Terítéken a határon innen és túl kérdését boncolgató díjnyertes regény

Beszélgetés T. Kiss Tamás A tükörtestvér című kötetéről ma este a Zenben

„…. amik örökre bevésődtek az emlékezetembe, azok mind megfoghatatlan dolgok, amelyeket sohasem fogok tudni szavakba önteni…” – idézet a regényből, illetve annak traileréből:

Ahogy arról mi is rendszeresen számot adunk, a Zen kávézó egyre sűrűbben ad helyet különböző kulturális eseményeknek. Ma este 8 órától a fiatal vajdasági író, T. Kiss Tamás A tükörtestvér című népszerű regényét mutatják be. A kötet témája illeszkedik a Zenben szervezett beszélgetés-sorozathoz, amely a „Menni vagy maradni” kérdést járja körül az otthonmaradást szorgalmazva. T. Kiss Tamás kötetében a jól ismert kettősség, a határon innen és hátáron túl között feszülő érzéseket, identitások tükörképeit mutatja be a farmernadrágos kollégista szempontjából. A tematikáját illetően kevésbé, stílusát, nyelvezetét, világlátását tekintve azonban annál újítóbb kötet a Forum Könyvkiadó regénypályázatának 2011. évi díjnyertes alkotása.

A szervezők szeretettel várják a kíváncsi és/vagy véleményüknek szívesen hangot adó hallgatóságot ma este 9-től a Zenben, aki pedig „tükröt tart” elénk, azaz a beszélgetést levezényli, munkatársunk, Kiss Anita.

tkiss

The following two tabs change content below.
Press Szó

Press Szó

Ez a cikk szerkesztőségi munka eredménye, átvétel vagy alkalmi szerzőnk írta, ezért nincs a szerzőjének profilja a honlapunkon.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!