Megkoronázták Sterbik Árpád fantasztikus pályafutását

Az adai kézilabdakapusnak a vasárnapi volt a negyedik Bajnokok Ligája győzelme

Pályafutása megkoronázásának nevezte Sterbik Árpád, a győztes Vardar Szkopje kapusa, hogy a férfi kézilabda Bajnokok Ligája hétvégi négyes döntőjének legértékesebb játékosává (MVP) választották Kölnben.A világbajnok, és immár négyszeres BL-győztes játékos elmondta, nem számított az egyéni elismerésre, amelyet először ítéltek oda kapusnak.

„Kilenc BL-döntőben védtem, négyszer megnyertem a trófeát, de ez az MVP-díj a pályafutásom koronaékszere. Egyszerűen hihetetlen”

– nyilatkozta a vajdasági születésű kézilabdázó.

Sterbik a Barcelona elleni szombati elődöntőben és a Paris Saint-Germainnel szembeni vasárnapi fináléban is kiválóan védett, csapata mindkét találkozót egy utolsó másodperces góllal nyerte meg.

„Csapatként működtünk, ez volt a kulcs. A fiatalabb játékosaink is – akik korábban még nem nyertek BL-t – remek munkát végeztek. Miután megvertük a Barcelonát, mindannyiuk szemében láttam, nem azért vagyunk itt, hogy lássuk Kölnt, hanem azért, hogy megnyerjük a címet”

– tette hozzá Sterbik.

 

A BL négyes döntőjében első alkalommal szerepelt Vardar a 13. klub, amely megnyerte a trófeát, és a hatodik különböző csapat, amelyik az elmúlt hat évben bajnok lett. Szlovénia és Spanyolország után Macedónia a harmadik ország, amely férfi és női BL-sikerrel is büszkélkedhet.

(MTI)
The following two tabs change content below.
Press Szó

Press Szó

Ez a cikk szerkesztőségi munka eredménye, átvétel vagy alkalmi szerzőnk írta, ezért nincs a szerzőjének profilja a honlapunkon.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!