Közéleti beszélgetések a Zen kávézóban!

A menni vagy maradni kérdésével indítanak

zen 1Kulturális programokkal bővíti kínálatát a Zenta központjában, a Vuk Karadžić utca 23-as szám alatt található Zen klub és kávézó. A vendégek kikapcsolódását, szellemi feltöltődését, valamint a zentai civil közösség összekovácsolását tűzték ki célul, aminek érdekében kiállításoknak, koncerteknek, irodalmi és közéleti beszélgetéseknek adnak helyet a jövőben. Az őszi és a téli hónapokban a kávézó fedett részébe várják az érdeklődőket, majd tavasszal az egész akciónak új lendületet adhat a kávézó kerthelyisége.

NYITOTT FÓRUM

A közéleti beszélgetéssorozattal teret kívánnak adni azoknak a kérdéseknek, amelyek érintik, esetleg sújtják a zentai, illetve vajdasági polgárokat. Szeretnék, ha a Nyitott fórum nevet viselő estek folyományaként kialakulna egy olyan közösség, amely elmélyülten, tabuk nélkül, baráti hangulatban tudna beszélgetni fontos közéleti témákról. Egyaránt várják azokat, akiknek markáns nézeteik vannak a kultúránkkal és a közösségünkkel kapcsolatos kérdésekről és álláspontjukat szívesen megosztanák másokkal, illetve azokat is, akik csak szeretnék meghallgatni ezeket a véleményeket, s közben ismerkednének, barátkoznának.

Baráti hangulatban

Baráti hangulatban

MENNI VAGY MARADNI?zen 4

Az egy hét múlva, jövő szerdán (november 5.) este 8 órakor induló beszélgetéssorozat első témája a menni vagy maradni tematika köré szerveződik. A vajdasági közélet egyik legégetőbb problémájáról lesz szó, amely a szervezők szerint mégsem kap elegendő figyelmet, holott az itteni családok és elsősorban a fiatalok életének egyik legfontosabb kérdése. Vitaindítóként többek között felvetik:

• Mit válasszunk: az egyre bizonytalanabbá váló egzisztenciális helyzetet vagy az anyagi biztonsággal kecsegtető távozást?

• Miért van jelentősége a maradásnak?

Miként lehet itthon maradva boldogulni?

• Mi motiválja azokat, akik tudatosan maradnak Vajdaságban, vagy „épp azért is” hazatérnek külföldről?

Egyebek mellett ezeket a kérdéseket vitatják meg a felkért vendégek, Guzsvány Szilveszter, Szepesi Zoltán, Mezei Szilárd és az érdeklődők. A moderátor Sutus Áron lesz, Mezei Szilárd és Keszég Ákos pedig brácsa- és hegedűjátékával teszi még hangulatosabbá az estet.

Tavasztól a kerthelyiség új lendületet adhat az akciónak

Tavasztól a kerthelyiség új lendületet adhat az akciónak

 

The following two tabs change content below.
Press Szó

Press Szó

Ez a cikk szerkesztőségi munka eredménye, átvétel vagy alkalmi szerzőnk írta, ezért nincs a szerzőjének profilja a honlapunkon.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!