Öt nap Jamaica

Vajdasági különítmény a hatvani Reggae Camp fesztiválon

Giling-galang, szól a harangreg 4

Boldogságom határtalan!

Hatvanbéli rasztafalván

De sok énekesmadárka van…

Fészkelődnek, tollukat borzolják,

Reggae-re ropnák már…

Ezennel beharangozom az idei Reggae Camp fesztivált, melyet ismét Hatvanban, a városi strandon rendeznek meg július 27-e és 31-e között. A hatalmas füves-fás terület a medencéivel kitűnő helyszín, ahol garantált a chill out hangulat, a lazulás és a béke.

Az idén is remek előadókra számíthatunk. Fellép a hazai reggae legjava: az Irie Maffia, a Copy Con, a Speakers of Zion, a Riddim Colony, a PASO és a Ladánybene friss tagjaiból összeállt szuper csapat, a Manaky, hogy csak néhányat említsek a Main Stage-ről.

Vajdasági Reggae Camp-imádóként nagy örömömre szolgál, hogy az idén több csapat mutatkozik be Szerbiából, gondolok itt a tavalyi bemutatkozó koncertjével nagy sikert aratott Uprize zenekarra vagy a Sin seekasra, amely ezúttal a nagyszínpadon lép fel. Lesz itt minden: rotterdami dzsessztanszékről érkező harsonavirtuóz, zenészek a kőbányai zenei stúdióból, Zenta kemény magja és egy argentin MC. A Sóti Juli (Budapest Riddim Band, Folkfree) akusztikus triójából nagyzenekarrá formálódott nyolctagú banda ska, reggae, latin, dancehall és balkáni elemeket ötvöz. Emellett megjelenik Szerbiából a reggae-metal Eyesburn zenekar frontemberének szólóprojektje, a Coyote is.

Jelenlétükkel megtisztelik a fesztiválra látogatókat külföldi hírességek is: Omar Perry, aki a Budapest Riddim Band kíséretében adja elő műsorát; a jamaicai nagy generáció egyik kiemelkedő képviselője, Freddie McGregor, akivel ezúttal két gyermeke, Chino és Stephen McGregor is fellép; Micah Shemaiah a Riddim Colony zenekar kíséretében; valamint két fantasztikus énekes, az olasz Giallo Man és az Angliában élő KingfaRedd.

A RaStage ad helyet a Camp talán legérdekesebb show-jának, az osztrák ukulelés énekes, Rocky Leon koncertjének, valamint a Londonban élő, montserrati származású Shaka Black fellépésének a Camp két rezidens szelektora, Áfonya és DreadHead közreműködésével.

A DubYard helyszínen megszólaló roots- és dubmuzsikák előreláthatóan ezúttal is hajnalig mozgásban tartanak majd sokakat. Az idén olyan előadók pendítik majd lélekhúrjainkat, mint például O.B.F. feat Shanti D (FR), XoveryouthFam-SoundSystem (NL), Asiatic Roots (NL), Sufferers Tone (NL), Dubapest HiFi és további kiváló szelektorok és sound systemek.

A Camp egyik fő küldetésének tartja, hogy bemutassa az alakuló hazai reggae-erőket, s hogy lehetővé tegye számukra a már működő formációkkal, zenészekkel való kapcsolatteremtést. RegGaeneráció néven fut a tehetséggondozó program, melyre ezúttal négy új banda jelentkezett.

A Reggae Camp  a Ladánybene 27 szívügye már hosszú évek óta, s minden évben az ő koncertjük koronázza meg a fesztivált.

reg 3

A koncertek között, előtt és után csobbanni, jógázni, popót rázni a dancehallos lányokkal, gyümölcsturmixot inni, ó, be jó! Biztosan tudom, hogy az idén is számíthatok a meghitt hangulatra, a zenében feloldódásra, a kapcsolódásra! Gyertek Ti is!

Peace, Love, Unity!

Tarapcsik Hajnalka

Itt találod a fesztivál honlapját: www.reggaecamp.com

Olvasd el Hajni tavalyi élménybeszámolóját is a Reggae Campről:

Vidám reggae reggeltől estig


Iratkozz fel hírlevelünkre és kövesd a Press Szó új írásait!

Médiaajánlat

The following two tabs change content below.
Press Szó

Press Szó

Ez a cikk szerkesztőségi munka eredménye, átvétel vagy alkalmi szerzőnk írta, ezért nincs a szerzőjének profilja a honlapunkon.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!