Új hullámhosszra kerülhetsz a Balatonon

Elcsendesítő és energikus foglalkozások a spiritualitás fesztiválján

Az egészséges életmód, a tudatosság és az emberi kapcsolatok állnak a középpontban a június 24-28. között esedékes harmadik Everness Fesztiválon, Balatonakarattyán. A több száz program révén a fesztivál teret biztosít mindenki számára kortól és nemtől függetlenül, ahol az emberek kapcsolatba kerülhetnek egymással, és új utakat fedezhetnek fel a világba, amelyben élni szeretnének. A cél, hogy a látogatók olyan tapasztalatokat és élményeket szerezzenek, amelyek hosszú távú és minőségi változást indítanak el életükben. A főszerep a lélek, a szellem és a test megfelelő táplálásáé: előremutató, tiszta gondolatokkal, egészséges ételekkel, melyek főként a nyers, a vegán és a vegetariánus vonalon mozognak.

IMG_9667
Helyet kapnak előadások, alternatív mozgásformák, számos műhelyfoglalkozás, hazai és külföldi zenei programok is. Az eddigieknél még nagyobb helyszínen várják a látogatókat. Újdonság, hogy idén a fesztivál programjait tematikus falvakra osztották, így tényleg mindenki megtalálhatja a neki való foglalkozást.
Az Öngyógyító falu szellemi vezetője Soma Mamagésa lesz, aki itt „kelti életre” tavaly megjelent Öngyógyító könyvét: a benne foglalt módszereket, technikákat mutatják be vele együtt az általa tisztelt meghívott előadók és szakemberek. Emellett külön Éva és Ádám sátorral várja a nőket és a férfiakat is egyaránt.

Soma Mamagésa

Soma Mamagésa

A Bionom faluban Antal Vali vezeti be az érdeklődőket a bionom termékek összetételébe, használatába. Aki egy mélyebb önismereti ösvényre szeretne lépni, annak az Intimitás faluba érdemes ellátogatnia, itt Kriston Andrea vezető mellett számos előadó és tréner segít majd az önmagunkkal való legintimebb viszony kialakításában. Betérhetünk még a Magnet Faluba, ahol a MagNet Bank és a MagNet Közösségi Ház készül izgalmas programokkal, az Önmeghaladó Falu pedig aktuális szellemi, önismereti témákkal készül vendégeinek. Ha magunkba szállásra vágynánk a fesztivál forgatagában, vár az Elmélyülés Falu Chong An Sunim vezetésével meditációkkal és csendes foglalkozásokkal.

IMG_9247
A kisgyermekekkel érkezőkre is gondolnak: a fesztivál teljes mértékben családbarát, területén egész napos gyermekmegőrző fogadja a kicsiket, szakképzett óvónők vezetésével. A Gyerek Faluban pedig Levente Péter mesevilága várja őket rengeteg színes programmal, kreatív kézműves foglalkozásokkal, mesével, zenével és mozgással.
Itt tényleg értelmet nyer az „ép testben ép lélek” kifejezés: akár öt napon keresztül folyamatosan mozgásban lehetünk az Everness fesztiválon. A legkülönfélébb táncműfaj, jógairányzat és harcművészeti ág közül lehet választani, kipróbálhatjuk többek között a tai chit, a hatha jógát, a csikungot, de belekóstolhatunk akár a nyugat-afrikai táncok és a brazil capoeira világába is.
Érdemes kicsit kilépni a komfortzónánkból, és megtapasztalni valami merőben új mozgásformát. Aki kifárad, vagy véletlenül lesérül a sok mozgásban, többféle masszázstípust is igénybe vehet, a számára legmegfelelőbbet.
A zenei palettát olyan előadók színesítik a világzene és a chill műfajaiban, mint a Mirabai Ceiba, a Freedom Cafe, vagy a máltai Tribali, amelyek új dimenzióba repítenek eddigi megszokott fesztiválos zenei élményeink után.

IMG_9435
A hazai előadók közül fantasztikus és energikus dívák sora teszi tiszteletét Balatonakarattyán, Sena Dagadu önálló formációjával érkezik, Soma Mamagésa és legújabb zenekara, a Vanavan a fesztiválon debütál majd, de garantáltan megmozgat majd mindenkit az őrületes bulikat produkáló Péterfy Bori és a Love Band is.
Szóval, aki szeretne a Balaton megnyugtató csobogására ébredni, reggel 7-kor egy frissítő jógával kezdeni a napot, vagy csak kilépni egy kicsit a hétköznapokból a saját belső világába, irány Balatonakarattya június 24. és 28. között, hiszen mindenkinek személyesen kell megtapasztalnia és átélnie, milyen is az igazi Everness-életérzés.

Sarnyai Rita

Bővebben tájékozódhatsz az Everness honlapján, Facebook-oldalán, illetve a fesztivál Facebook-eseményén

Itt olvashatsz az Everness-szervezőinek tavaly ősz végi minifesztiváljáról, a Tudatosság Hétvégéjéről.

The following two tabs change content below.
Press Szó

Press Szó

Ez a cikk szerkesztőségi munka eredménye, átvétel vagy alkalmi szerzőnk írta, ezért nincs a szerzőjének profilja a honlapunkon.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!