Vajdasági szépségkirálynője lett Szegednek

A verseny történetében először nyert határon túli lány

Csongrád megye székhelyén múlt szombaton rendezték meg a Szeged Szépe versenyt, melynek eredményhirdetése némi meglepetéssel zárult: szabadkai lányt választottak meg a legszebbnek, a 19 éves Cvijin Blankát. Eddig nem fordult még elő a verseny 8 éves történetében, hogy határon túli nyerjen – igaz, a csinos diáklány Szegeden született, de már gyermekkorában elhagyták a várost.

Szeged_Szepe_01

Cvijin Blanka (középen) udvarhölgyei, Kiss Bianka (balra) és Tiricz Nikolett (jobbra) körében – Fotó: szegedma.hu

Az Ifjúsági Házban megtartott rendezvényt hatalmas érdeklődés övezte, közel kétszáz hölgy jelentkezett a megmérettetésre. A gálaesten a lányok nemcsak különféle öltözékekben és fürdőruhában kápráztatták el a közönséget, de tánckoreográfiával is készültek.

A zsűriasztalnál olyan szaktekintélyek foglaltak helyet, mint Juronics Tamás koreográfus, Kossuth-díjas táncművész, a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője, Pálinkó Lujza versenytáncos, hússzoros magyar bajnok, a Magyar Táncsport Szakszövetség pontozóbírója, akit a nagyérdemű az RTL Klub Szombat Esti Láz című műsorában is láthatott zsűritagként.

Szeged_Szepe_03Értékelte a szépségeket Német Ferenc, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara országos szervezetének elnöke, Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Schwartz Anett, aki tavaly lett Szeged Szépe, valamint Miskolczi Ágnes, a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjának programszervezője is.

A versennyel a szervezők a mellrák elleni küzdelemre szerették volna felhívni a figyelmet.

VAJDASÁGBAN MÁR FELFEDEZTÉK

Blankát tavaly nyáron, még középiskolásként ismerhette meg a vajdasági közönség, amikor Magyarkanizsán megnyerte a Magyar Szó napilap Strandszépe versenyét. Idén érettségizett a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnáziumban, majd felköltözött Budapestre, hogy angol–magyar szakon megkezdje egyetemi tanulmányait.

A szépségkirálynő a Press Szónak elmondta: három évvel ezelőtt vett először részt fotózáson, ekkor szeretett bele a modellkedésbe – persze ebben segítette a sok pozitív visszajelzés is. Úgy döntött, szeretné kipróbálni magát a szakmában. Szeged_Szepe_05

Nem kellett csalódnia: egyre több felkérést kapott a fotózások mellett divatbemutatókra is. A Strandszépe-díj megerősítést jelentett számára, ezt követően bátran nekivágott a Szeged Szépének is.

„A versenyt megelőzően kétnapos felkészítőn vettünk részt, ahol elsajátítottuk a tánckoreográfiákat, szabadidőnkben pedig lehetőségük nyílt megismerkedni egymással. Mindannyian nagyon izgatottak voltunk a színpadra lépéskor, csak az estélyi ruhás felvonulásra nyugodtunk meg” – mesélte Blanka, és azt is hozzátette: végtelen boldogságot érzett, amikor kimondták a nevét és az ő fejére került a korona.

A szépségkirálynő mindenképp szeretne továbblépni a modellszakmában. Tisztában van vele, hogy nehéz érvényesülni, de véleménye szerint nem lehetetlen. Emellett a nemzetközi tanulmányok szakkal is kacérkodik. Célja, hogy több nyelvet elsajátítson, diplomataként ugyanis szívesen körbeutazná a Földet.Szeged_Szepe_04

A szépségversenyen megismert lányokkal tartja a kapcsolatot, s mint mondta, hála a szervezőnek, Gera Gábornak, a csapat nem fog széthullani. Különféle programokon vesznek részt, nyáron például a Balaton Sound rendezvényen lehet majd velük találkozni.  Versenytársai a közeljövőben meglátogatják Szabadkán. Már nagyon várja, hogy megmutathassa nekik a várost és csaphassanak egy nagy bulit!

A győztes első udvarhölgye a vele egykorú, jászszentlászlói Kiss Bianka lett, másodikként a bugaci Tiricz Nikolettre esett választás. Fitness különdíjat Szabó Kinga kapott, a modell kategóriásat pedig a felgyői Papp Kitti vehette át.

Fotók: szegedma.hu

Olvasd el cikkünket a szépségről, aki legyőzte a szörnyű betegséget!


Iratkozz fel hírlevelünkre és kövesd a Press Szó új írásait!

The following two tabs change content below.
Búcsú Adrienn

Búcsú Adrienn

Van, aki szerint ez az érzés idővel elmúlik, de nálam nem úgy tűnik. Általános iskolásként kerültem Magyarországra, még gyerekként. Kecskeméten végeztem a képzőművészeti középiskolát és Szegeden a kommunikáció szakot. Ma budapesti vagyok. Sosem felejtettem azonban el vajdasági gyökereimet. Szegényebbnek érezném magamat, ha nem lennének. Sokat jelent a délvidéki életérzés, sokat jelentenek az onnan származó emberek. Valahol talán törvényszerű volt, hogy egyszer csak róluk írni is elkezdek...
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!