A Cseh Tamás Program Moszkvába repíti Sóti Juli legújabb együttesét

Olyan zenével halmozzák a sikereket, amelyet korábban csak otthon mertek felvállalni

Dübörgő ritmusok sokasága, homokvihar a táncos lábak körül, alkoholgőz a levegőben, szabad ég alatt alvó fiatalok… Ha voltál már fesztiválon, akkor azért, ha még nem, akkor amiatt fogod szeretni az első Cseh Tamás Program egyik nyertes zenekarának, a FACE ‘N’ BASE-nek a bemutatkozó klipjét, a Fesztivált.

A Nemzeti Kulturális Alap keretében futó pályázat célja, hogy támogassa a könnyűzenei utánpótlást és elősegítse a színvonalas produkciók fellépési lehetőségeit, külföldi népszerűsítését. A nyertes együtteseknek lehetőségük nyílik önálló lemez kiadására, videoklip forgatására, portfóliókészítésre, valamint bemutatkozhatnak a program szervezte koncerteken.

Face’n’Base

Face’n’Base

Sóti Juli, az együttes adai származású énekesnője szerint kiváló zenészekkel találkoztak a megmérettetés során, ezért a sikerhez valami újat kellett felmutatniuk. Ez esetükben a stílusok szintézisében teljesedett ki: „Hihetetlen nagy ereje van, ha az elektronikus zene együtt szólal meg a dobbal, a basszusgitárral, a tekerőlanttal és az énekkel. Nagyon új, összetett dologról van szó, amely teljesen máshogy néz ki, mint ahogyan az emberek elképzelik. Nekem, mint hangszeres zenésznek fantasztikus élmény ez, olyan, mintha egy titkos vágyad teljesülne, olyannal érsz el sikereket a nyilvánosság előtt, amelyet addig csak otthon mertél felvállalni.”

„A PUHA PÁZSIT OTTHONT AD”

Juli elmondása szerint a zenekarok általában a dalszöveg egyszerűségével próbálják megfogni a közönséget, az ő céljuk azonban egy olyan helyes arány megragadása, amelyben a tartalom, s az általuk közvetített üzenet nem veszik el. A Fesztivál dalszövege is személyes élményekből táplálkozik: „A Zentai Nyári Ifin nőttem fel, melynek azóta sincs párja. Látni egy város másik oldalát, amikor tele van fiatalokkal, ismerkedhetsz a bolt előtt, fűben ülhetsz a központban, és nem érdekel semmi. Kis fesztivál volt, de számomra mégis hatalmas. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem jelentek meg az élményeim a dalban. A Fesztivál szövege visszaemlékezés arra, amikor nyáron kint fekszel a harmatos fűben, az izmaid rángatják a tested, mert annyira fáradt vagy, de ott vannak körülötted a haverjaid és érzed, hogy abban a pillanatban semmi sem számít.”

Sóti Juli

Sóti Juli

FESZTIVÁL A FESZTIVÁLON

A FACE ‘N’ BASE debütáló kislemezéhez forgatott klip helyszínéül a VOLT Fesztivál szolgált, ehhez kapcsolódóan az együttes egy nyereményjátékot hirdetett, melynek felhívása a zenekar Facebook-oldalán olvasható:

Szeretnél nyerni egy VOLT hetijegyet 2016-ra? Ott voltál idén a VOLT Fesztiválon? Ha igen, akkor keresd magad a Cseh Tamás program által támogatott FACE ‘N’ BASE zenekar VOLT-on forgatott debütáló videoklipjében, a Fesztiválban!
Ha megtalálod magad a klipben, a zenekar Facebook-oldalán a videoklip posztjához kommenteld oda, hanyadik percben láthatunk. A profilod alapján ellenőrzünk, hogy tényleg te vagy-e, ha igen, benne vagy a játékban! Le ne maradj! Posztod szeptember 30. éjfélig fogadjuk el, majd lezárjuk a játékot és az érvényes kommentek közül sorsolunk ki egyet, aki hetijegyet nyer a 2016-os VOLT-ra!

juli 4

HOL VOLT, HOL MOSZKVA

A zenekar Erdély és Magyarország meghódítása után, októberben Oroszországban koncertezik a moszkvai Zene éjszakája fesztiválon a moszkvai Magyar Kulturális, Tudományos és Tájékoztatási Központ meghívására: „Két helyszínen fogunk játszani, valamint egy klipet is forgatunk. Moszkva különleges helyszín lesz, nagy felkészülést igényel” – zárta szavait Juli.

juli 1


Iratkozz fel hírlevelünkre és kövesd a Press Szó új írásait!

The following two tabs change content below.
Csehák Mirella

Csehák Mirella

Csehák Mirellaként nem egyszerű dolog boldogulni a világban. 1991-ben az univerzum még nem volt felkészülve a nevemre, kisvárosom, Ada pedig egyenesen meghökkentőnek tartotta, amit a későbbiek során előszeretettel éreztetett is velem. Az óvodás Mivikéből, szépen lassan általános iskolás Miréna, Mirinda, Marella lett. Hogy javult-e a helyzet gimnáziumi tanulmányaim során? Gondolhatjátok. Egy idő után felkaptam a fejem a Csehók, Csernák, Csepák , Marillára, Milénára, Mirabellára, azaz mindenre, ami kicsit is hasonlított az eredetire (bár megjegyzem, a Cserák Mihály azért egy picit fájt :-) ). Újvidéki egyetemista éveim alatt megtanultam, hogy a magyar nyelvnek van az a különös tulajdonsága, miszerint az érthetetlent, idegent leegyszerűsíti, saját kénye-kedve szerint formálja. Így alakulok nevemmel én is, így lesz komolytalanságom komolyságom éltetője, így leszek az, aki vagyok: Miri, néha Piri, esetenként Konstantin! :-)
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!