Tehetségen és tudáson alapuló országról álmodnak

Világszínvonalú magyar startupok cégfilozófiája: Ingyen Túró Rudi és narancslé, de nem csak az

Van három cég. Mindegyiknek magyarok, vagy részben magyarok az alapítói, tulajdonosai. Mindhárom világszintűvé nőtte ki magát az elmúlt néhány évben. Összefogtak és egy évvel ezelőtt, április 24-én megalapították a Bridge Budapest nonprofit szervezetet, mellyel többek között az volt a céljuk, hogy inspirálják, példaként lépjenek a pályakezdő fiatalok elé. Arról szeretnének tanúbizonyságot tenni, hogy Magyarországról indulva is lehet világszintű vállalkozássá fejlődni, ha van egy jó ötlet, rengeteg munka és némi szerencse. Ösztöndíjprogramot indítottak, hogy megmutassák a tanulni vágyóknak, hogyan dolgoznak, és hogyan gondolkodnak.

Pistyur Veronika, Fehér Gyula, Somlai-Fischer Ádám, Veiszer Alinda, László Ágnes (Fotó: Brenner János)

Pistyur Veronika, Fehér Gyula, Somlai-Fischer Ádám, Veiszer Alinda, László Ágnes (Fotó: Brenner János)

A számítógépes prezentációs alkalmazásokat gyártó Prezi, az internetes közvetítésekben világszintű Ustream és a számítógépek távoli elérésére alkalmas szoftvereket előállító LogMeIn szolgáltatásait ma már világszerte több millióan használják, és több száz alkalmazottuk van részben Magyarországon, részben külföldön.

Veiszer Alinda

Veiszer Alinda

Történetükről és vállalatfilozófiájukról Veiszer Alinda Prima Primissima-díjas riporter tavaly könyvet írt Bridge generáció címmel. A Kossuth Kiadói Csoport által piacra bocsájtott mű olyan hangos siker volt, hogy még mindig fürdenek benne, ezért a hétvégén lezajlott 21. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon is ezzel szerepeltek. László Ágnes kérdéseire a könyv szerzőjén kívül Somlai-Fischer Ádám (Prezi), Fehér Gyula (Ustream) valamint a Bridge Budapest ügyvezetője, Pistyur Veronika válaszoltak.
Hogy miért bridge? Mert az ezen cégeket létrehozó személyek azt a harmincas éveiben járó generációt képviselik, akik hídként szolgálnak Magyarország és a világ(siker) között, ugyanígy az analóg és a digitális világban felnőtt generációk között is. Vállalatvezetési filozófiájukban olyan szemléletet tükröznek, amely nem követi a Magyarországon (vagy éppen Szerbiában) megszokott sztereotípiákat. Újat hoznak úgy viselkedésben, mint beosztottjaik megbecsülésében. Ennek bizonyítékai az olyan apró figyelmességek, mint az ingyenes Túró Rudi, narancslé és menza vagy a kötetlen munkaidő, amelyek jellemzőek ezeknél a cégeknél. Sikereikre már a mamut vállalatok is felfigyeltek. Veiszer Alinda arról mesélt, hogy amikor a Microsoftnál előadott, szerettek volna belőle minél többet kihúzni a Prezi cégvezetési politikáját illetően. Akkor elmondta, hogy a Prezinél nem tartanak soha maratoni üléseket, mint sok más cégnél. „Másnap a Microsoftnál bevezették, hogy nem lehet 20 percnél hosszabb egy értekezlet” – mesélte Alinda.

Somlai-Fischer Ádám

Somlai-Fischer Ádám

Szakítottak a tekintélytiszteletre, félelemre apelláló hagyományos főnök szerepekkel: „A hatalom, a tekintélyhez való viszony egy alapvetően megkérdőjelezett helyzet az életükben. Annak megkülönböztetését, hogy én vagyok a főnök, nagyon nem akarják érzékelni, érzékeltetni pedig végképp nem.” – mesélte Pistyur Veronika. Pedig nem kevés ember dolgozik a kezük alatt. A Prezinek immáron 200, a Ustreamnek pedig 250 alkalmazottja van, melyből 110-en Budapesten dolgoznak.

A beszélgetésen a Prezit képvielő Somlai-Fischer Ádám azt mondta: „megtanultam, hogy csak nagyon okos emberekkel érdemes dolgozni, akik imádják, amit csinálnak és motiváltak benne. Ezeknek az embereknek muszáj megadni a szabadságot, különben elmúlik a motiváltságuk, szomorúak lesznek és elmennek máshova.” Elmesélte, náluk az a szokás, ha valaki hibázik, akkor feláll, és elmondja a többieknek mi volt a hibája, és mit tanult belőle, a többiek pedig rendre megtapsolják.

A Prezi március elején kapta eddigi legnagyobb médiavisszhangját, amikor a cég vezetőjét, Árvai Pétert Barack Obama amerikai elnök fogadta. A cég 100 millió dollárt érő szoftvercsomag licensz díjáról mondott le, így támogatva Obama programját, amellyel a nagyon szegény amerikai iskolák tanulóit szeretnék felzárkóztatni azáltal, hogy a technológiai világból a legfrissebbet és a legjobbat kapják.

Barack Obama és Árvai Péter (Prezi)

Barack Obama és Árvai Péter (Prezi)

A hírt követően sokan internetes kommentekben támadták a Prezit, hogy miért nem a magyar diákokat támogatják. Somlai-Fischer kifejtette az álláspontját erről, elmondta, hogy Magyarországról nem kaptak ilyen felkérést, másrészt alkalmazásaikat nem is tudják addig felajánlani a magyarországi iskoláknak, amíg nem számítógépeken folyik az oktatás, harmadrészt pedig arról beszélt, hogy korábban médiaművészként dolgozott, és rengeteg támogatást kapott külföldi országok kulturális alapjaiból, annak ellenére, hogy nem ott élt, így számára természetes, hogy magát az ügyet nézi, nem azt, hogy az a világ melyik pontján van.

Pistyur Veronika

Pistyur Veronika

Ezzel együtt a Prezi és a Bridge Budapest csoport többi vállalata is számos segítséget nyújt a magyar fiataloknak. Az egyesület álma – mint Pistyur Veronika elmondta – egy olyan Magyarország, ahol az önbizalom alapja a tudás és a teljesítmény. Riasztó adatként említette meg azon felmérésük eredményét, mely szerint a magyarországi fiatalok közül 10-ből 9 úgy gondolja, hogy az érvényesülésben és az előrejutásban a teljesítmény és a tudás semmit sem számít, csakis a kapcsolatok.
A három cég (illetve az időközben a Bridge Budapesthez csatlakozott navigációs szoftverekkel foglalkozó NNG) arról szeretné meggyőzni a magyar fiatalokat, hogy hagyjanak fel a kifogások keresésével, a körülményekre való hivatkozással, egymás lebeszéléséről arról, hogy valamibe belevágjanak, ehelyett inkább motiválják egymást, hogy megvalósítsák álmaikat.

The following two tabs change content below.
Laskovity J. Ervin

Laskovity J. Ervin

2007 óta amikor publikálok, beírok a nevembe egy J. betűt. Ez az írásjel mindent elárul, amiről cikkeim tanúskodni kívánnak. Négy személy nevének kezdőbetűjére utal: édesanyáméra, Juditéra (elhunyt 2007-ben), akitől íráskészségemet örököltem, édesapáméra, Józsefére, akitől némi szorgalmat tanultam, Knézy Jenőére, akinek a közvetítéseit nézve 10-11 évesen kijelentettem, hogy (sport)riporter leszek és Kubát János újságíróéra, akitől biztatást kaptam és ellestem a szakma csínját-bínját. Metaforikusabb értelemben a J. betű üzenete tovább éltetni egy értékrendet, amit az életemben a fenti emberek képviselnek: a tehetséget, a szorgalmat, a kitartást, és az újságírás iránti szenvedélyt. A J. betű használatával nagyjából egyszerre találtam ki az újságírói tehetséggondozó Árok-programot is, ami ugyanezeket az értékeket akarja átvinni „a fogában tartva, a túlsó partra.”
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!