Beszélgetés városszéli presszókról

Kedd este az újvidéki Művészklubban

A Híd Kör május 5-i programját a Művészklubban a kocsma, az irodalom és a zene szentháromságának szenteli. A Kocsma & Város & Rock ’N’ Roll est középpontjában Czinki Ferenc, székesfehérvári író, kritikus Egy kocsma város című könyve áll, mely amolyan „térképszéli expedíciók” által mutatja be a kisközösségi ivók várostörténet-alakító szerepét. A tárcafüzet szövegei az irodalmi és az újságírói műfaj határán egyensúlyoznak. Olyan riportszerű szépirodalmi tárcák, amelyekben keveredik, összemosódik valóság és fikció. Így mutatják be egy létező Dunán-túli nagyváros egyes városrészeit, a város ipari múltjához ezer szállal kötődő közösségi tereit, találkozási pontjait: a városszéli presszókat, kocsmákat. A kötetről, a kocsmák különös történeteiről Barlog Károly kérdezi a szerzőt.

.

.

A rövid kötetbemutatót követően a Barbi és Jancsó akusztik duóval (Blahalouisiana) egészül ki a kocsmaasztal-társaság, ezáltal a hallgatóság a „kellem muzsikája” és a széppróza nagyszerű fúziójának lehet majd fültanúja.

IMG_5800

Az eseményt a budapesti József Attila Kör és Szépírók Társasága támogatásával, az újvidéki Híd Kör szervezésében valósul meg.

The following two tabs change content below.
Press Szó

Press Szó

Ez a cikk szerkesztőségi munka eredménye, átvétel vagy alkalmi szerzőnk írta, ezért nincs a szerzőjének profilja a honlapunkon.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!