Újságírjunk és éljen a Képes Ifi!

Helyszín: Zentai Nyári Ifjúsági Játékok, Népzenei sátor

Időpont: Az Ifi-péntek és az Ifi-szombat, délután 2 és 6 között, amikor a Népzenei sátor Magyar Szó feliratot viselt.

Közös cél: Újságírjunk és éljen a Képes Ifi!

14 óra –14.45 + kérdések: Lassan betántorog az érdekelt nép. Várakozás. Ismeretlen arcok. Sok ismeretlen arc. Csak ülök az utolsó előtti padon. A kommunikációs készségem egészen elhagyott így harmadnap (osan). Árok Ferenc bácsi elfoglalja helyét. Panaszkodik a mikrofonra, azután beszélget, vagyis beszél, mesél. Érdekes a bácsi élete, szó se róla, mégis az érdekelt nép érdektelenebb része kiszivárog. Én is el-elkalandozok a mesében. Hosszú az élet (közhely), sok a megosztanivaló történet.

Szusszantásnyi szünet: ismerkednek velem az ismeretlen arcok.:D Tisztázzuk, hogy ki is vagyok! Ja, hogy én vagyok az! Kritika, jó és rossz. Jó. Jó. Ajjaj nő az egóm 😛

15 óra – 15.45: Pressburger Csaba, a Magyar Szó főszerkesztője beszél. Ööö mire is van ítélve a vajdasági magyar újságírás? Hogy miért? Okoljuk a rendszert! De ők, vagy lehet, hogy magam is lassan hozzájuk csatolom és lesz belőle egy mi, szóval mi azért igyekszünk. Igyekezzünk jobban is! És tervek, és vágyak.

16 óra – 16.45: Halász Enikő, főszerkesztő-helyettes igazán hozzánk, lárvákhoz szól. Hogyan is írjuk meg azt a cikket? Hasznos tanácsok, színes tapasztalatok, igazi élő előadás. Lájkoltam. (Csak, mert már elvonási tüneteim voltak, Fééészbuk)

 

17 óra – 17.45: Zsoldos Zsaklina, webszerkesztő. Csökkentett elvonási tünetek. Legalább beszélünk róla.:) Kicsit újabb megközelítés. Webújságírás. Sok ötlet, mindenből egy kicsi és előttünk a jövő!

 

Péntekre ennyi. Fesztiválozzunk tovább!

 

Szombaaaat!

 

14 óra – 14.45: Kókai Péter, marketingigazgató és Mihájlovits Klára budapesti tudósító. Azaz sajtójog és sajtóetika. Sajtójog? Fogadni merek, hogy akinek nem kötelező, nem olvassa el. Persze magamból indulok ki, önszántamból ilyesmire nem vetemednék. De azért nem játék. Emberek közt, emberekkel dolgozni, nem feltétlenül hálás feladat. Sajtóetika? Ezt nagyjából mindenki tudja, még ha nem is tudja, hogy tudja. Mégis ez relatív (mintha valaki egyszer azt mondta volna, hogy minden az…). Mit és mennyit ér meg egy cikk, egy információ? Filóztunk rajta.

 

15 óra – 15.45: Bajtai Kornél, deszkfőnök, volt belpolitikai szerkesztővel ki kicsoda Vajdaságban. Művelődés, oktatás, gazdaság és politika, szervezetek, intézmények. Minden tiszteletem annak az újságírónak, aki fejből tudja a parlamenti képviselők, a miniszterek, polgármesterek és még mit tudom én, milyen fontos közéleti személyek nevét. Plusz ezeket a fontos személyeket csak a titkárnőjük titkárnőjén keresztül lehet elérni legalább egy hónappal a beszélgetés előtt. Valamint a cikk lehozása után szemrehányó telefonhívások várhatók, ha véletlenül nem szó szerint írtuk le a kedves politikus szavait.

 

16 óra – 16.45: Pesevszki Evelyn és Halász Gyula, újságírók szabályokról, viselkedésről, megjelenésről, és a kapcsolatokról. Komolyan azt akarták mondani, hogy legyek én a kellemes női hang a főutcai szemaforból, persze díszes csomagolásban, mikor interjúra megyek? Hm… no thanks. (Lehet, én ironizálom túl.)

A hátsó sor balról jobbra: Laskovity Ervin, Vígi László, Bálint Tibor

Az első sor jobbról balra: Kovács Ágnes, Mucsi Katalin, Csillik Blanka

17 óra – 17.45Vígi László (a Képes Ifjúság nyomtatott változatának szerkesztője), Csillik Blanka (a Képes Ifjúság online változatának szerkesztője), Kovács Ágnes (a Képes Ifjúság online változatának lektora), Laskovity Ervin (az Árok-program tehetségkutatója) Bálint Tibor (a Magyar Szó és a Képes Ifjúság tördelője) Húúú :) Tiszta lelkesedés és életerő ez a csapat. Tele tervekkel, ambíciókkal. Megújul a Képes Ifi, új honlap, naprakészebb és fiatalközelibb tartalommal, hogy a TE LAPOD legyen és várd a szerdát!

Megjelenés: www.kepesifi.com, 2010.08.11.

The following two tabs change content below.
Szőke Timea

Szőke Timea

A 21 évemmel gondoltam már magam sok mindennek. Voltam lila hajú moholi punk kislány, büszke kosztolányis Szabadkán, szerbiai (vagy szibériai?) csitri Amerikában, most meg egy kis egérlyukból cincogó vajdasági bölcsészlány vagyok Budapesten és mintha megint lilás lenne a hajam... Több-kevesebb sikerrel próbálgatom a szerencsém meg az élet kis játékait. Aztán meg majd lesz valami!
Újabb cikk
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!