Fesztiválok oázisa, azaz Oázis Fesztivál

Ősszel irány Marrakesh!

oasis1A Nem jön be a Balaton Sound? A Szigeten meg sok a mókusnak öltözött turista? Irány Marrakesh! A szeptember 11-13 között először megrendezésre kerülő Oasis Fesztiválban biztosan nem fogsz csalódni. Az exkluzív helyszín mellé még exkluzívabb line-up párosul.

Hogy csak pár nevet említsünk: olyan előadók teszik itt tiszteletüket mint Adratique, Agoria, Âme, Axel Boman, BLOND:ISH, Derrick Carter, DJ Harvey, DJ Tennis, Dyed Soundorom, Elen Allien, Guy Gerber, Matthew Dear, Pachanga Boys, Robag Wruhme…

Mindezt tömény 3 sivatagi nap keretein belül! A kiszáradásos haláltól mégsem kell tartanunk, a fesztiválnak a Fellah luxushotel komplexum ad otthont.

Mindig az első a legjobb! Az Oázis Fesztivál pedig Marokkó történetében az első elektronikus zenei fesztivál. Egyébként a Fellah Hotelben nem idegen esemény a neves Dj-k fogadása. Kisebb rendezvények keretein belül zenélt már itt Biosphere, Floating Points, James Holden, Vessel…

Mellesleg az első afrikai Boiler Roomra is itt került sor 2014 márciusában.

A szállodakomplexum 14 hektáros területen fekszik Marokkó központjától mindössze 13 km-re az Atlasz-hegység lábainál. Marrakesh belvárosából a fesztivál party-busszal, taxival könnyen megközelíthető.

A Fellah Hotel, vagy más neven „House of wisdom”, nem „csak” luxus szálló, de az UNESCO által elismert kulturális központ is. Többnyelvű könyvtárral, műfordító intézettel, valamint a kortárs alkotókat támogató művészeti rezidenciáival.

Ha mégis inkább sörözni szeretnél, egy kicsit vastagabbra kell tömni a pénztárcád. A helyi vallás tiltja az alkohol fogyasztást, de aggodalomra semmi ok! Az állam magas adók bevezetésével megoldotta a problémát. Így egy korsó sörért 10-15 eurót is elkérhetnek. A kézzel szőtt pokróc viszont nagyon olcsó.

Egyébként ilyen line-up mellett vízzel is jól elleszel.

A drog rossz! Habár Marrakesh a hasis őshazája, mégsem ajánlott semmilyen kábítószer fogyasztása. Amellett, hogy zéro tolerancia van érvényben, nem ritka jelenség a kábítószer neppernek öltözött rendőr sem. Aki nem szeretne gazdagabb lenni egy marokkói börtönkalanddal, az ne fogadjon el barna tömböcskéket helyi lakosoktól.

Mindent összevetve: az Oázis Fesztivál valószínűleg a legkiválóbb hely a világon egy igazi marokkói zöld tea elfogyasztásához. Én biztosan kipróbálom.

Ott találkozunk!

 

Radomír Tas

A fesztivál honlapját itt találod!

Teljes line-up:

Adriatique

Agoria

Alex Niggemann

Âme

Amine K

Axel Boman

BLOND:ISH

Cassy B2B tINI

Chloe B2B Fairmont

Danny Daze

DAOX

Derrick Carter

DJ Harvey

DJ Tennis

DRiss Skali

Dyed Soundorom

ELI & Fur

Ellen Allien

Gerd Janson

Guy Gerber B2B Matthew Dear

Kali.G B2B Secret 47

MANIK

Martin Roth

Michael Mayer

My Favorite Robot

Nicole Moudaber

Pachanga Boys

Pardon My French

Robag Wruhme

Tee Mango

Tsepo

Unes B2B Mar1 B2B Artunique

Will Saul

Olvasd el DJ Hansol beszámolóját az Amsterdam Dance Eventsről!

The following two tabs change content below.
Press Szó

Press Szó

Ez a cikk szerkesztőségi munka eredménye, átvétel vagy alkalmi szerzőnk írta, ezért nincs a szerzőjének profilja a honlapunkon.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!