Civicet hátizsákra cserélnék

Suhanna kalandozásai Külföldiában

A mókuskerékből kilépve, Suhanna egy zajos napon eldöntötte, hogy autó helyett repülőjegyre költi a spórolt pénzét. Vett egy hátizsákot, és egyedül nekivágott a világnak. Erről pedig minket is tudósít most induló sorozatában: kezdődjön a Suhanna kalandozásai Külföldiában!

12900257_10154009448691530_1316835100_nIrodai hangulat. Mindenki a gépe fölé görnyed, egyszerre csörög a telefon, jelez a Viber, szól a főnök, kopog a futár, villog a Skype. Melletted az iratmegsemmisítő visít, a túloldalon a nyomtató hányja ki a soha el nem olvasott papírokat. Aztán az őrület határán kirohansz a konyhába kávét inni. Ott beszédbe elegyedsz az egyik kollégáddal, aki autót akar vásárolni. Eszedbe jut 2006, amikor Békéscsabán suli után a barátnőiddel naponta megcsodáltátok a Honda Civic Type S-t, amit a plázában állítottak ki. Szerelem volt első látásra. Eldöntöd, hogy nagyon spórolsz, és megszerzed.

Egy év múlva összeszámolod a pénzed. Nem rossz, de még gyűjteni kell. Megkérdezed magadtól, ha bármit megtehetnél most ezzel a pénzzel, mi lenne az. És a félkarú rabló a fejedben három azonos szimbólumot dob ki: utazás! Jackpot!

De most tényleg hagyj itt mindent az ismeretlenért? Álmaid autója már majdnem a tiéd. Külföldia ijesztő, tele van betegségekkel, meg ki tudja, mivel. Boákkal, kisütött bogarakkal. Maradunk itthon, autózzunk, menőzzünk. Aztán eszedbe jut a mondás: Navigare necesse est, vivere non est necesse.

A Civicnek gondolatban búcsút intve, egy hónapos elvonulást tervezel Thaiföldön. Mivel spórolós fajta vagy, utánajársz, hogyan tudnál ingyen lakni valahol. Megtalálod a Workaway-t, ahol minimális munkáért szállást vagy akár ellátást is kapsz.

Blogokat olvasol, csodálatos magyar fiatalokról hallasz, akik feladták a hétköznapok biztonságát a járatlan utakért. Egyre biztosabb vagy benne, hogy ha ennyien megcsinálták, akkor neked is sikerülhet.

Az egy hónapos elvonulásból öt hónap fizetetlen szabadság lesz, ami alatt Szingapúrt, Malajziát, Thaiföldet, Japánt és Kanadát is felfedezed. Megmutatod a barátaidnak az útvonalat, és kimondod: hú, azt hiszem, én most körbeutazom a Földet!

Suhajda Annamária

The following two tabs change content below.
Press Szó

Press Szó

Ez a cikk szerkesztőségi munka eredménye, átvétel vagy alkalmi szerzőnk írta, ezért nincs a szerzőjének profilja a honlapunkon.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!