A titokzatos zentai szépséglabor

Women Secret: Minden, amitől a nő nőnek érzi magát

Akárhányszor Zentán, a Tornyosi út felé járok, mindig megakad a szemem egy narancssárga házon, amelyen a Women Secret Szépségcentrum felirat áll. Az ablakai beredőnyözve, nem lehet belesni. Igaz, már kívülről kecsegtetnek a változatos szolgáltatásokkal: masszázs, műkörömépítés, szempilla-hosszabbítás, fodrászat, kozmetikai kezelések. Azaz mindennel, amitől egy nő valódi nőnek érezheti magát.

A szépségcentrum kívül

A szépségcentrum kívülről

Ezen felül kollagénes szoláriummal és sószobával is rendelkeznek. Utóbbiban 12 tonna parajdi só van. Elmondásuk szerint a himalájai só dekoratívabb lenne, de a parajdinak sokkal nagyobb a kipárolgása. Amikor beléptem, kellemes légkör fogadott egy erős, határozott kézfogással kísérve. Kovács D. Eugénia megjelenése pont olyan, akár a centrumé. Tipptop haj, tipptop smink, klasszikus egyszínű fekete miniruha. Amint belépsz, a cipőt szobapapucsra  kell váltani, mert nagyon ügyelnek a tisztaságra. Rendezettek, higiénikusak, stílusosak.  A centrumnak két állandó munkatársa van: Eugénia mellett, aki fodrász és kozmetikus, Beszédes Adrianna műkörömépítéssel, műszempillákkal és sminkeléssel foglalkozik.

Kovács D. Eugénia

Kovács D. Eugénia

Eugénia: Amikor Zentára költöztem, tudtam, hogy egy szépségcentrumot szeretnék. A ház adott volt, de rengeteg munkával járt, mire felújítottuk. Azért nem fodrászszalont, hanem konkrétan szépségcentrumot szerettem volna, mert sokkal több szolgáltatást tudunk itt nyújtani, komplexebb csapatot lehet működtetni, és több igényt lehet kielégíteni. Igazából magamból indultam ki. Amikor én mentem el fodrászhoz, akkor mindig találtam valami kivetnivalót. Vagy a szalon külleme nem tetszett, vagy a szolgáltatással nem voltam elégedett. Úgy éreztem, ha kaphatnék még valamit azon a helyen, például ha elmehetnék egy masszázsra, vagy a hajvágás után beülhetnék kozmetikára, a közérzetem is jobb lenne.

A bejárati ajtón található idézet

Az idézet, melyet a bejárati ajtón olvashatnak a vendégek

Adrianna: Családias légkört szeretnénk teremteni, nem adunk lehetőséget arra, hogy valaki azért érezze magát rosszul, mert épp egy másik vendég is jelen van, és nem tud bekapcsolódni a beszélgetésbe. Arra törekeszünk, hogy ha valaki bejön, oldódjon fel, hagyja otthon a gondokat, megkínáljuk egy csésze kávéval, üdítővel, beszélgetünk hétköznapi témákról. Egymás életét is követjük valamilyen szinten. Például, ha egy vendég elmondja, hogy most éppen hova fog menni, akkor két hét múlva, ha ismét eljön hozzánk, megkérdezem, milyen volt, hogyan érezte magát az eseményen, amiről mesélt. De nem áludvariasságból, csak egyszerűen figyelünk a másikra.

Eugénia: Törökfaluról származom. Ott fél órámba telt eljutni a két utcával arrébb lakó barátnőmhöz kávéra, mert mindig megállítottak beszélgetni. Borzasztó volt, amikor Zentára költöztem, és nem ismertem senkit a férjemen kívül. Most, amíg kiszállok az autóból és beérek a munkahelyemre, legalább négyen köszönnek vagy integetnek. Ezt az egyszerű, családias emberi értéket próbáljuk képviselni, a centrumban is. Nem nézzük, hogy ki milyen ruhát visel. Ez lényegtelen. Mindig tanulunk egymástól valami jót. Meg lehet itt például tanulni uborkát savanyítani, vagy arról tájékozódni, hol érdemes okmányt hitelesíteni. Van egy régi képem, egy kedves vendégemtől kaptam, amikor megnyílt a szépségcentrum.

Már pattan is, keresi. Ez áll rajta:

„Nem számít a külsőd, ha ide belépsz. Csak az számít igazán, mire kilépsz, kívül és belül is szépnek érzed magad.”

Balról jobbra: Kovács D. Eugénia, Beszédes Adrianna, Lóci Klára, Molnár Gábor Renáta

Kik járnak a Women Secret szépségcentrumba? Ki a célcsoport?

Eugénia: A vendégeink igazi nők, vagy azok akarnak lenni. Ha egy vendég bejön, és lila hajat kér, azt nem fogom megcsinálni. Tehát többnyire azok a tinédzserek járnak ide, akiknek az anyjuk is hozzánk jön szépítkezni, s ismerem már annyira őket, hogy együtt tudok velük dolgozni. Az egyik vidéki vendégünk több mint 100 kilométert utazik egy irányba csak azért, hogy nálunk szépítkezhessen, s fel sem merült eddig benne, hogy közelebbi szalont keressen, mert azt szereti, amit mi kínálunk.

Eugénia és kisegítője, Renáta akcióban

Férfiak is bemerészkednek hozzátok? 

Eugénia: Akadnak férfiak is, de őket meg kell nevelni. Ha 14 órára kap időpontot, akkor nem jöhet 14:20-kor. Itt precízen működik minden. Ha tudjuk fél órával előbb, hogy biztosan csúszni fogunk 10 percet, akkor szólunk a következő vendégnek telefonon, hogy ennyivel később jöjjön, mert ebben a világban gyakran 10 perc is számít, és nem akarjuk megvárakoztatni a vendégeinket. Tehát a jól nevelt, pedáns férfiak idejárnak, a többi nem.

8

Kozmetikai arckezelés a centrumban

Ha már a nemeknél tartunk, nőként nem könnyű vállalkozást indítani. Nektek hogyan sikerült?

Eugénia: Szerintem rendjén van, hogy a nők nem annyi százalékban dolgoznak, mint a férfiak, mégpedig azért, mert az anya az, aki a családot kell, hogy képviselje. Ahány dolgozó nő van, annyival kevesebb az édesanyák száma otthon. Ezt a legnemesebb értelemben gondolom. Az lenne a legjobb, ha a férfiak annyit keresnének, hogy a nőknek ne kelljen dolgozniuk.

Érdekes, hogy ezt mondod, hiszen ti is dolgozó nők vagytok, ráadásul mindkettőtöknek kicsi gyereke van.

Eugénia: A saját vállalkozásban az a jó, hogy úgy osztom be az időmet, ahogy én akarom. Ugyanakkor szeretem ezt csinálni. Nem úgy megyek innen haza, hogy semmi másra nincs erőm és időm, hanem teljesen feltöltődve, tele életkedvvel, energiával. Nálam azért tud ez jól működni, mert jó a családi összhang, és a gyerekekkel mindig van valaki, aki tökéletesen gondjukat viseli, figyel rájuk, játszik, tanul velük, amíg én dolgozom. Így teljes a harmónia otthon is. Másként lenne ez, ha nem magamnak osztanám be az időmet, hanem egyhuzamban kellene ledolgoznom a napi nyolc órát. Egy anyának a napi négy óra lenne az ideális munkaidő.

4

Szempillaépítés közben

A szépség ma tömegcikk. Sokan építtetnek műkörmöt, csináltatnak sminktetoválást, egy-egy fontos esemény előtt kisminkeltetik magukat. Szépségápolással rengetegen foglalkoznak. Sokan házalnak szolgáltatásaikkal, amelyeket olcsóbban kínálnak, mint egy bejegyzett szalonban, és kényelmesebb körülmények között is, hiszen ki sem kell hozzá mozdulni otthonról. Akkor mégis milyen előnye lehet egy szalonnak?

Adrianna: Egyrészt folyamatosan követjük a trendeket, állandóan képezzük magunkat. Tehát nincs az, hogy elvégeztünk 3–4 éve egy kurzust, s azóta is csak az ott tanultakat alkalmazzuk, mert mást nem tudunk. Másrészt a legminőségesebb alapanyagokkal dolgozunk. Amit mi nyújtani tudunk, azért garanciát is vállalunk. A minőséget pedig mindig észre lehet venni. Ennél jobb reklám nincs.

Eugénia: A jó bornak nem kell cégér, de azért nem árt neki. Mostanra kijelenthetjük, hogy komoly presztízse van a szalonnak. Aki ide jár, s megtapasztalja, hogy mit kínálunk, az már nem biztos, hogy szeretné, hogy az ebédlőasztalánál, paprikásfőzés közben csinálják a körmét. Lehet, hogy itt nem tudjuk biztosítani a paprikásszagot, s többet is kell fizetni, de az biztos, hogy tőlünk magabiztosan mennek ki az emberek.

Adrianna: Persze, mindkettőnek megvan a varázsa. De mennyivel különlegesebb az, ha szépen felöltözöm, kilépek a komfortzónámból, elmegyek egy szalonba szocializálódni. Lehet, hogy itt fogok találkozni egy olyan emberrel, aki majd két hét múlva segítséget nyújt. Az emberek nem lehetnek annyira zárkózottak, hogy azt várják, hogy minden házhoz jöjjön.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

(X)
The following two tabs change content below.
Press Szó

Press Szó

Ez a cikk szerkesztőségi munka eredménye, átvétel vagy alkalmi szerzőnk írta, ezért nincs a szerzőjének profilja a honlapunkon.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!