Stop az autósoknak

Egy napig ismét a kerékpároké volt a főszerep Zentán

Ahogy világszerte, úgy Zentán is meghódították a várost és lebénították a forgalmat az elmúlt napokban a kerékpárosok. Az Európai Mobilitási Héthez és a nemzetközi autómentes naphoz kapcsolódott a Zenta Tour elnevezésű rendezvény. A Tisza-parti város szeptember 20-án, vasárnap rendezte meg a maga károsanyag-kibocsátás elleni és egészséges életmód melletti „tüntetését”.

auto 5
Az eseményt a Zentai Ifjúsági Szervezet bonyolítja le a Locator Város- és Környezetvédő Egyesület segítségével, az anyagi hátteret pedig a községi Ifjúsági Tanács biztosítja. Utóbbi kettő elnöke egyaránt Szepesi Zoltán, aki a Press Szónak elmondta, idén mintegy 150-en regisztrálták magukat előzetesen. Az egészséges életmód kedvelőit még az aznap reggeli vihar sem állította meg. A résztvevők között voltak gyerekek, fiatalok, középkorúak, zentaiak és környékbeliek egyaránt.
– Igyekszünk családiassá varázsolni a rendezvényt, ezért külön program van a gyerekek részére, illetve ebédet is biztosítunk a résztvevőknek. Ez motiválhatta a messzebbről érkezőeket is, hiszen idetekertek Adáról, Magyarkanizsáról, Topolyáról, Csókáról és további környékbeli településekről is.

auto 6
Szepesi hozzátette, törekedtek arra, hogy az esemény ne csak a kerékpározásról szóljon, hanem legyenek benne plusz tartalmak is. Idén bemelegítésként zumbázhattak a résztvevők, majd a kb. 8 km-es tekerés után megtekinthették a Vöröskereszt balesetszimulációját.

auto 2

Ezt követően a gyerekek biciklis ügyességi játékokon vehettek részt, közben a lurkóknak szurkoló felnőttek koncertet hallgathattak. A biztonságról sem feledkeztek meg: a rendezvény egyik támogatója, a Capriolo kerékpárgyár biztonságtechnikai eszközöket szolgáltatott a résztvevőknek.

A Pannon RTV tudósítása:

A szervezők elmondása szerint rengeteg ember segített nekik a zökkenőmentes lebonyolítás érdekében.

– Egy csoport összefogásának köszönhetően valósulhatott meg a program. Az önkénteseknek hála tudtuk biztosítani az útvonalat, mindenki megkaphatta a mellényét, és tájékoztatták a jelenlevőket, mikor mi következik – tette hozzá Szepesi.

Aki esetleg még nem kapott kedvet a programhoz, az kedvcsinálóként lapozza át képgalériánkat. Én jövőre is ott leszek. És Te?

 Fotók: Herédi Krisztián és Nagy Róbert

The following two tabs change content below.
Göblös Nikoletta

Göblös Nikoletta

Anyukám születésem előtt a következő kijelentést tette: ,,Szőke hajú, kék szemű kislányt szeretnék!". Kívánsága 1991. március 20-án teljesült, amikor is megszülettem, így gyarapítva Zenta lakosságát. Az általános és középiskolát is drága szülővárosomban fejeztem be, 2012-ben azonban elszakadtam tőle, és megkezdtem újságírói tanulmányaimat az Újvidéki Egyetem Bölcsésztudományi Karán. Azóta igyekszem, hogy megismertessem írásaim és magam, elsősorban Vajdasággal, a többi pedig a jövő titka.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!