Zvonko Bogdannal és tamburásaival integetünk a szép időnek

Balkáni indián nyár az A38 hajón

A nyárnak addig nem lesz vége teljesen, míg a hajón el nem búcsúztatjuk rendesen! Az eddigi szokásokhoz híven, ezúttal is forró hangulat várható az A38 hajón, a szeptember 19-ei Balkán Partyn, ezúttal Zvonko Bogdan és tamburásai közreműködésével!

Zvonko_Bogdan_plakatA meghívott előadó neve azoknak is ismerős lehet, akik csak néhány éve érdeklődnek a jugó bulik iránt, hiszen 2011-ben már fellépett a Balkán Party közönsége előtt, a Merlin színházban. Az akkori teltház és remek hangulat nemcsak a jelenlevőket ragadta magával, hanem az énekest is – nem csoda hát, ha újra szívesen áll a budapesti közönség elé hét péterváradi tamburazenészével, hogy a bácskai csárdák hangulatát elhozza a ringó hajóra!

A tamburazene a boszniai bércektől a szlavóniai és vajdasági lankákig a térség szerves része. Szól az éttermekben, mulatókban, kávézókban és lakodalmakban egyaránt – s mi most a műfaj igazi legendájának előadását élvezhetjük. A 7 Tamburaša sa Petrovaradina nevű zenekar tagjai az utolsó vérbeli trubadúrok a műfaj történetében!

A már megszokott forgatókönyv nem borul fel ezúttal sem, mielőtt Zvonko Bogdan 23 órakor színpadra lép, egy izgalmas kalandregénnyel ismerkedhetnek meg a résztvevők: 21 óra 30-tól Csorba Zoltán vajdasági író Homéroszi kapocs című könyvét mutatják be. Nemcsak budapesti és délvidéki, de afrikai és indiai történetek is bonyolódnak benne, sőt a vajdasági Brazília település sem marad ki… Az íróval Sági Varga Kinga, az újvidéki Forum Kiadó szerkesztője beszélget.

A koncert végeztével se induljon senki haza, hiszen hol lesz még a hajnal, amelyet tánccal és énekkel várhatunk meg DJ Macsittyal és a jól ismert slágerekkel a tetőteraszon.

Akik megéheznek, engedhetnek a húsos és a túrós burek csábító illatának és ízének!

Fontos, hogy ezúttal csak a helyszínen, a hajó bejáratánál lehet jegyet vásárolni, így mindenki be tud férni, ha időben érkezik!

A jegy ára 3000 forint, diákoknak 1500.

További információkat a www.facebook.com/YuParty oldalon találhattok!

zvonkohoz_A38_balkanparty

A buli megint a tetőteraszon folytatódik, ha az idő is úgy akarja – Fotó: Kovácsevics Géza

The following two tabs change content below.
Búcsú Adrienn

Búcsú Adrienn

Van, aki szerint ez az érzés idővel elmúlik, de nálam nem úgy tűnik. Általános iskolásként kerültem Magyarországra, még gyerekként. Kecskeméten végeztem a képzőművészeti középiskolát és Szegeden a kommunikáció szakot. Ma budapesti vagyok. Sosem felejtettem azonban el vajdasági gyökereimet. Szegényebbnek érezném magamat, ha nem lennének. Sokat jelent a délvidéki életérzés, sokat jelentenek az onnan származó emberek. Valahol talán törvényszerű volt, hogy egyszer csak róluk írni is elkezdek...
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!