elkezd mozogni az ember. Felszabadít, majd úrrá lesz rajtad a salsával járó életérzés. A zene az első dolog, ami bekúszik az ember fülébe és motoszkálni kezd a fejében.

A salsa jön, a kilók mennek

Ha te sem vagy híve a kemény sportoknak, azonban szeretnéd leadni a felesleget, a salsát neked találták ki! Itt lassan, észrevétlenül olvadnak le a felesleges kilók és közben nem is végeztél kimerítő gyakorlatokat, sőt, jól érezted magad a bőrödben. A kecses mozdulatoknak köszönhetően pedig a nőiességedet is felturbózhatod!

Ha felkeltettük érdeklődésedet a szenvedélyes tánc iránt, még mindig nem késő, hogy csatlakozz a szabadkai, a zentai vagy az újonnan megindult topolyai csoporthoz.

The following two tabs change content below.
Göblös Nikoletta

Göblös Nikoletta

Anyukám születésem előtt a következő kijelentést tette: ,,Szőke hajú, kék szemű kislányt szeretnék!". Kívánsága 1991. március 20-án teljesült, amikor is megszülettem, így gyarapítva Zenta lakosságát. Az általános és középiskolát is drága szülővárosomban fejeztem be, 2012-ben azonban elszakadtam tőle, és megkezdtem újságírói tanulmányaimat az Újvidéki Egyetem Bölcsésztudományi Karán. Azóta igyekszem, hogy megismertessem írásaim és magam, elsősorban Vajdasággal, a többi pedig a jövő titka.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!