Tenni vagy nem tenni?

Másodszor is Nyitott fórum Zentán

zen logoA Zen kávézó újonnan indított közéleti beszélgetéssorozatának második estjére november 26-án, szerdán 20 órától kerül sor.
A szervezők az est témáját ezúttal is a közösségünket érintő legfontosabb kérdések köré építik. Kell-e, szabad-e szülőföldünket hátrahagyva egy jobb élet reményében távoznunk? Képesek vagyunk-e a részleges vagy teljes identitásváltásra, ha elhagyjuk szülőhelyünket? Mit tehet az, aki a maradás mellett döntött és munkájával támogatni, fejleszteni szeretné közösségét?
A Zen Nyitott fóruma fő céljának tekinti, hogy a vajdasági, Tisza-menti és zentai közösség minél tudatosabban kezelje a sorsát befolyásoló főbb tényezőket, hogy a gazdasági, társadalmi nehézségek ellenére lehetővé váljon identitásunk, kultúránk őrzése, ápolása, sőt  ha lehetséges  gyarapodása is. Az est vendégei nemcsak a maradás mellett döntöttek, de munkájuk által példaértékű művészeti, társadalmi feladatot is ellátnak.
Beszédes István, a zEtna Irodalmi Folyóirat létrehozójának meghívására további két vendéggel bővült az est résztvevőinek száma: Vukosavljev Iván, a Zentai Magyar Kamaraszínház igazgatója és Mezei Erzsébet, a Képzőművészeti Alkotóműhely alapítója és vezetője beszél majd munkájáról.

Beszédes István (a kép jobb szélén) az előző Nyitott fórumon a közönség soraiban foglalt helyet

Beszédes István (a kép jobb szélén) az előző Nyitott fórumon a közönség soraiban foglalt helyet (fotó: Kovács Vecei Sára)

A meghívott vendégek önálló, független kezdeményezésű szervezeteikről, és abban betöltött szellemi, illetve művészeti jellegű tapasztalataikról beszélnek az értékek, a kitartás és az anyagiak függvényében. A beszélgetés moderátora ezúttal is Sutus Áron lesz.

Vukosavljev Iván a Zentai Magyar Kamaraszínház alapításakor a színészekkel (fotó: Vajdaság Ma)

Vukosavljev Iván a Zentai Magyar Kamaraszínház alapításakor a fiatal színészekkel (fotó: Vajdaság Ma)

Az est szervezői szeretettel és tisztelettel várják a hallgatni és a megszólalni vágyó érdeklődőket is!

Mezei Zsófia, a Zen Nyitott fórumainak szervezője

The following two tabs change content below.
Press Szó

Press Szó

Ez a cikk szerkesztőségi munka eredménye, átvétel vagy alkalmi szerzőnk írta, ezért nincs a szerzőjének profilja a honlapunkon.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!