Lelki fröccs kétségbeesett pályakezdőknek

Karrierépítési tanácsok azoknak, akiket elkapott a kapunyitási pánik

kapu kepSokan kapaszkodó nélküli légüres térbe kerülnek tanulmányaik befejezése után. Az iskola már levette róluk a kezét, viszik tarisznyájukban amit kaptak, sokszor a piaci viszonyok közepette használhatatlan tudásanyagot, és maguknak kellene kitalálni, hogyan transzformálják eladhatóvá azokat. Olyan helyzetekben kellene, hogy feltalálják magukat, amire senki sem készítette fel őket: állásinterjúk, önmenedzselés, hálózatépítés. Sokaknak ezek nem testhez álló helyzetek, ezért inkább az időhúzást választják: tengődnek a szülői házban, beírnak újabb szakokat, kitolják ifjúságukat. Számukra próbál segítséget nyújtani a múlt szerdán immár másodízben megrendezett Kapunyitási Pánik Konferencia és Workshop, melyet Budapesten az ELTE Bölcsészettudományi Karának Bagolyvár épületében tartottak meg.

A TV2 műsorvezetője, Kárász Róbert által megálmodott rendezvény inkább egy pszichológiai tanácsadó tréningre, vagy imaórára hasonlított, annak ellenére hogy sok kézzel fogható, hasznos tanács hangzott el. Legfontosabb talán mégis az a lelki öntet volt, amit a megjelent pályakezdők kaptak, akiknek felszólalásaiból kiderült, hogy már számos visszautasításon estek át, így önbizalmuk a bokájukat verdesi.

Kárász Róbert

Kárász Róbert

                                                                          KAPUNYITÁSI PÁNIK

A kapunyitási pánik kifejezés – a már régóta közszájon forgó kapuzárási pánik analógiájára – a 2000-es évek elején került be a köztudatba. Akkor jelent meg a New York Times bestsellere, egy amerikai szerzőpáros Alexandra Robbins és Abby Wilner tollából, melynek címe az volt, hogy „Kapunyitási pánik: a húszas éveid egyedi kihívásai”. Azóta pszichológusok és társadalomkutatók kedvelt kifejezésévé vált azon fiatalok tömegbetegségére vonatkoztatva, akik pályakezdőként nem találnak munkát, vagy pedig rádöbbennek, hogy a választott szakmájuk nem illik a személyiségükhöz. Gyakran előforduló tünetek ilyenkor a depresszió, a passzivitás, nyugtalanság, zavarodottság, döntésképtelenség, vagy éppen a két végén égetett gyertya.
kapu 4Bár a felnőtt élet kezdete sohasem volt sétagalopp az emberi életút során, a családalapítás kitolódása a mai korban különösen megnöveli ebben a generációban a stabilitás-vesztettség érzetét.
A felsőoktatási gyakorlat sem könnyíti meg a pályakezdők dolgát, hiszen térségünkben nem igazán jellemző, hogy már az egyetemi évek alatt szakmai tapasztalatokra tehetnek szert a diákok, ami viszont megkönnyíthetné számukra a zavartalanabb átmenetet a munka világába.
A kapunyitási pánikban szenvedők rétegét tovább növelte az utóbbi években a diplomások túltermelése, hiszen míg korábban a diploma garanciát jelentett a magasabb társadalmi pozíciókba jutáshoz, addig manapság sok szakmában szinte sehol sem tart az, aki kikerül egy egyetemről.

                                                                                   ELŐADÁSOK

                                           Beszűkülő piac, közösségi oldalak, főnök keresés

Helyileg és a foglalkozások típusát illetően is két részre volt osztva a konferenciának helyet adó Gólyavár épülete. A földszinten 12 előadásra került sor, reggel 10-től délután 6-ig, míg az emeleten az egyéni tanácsadásra alkalmas workshopok (9 témakörben) és kiscsoportos tréningek (3 váltásban) zajlottak.

Dr. Sinkó Erika előadásán

Dr. Sinkó Erika előadásán

Az előadó teremben a legaktívabb Dr. Sinkó Erika coach és tréner volt, aki 4 előadást vállalt magára. Bevezetőül az önismeret, önbizalom, önbecsülés mesterhármasát próbálta felébreszteni a talajt vesztett fiatalokban. Számos érvet hozott fel amellett, hogy hallgatósága megértse, nem kell feltétlenül magát hibáztatnia azért, mert eddig nem talált állást. Elmondta, hogy a munkaerőpiac az utóbbi években olyan szinten beszűkült, hogy egyes területeken már kisebb csodának számít, ha valakit felvesznek állandó munkakörbe. Példaként hozta fel azt az asszisztensi pozícióra kiírt budapesti álláshirdetést, melyre nem kevesebben, mint 1000-en jelentkeztek. Éppen ezért egy-egy sikertelen állásinterjúra úgy kell visszatekinteni, mint gyakorlási lehetőségre, nem mint kudarcra.
Egyik javaslata az volt, hogy készítsünk leltárat jó és rossz tulajdonságainkról, hiszen ezekre gyakran rákérdeznek az állásinterjúkon.
A következő előadását annak szentelte Dr. Sinkó Erika, hogy világossá tegye a hallgatóság számára, manapság mekkora súlyuk van a közösségi oldalaknak az álláskeresésben. Az Egyesült Államokból származó adatot említve elmondta, hogy a munkáltatók 53 százaléka nézte már meg a jelentkezők Facebookos adatlapját mielőtt eldöntötte, hogy felveszi-e az illetőt, 40 százalék pedig arról számolt be, hogy utasított már vissza jelentkezőt amiatt, amit a Facebookos adatlapján talált.
Szintén jellemző adat, miszerint a magyarországi munkaadók 50 százaléka a kapcsolati hálóján keresztül keres embert egy-egykapu 7 megüresedett pozícióra. Ennek pszichológiája, hogy ismerőseik ajánlásaiban jobban megbíznak a munkaadók, és egyben megspórolják az időigényes kiválasztási procedúrát. Tehát hozzuk ismerőseink tudtára a közösségi oldalakon keresztül is, ha éppen munkát keresünk, hiszen csak így lehet esélyünk rá, hogy beajánljanak minket. Ugyanígy fontos lehet pályafutásunk mérföldköveit is megosztani adatlapunkon, legyen az akár a diplomázásunk, akár egy jelentős verseny megnyerése.

Egyre nagyobb teret hódít a HR-esek (vagyis a humánerőforrás menedzserek, magyarán azon személyek, akik kiválasztják a pályázók közül a befutókat) körében a LinkedIn szakmai közösségi oldal, ahova a feljelentkezést több előadó is melegen ajánlotta a résztvevőknek.

Újonnan terjedő érdekesség még a videó CV, amelyekre némely cég álláshirdetéseiben külön beépített alkalmazás található, és olyan hirdetéseket is láthattunk, amelyeket maguk a munkavállalók adtak fel, mondván főnököt keresnek maguknak.

                                                                           CV-k és motivációs levelek

Bogárdi-Mészöly Andrea

Bogárdi-Mészöly Andrea

Bogárdi-Mészöly Andrea a pályakezdők munkához segítésével foglalkozó Frissdiplomás nevű cég marketingvezetője előadásában a személyes álláskeresés kulisszatitkairól szólt. Például arról, hogy a 22-es csapdájának tűnő pályázati kitételeknek, miszerint csak több év tapasztalattal rendelkező személyt vesznek fel egy-egy munkakörbe, úgy lehet megfelelni pályakezdőként, ha már egyetemi éveink alatt is önkéntesen dolgozunk, amit később feltüntethetünk önéletrajzunkban.
Az álláshirdetésekben kért önéletrajzok és motivációs levelek megírásának módjáról is szó volt. A jó CV lényege, hogy tömör, de informatív, tagolt és áttekinthető, figyelemfelkeltő és meggyőző legyen. A Frissdiplomás standjánál minta cv-ket is osztogattak, valamint a résztvevők önéletrajzainak átalakításában is segítettek. A motivációs levelekről szólva elmondta, hogy nem szabad hosszabbak legyenek, mint fél oldal. Kerülni kell bennük a sablon mondatokat, és lehetőleg ne arról szóljanak, hogy a pályázónak miért lenne jó, ha bejutna az adott céghez, inkább arról, hogy a cég mit nyerne vele. Felhívta a figyelmet arra, hogy igyekezni kell leellenőrizni, hogy a munkát hirdető cég valóban létezik-e, mert sok a kamu álláshirdetés, amely csak adatgyűjtésre szolgál.

IMG_7715

                                                                 Kilépni a komfortzónából

Ezt követően ismét Dr. Sinkó Erika foglalta el a pulpitust, aki Kudarc- és stresszdoktor című előadásában arra hívta fel a figyelmet, hogy a fiatalok próbálják meg aktívan tölteni a munkakeresés időszakát. Lehetőleg ne 11 órakor keljenek és egész nap a monitort bámulják, hanem lépjenek ki a komfortzónájukból, találkozzanak emberekkel, ápolják kapcsolati tőkéjüket, járjanak tréningekre. Sokkal jobban hangzik ugyanis, ha egy állásinterjún azt tudjuk mondani, hogy az elmúlt hónapokat önképzéssel töltöttük, mintha azt mondanánk, hogy munkakereséssel.

A tréner negyedik előadásának a Néma árulók címet adta, melyben a metakommunikációról esett szó, vagyis a gesztusok, a testbeszéd, a mimika szerepéről az állásinterjúkon. Mint kiderült az ember teljes közlésrendszerének mindössze 7 százaléka történik verbális csatornán (vagyis a beszéden) keresztül, a maradék 38 százalék vokális (hangszín, hangerő, hanglejtés, hangsúly, stb.), 55 százalék pedig a metakommunikációs csatornákon át jut célba. Tehát legtöbbet metakommunikáció által árulunk el magunkról, ezért nagyon fontos, hogy tisztában legyünk ezek jelentésével. Az előadónő kitért például az öltözködésre, mondván igyekezni kell utánajárni, az adott cégnél milyenek az öltözködési szokások, és azt megfelelően párosítva személyiségünkkel jelenjünk meg az állásinterjún. Fontos ezen kívül a kézfogás is, kerülni kell a „döglött hal” (erőtlenül beleejteni kezünket a másikéba) vagy a „satu” (túlzott erővel szorítás) változatokat.

                                                                         Kulcsszavakat keresnek a HR-esek

Földes Péter

Földes Péter

A nap egyik fénypontja volt Földes Péter a Kelly Services tanácsadójának stand up-osokat megszégyenítő előadása, mely arról szólt, hogy a HR-esek hogyan bánnak az önéletrajzokkal. Megtudhattuk, hogy átlagban nem töltenek egy-egy CV-vel 30 másodpercnél hosszabb időt, és első körben nem azt keresik mi a jó benne, hanem hogy mi a hiányossága, ami alapján ki lehet szelektálni. Az előadó elmondása szerint a HR-esek nem elejétől a végéig olvassák a CV-ket, hanem akár a keresőmotorok, kulcsszavakat vadásznak bennük. Éppen ezért az ügyes jelentkezők átgondolják, hogy az őket érdeklő pozíciót illetően melyek a kulcsszavak és ezeket ügyesen elhelyezik önéletrajzaikban.
Földes Péter és Dr. Sinkó Erika is felhívta arra a figyelmet, hogy elutasító válasz esetén, nem kell félni attól, hogy egy újabb e-mailben visszakérdezzünk, mi volt a gond az önéletrajzunkkal. Földes Péter elmondta, hogy az ő cégüknél bevett gyakorlat, hogy az ilyen érdeklődő leveleket tisztességesen megválaszolják, míg Dr. Sinkó Erika egy olyan esetről számolt be, amikor is a munkáltatók a jelentkezőnek egy elutasítás utáni érdeklődő levele miatt gondolták meg magukat, és végül az illető állást kapott az adott cégnél.

                                                   WORKSHOPOK

Az előadásokkal párhuzamosan zajlottak az egyénre szabott workshopok és csapattréningek.allas
A workshopok között helyett kapott állásinterjú szimuláció, önéletrajzi- és karrier tanácsadás, illemtan, munkajogi tanácsadás, grafológia (a kézírásból vontak le következtetést a személyiségre és a pályaválasztásra vonatkozóan), fotósarok (CV-be illő fényképet készítettek a jelentkezőkről) valamint kommunikációs stílus teszt.

                                              CV-tanácsadás és lelkifröccs

Mivel telítettek voltak a foglalkozások, ezért pusztán egy CV tanácsadásra tudtam bejutni. Vida Gábor a Frissdiplomás
ügyfélmenedzsere vette szemügyre sok sebből vérző CV-met, miközben elmondta, hogy a szakterületeimen (újságírás, irodalomtanár) máshogy működnek a kiválasztási szempontok, mint a versenyszférában. A nagy álláshirdető portálokon ilyen pozíciókat nem is igazán szoktak meghirdetni, és hogy a művészek mellett talán nekünk a legnehezebb manapság elhelyezkedni, hiszen itt sokkal inkább érvényesül az ismeretségi háló, mint a versenyszférában. Akárhogy is a beszélgetés végére felállítódott egy szebben és logikusabban tagolt CV-nek a tervrajza, ami másnapra el is készült. Gábor elmondta: fontos, hogy hónapra pontosan meghatározzam az eddigi munkahelyeimen mettől meddig dolgoztam, és fontosnak tartotta meghatározni azt is, hogy melyek voltak a konkrét munkaköreim az adott cégnél, és miből álltak a feladataim.
IMG_7731Kamenczki Zsófi arról mesélt, coachként hogyan próbált segíteni a nap folyamán a pályaválasztási gondokkal küszködő fiataloknak. 4 lány járt nála a délután folyamán, és mint kiderült közülük hárommal villámgyorsan átterelődött a szó a magánéleti kérdésekre. A negyedik hölgy viszont kitartott pályaválasztási dilemmája mellett, elmondta, hogy 5-6 évet áldozott eredetileg választott szakmájába, most viszont egy másik pálya útja nyílt ki a számára, és dilemmában van, merre tovább. A coach elmondta, ők tanácsot nem adnak, csupán kiszélesítik a hozzájuk fordulók látókörét, és különféle játékokkal segítenek megtalálni a helyes döntést.kapu 5

                                                                               

                                          ÚJRATERVEZÉS?

Miután végigültem a napot, hazafelé a villamoson az elhangzó tanácsokon gondolkodtam, az egész munkaerőpiacon, a versenyszférán, a kapcsolati hálón, és arra jutottam, hogy a bölcsészkaron tényleg nem sokat hallottam egy ilyen világban való boldogulásról. József Attila nem hálózatépítésről írt, hanem arról, hogy a szívünk még vágyat érlel, nem kartotékadat. A kocsmákba mi nem kapcsolatot építeni járunk, hanem barátkozni, és még a közösségi oldalakon sem önmenedzselünk, hanem megosztjuk a benyomásainkat. A dilemma elől viszont nem menekülhetünk. GPS-ünkön nyomjuk be az újratervezés gombot, vagy inkább kapcsoljuk ki az egészet, vegyünk elő egy újabb könyvet és melengessük tovább azzal a lelkünket? Azután pedig ha jön a tél, majd jobb híján fűtsünk be azzal?…

(Fotók: www.kapunyitasipanik.hu)

The following two tabs change content below.
Laskovity J. Ervin

Laskovity J. Ervin

2007 óta amikor publikálok, beírok a nevembe egy J. betűt. Ez az írásjel mindent elárul, amiről cikkeim tanúskodni kívánnak. Négy személy nevének kezdőbetűjére utal: édesanyáméra, Juditéra (elhunyt 2007-ben), akitől íráskészségemet örököltem, édesapáméra, Józsefére, akitől némi szorgalmat tanultam, Knézy Jenőére, akinek a közvetítéseit nézve 10-11 évesen kijelentettem, hogy (sport)riporter leszek és Kubát János újságíróéra, akitől biztatást kaptam és ellestem a szakma csínját-bínját. Metaforikusabb értelemben a J. betű üzenete tovább éltetni egy értékrendet, amit az életemben a fenti emberek képviselnek: a tehetséget, a szorgalmat, a kitartást, és az újságírás iránti szenvedélyt. A J. betű használatával nagyjából egyszerre találtam ki az újságírói tehetséggondozó Árok-programot is, ami ugyanezeket az értékeket akarja átvinni „a fogában tartva, a túlsó partra.”
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!