Egyszer elmúlnak a SZINes éjszakák – de nem idén!

szin 7Már-már Máté Péter-i sorokat idézett a helyzet idén év elején, amikor veszélybe került a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) megrendezése, mivel kiderült, hogy az esemény eddigi szervezője, a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. nem rendelkezik a SZIN megrendezéséhez szükséges többletforrással. Ekkor lépett be a képbe a Tiszaparty Rendezvényszervező Kft., akik felvásárolták a fesztivál szervezési jogát, s ezáltal elhárult a veszély. Általuk továbbra is sikerül biztosítani, hogy a SZIN maradjon Magyarország legjobb ár-érték arányú fesztiválja, vagyis viszonylag kevés pénzért kaphassunk minőségi szórakozást.

szin 9

A helyszín a szokásos, a Szegedről a Belvárosi hídon áthaladva elérhető Újszegedi Partfürdő. A napijegy elővételben (augusztus 25-ig) 5 000, a helyszínen pedig 6 000 forintért vásárolható meg. Van lehetőség felező napijegyet is venni 3 ezer forintért, amivel éjféltől reggel 8 óráig lehet a fesztivál területén tartózkodni.

szin 2
A bérlet elővételben (szintén augusztus 25-ig) 14 900, a helyszínen pedig 16 900 forintba kerül. A Szegedi Tudományegyetem nappali tagozatos hallgatói ennél olcsóbban, 11 500 forintért juthatnak bérlethez a TIK Ajándékboltban, vagy a JATE Klubban szintén augusztus 25-éig.

szin 5

A fesztiválon fellépő sztárokat is bevonja a jegyárusításba a szervezőbizottság. Az Árkád Szeged Bevásárlóközpont első emeletén, a SZIN standjánál augusztus 5-én a Honeybeast énekesnőjétől, Zsófitól vásárolhattak jegyet a fesztiválozni vágyók, augusztus 12-én pedig ugyanitt Fanni, az Anima Sound System énekesnője veti be magát, hogy minél több jegy gazdára találjon. Augusztus 19-én a SZIN-himnusz szerzőinek, a Magna Cum Laude zenekar tagjainak kezéből veheti át a bérletét vagy napijegyét az, aki megkeresi őket az Árkádban 17 és 18 óra között.

A bérletesek számára idén a szervezők az augusztus 26-ai nulladik nappal kedveskednek. Akiknek nincs bérletük, ők a nulladik napra is annyiért tudnak jegyet vásárolni, mint a többire. Ennek az estének a csúcspontja a világ egyik legnépszerűbb drum and bass formációja, az ausztrál-angol Pendulum Dj Set & Verse lesz.

szin 3
Velük együtt a SZIN 5 napja alatt 90 zenekar és 80 dj lép fel. A hazai zenei élvonal szereplői (30Y, Ocho Macho, Kiscsillag, Csík zenekar, Quimby, Zorall, Odett, Irie Maffia, PASO, ZUP, Bohemian Betyars, Anima Sound System, Carbonfools, stb.) mellett, itt lesz például ismét a multikulti (orosz, osztrák, angol, német, magyar) Russkaja zenekar, akiket egy tavalyi felmérés szerint az egyik legjobban várnak vissza a fesztiválra.

Rajtuk kívül megjelenik a Tisza-partján Franciaország legjobb dj-je, Quentin Mosimann, aki az ÁRKÁD Party Arénában adja a zenét augusztus 28-án 22 órától, vagy Example live, azaz Elliot Gleave, világhírű brit énekes, rapper és producer, aki augusztus 27-én a SZIN Nagyszínpadon 21:30-tól élő zenekarával és brutális fényshow-val várja a közönséget.

Idén újítás, hogy a Medence Színpadon már délelőtt 11 órától dübörögni fog az elektronikus zene, mielőtt ezen a helyszínen 23 órától elindulna a Silent Disco.

szin 6
A retro szerelmesei számára igazi ínyencség lesz a Boney M énekesnőjének, Sheyla Bonnicknak az érkezése, aki augusztus 29-én éjfélkor áll a Zeneszöveg.hu nevű színpadra.

Akik nap közben játékosabb szórakozásra vágynak, azok térjenek be a Civil Faluba, már csak azért is, mert ha kellőképpen szorgosak, nyereménytárgyakkal térhetnek haza. Annál többel, minél több pecsétet gyűjtenek össze a Civil Falu állomásain speciális útlevelükbe. 80 civil szervezet fog bemutatkozni, akik mindennap 10 és 18 óra között várják a fesztiválozókat. Ezen kívül akadálypark, látványstúdió, élő könyvtár, tájfutó verseny, kreatív kuckó, lelki betérő, SZIN-i tanoda, interaktív médiaműhely, reggeli torna, pólókészítés, stb. szerepel a Civil Falu kínálatában.

szin 8
További híreket és információkat a fesztivál honlapján, és facebookos oldalán találhattok.

Sarnyai Rita

A szerző cikke a tavalyi SZIN-ről: Éljen a szabadság és a poros láb!

A SZIN tavalyi promó filmje:

(fotók és promó videó: www.szin.org)

The following two tabs change content below.
Press Szó

Press Szó

Ez a cikk szerkesztőségi munka eredménye, átvétel vagy alkalmi szerzőnk írta, ezért nincs a szerzőjének profilja a honlapunkon.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!