Szerelemszigettel és a Prljavo Kazalište frontemberével érkezik a hajós buli

Az idei nyári A38 hajós Balkán party nem csak a Duna hullámaitól lesz andalító

A Szerelemsziget című vígjáték, majd pedig egy legendás ex-jugoszláv zenekar, a Prljavo Kazalište frontembere pörgeti fel a hangulatot és remegteti meg ismét a hajót a nyári Yu partyn!

Nem kisebb legenda, mint a Prljavo Kazalište ex-jugoszláv zenekar frontembere, Davorin Bogović lép fel formációjával az A38 hajón június 13-án szombaton, a nyári Balkán partyn.

„Alapozásként” természetesen, ahogy mindig, bemelegítő programon is részt vehetnek az időben érkezők: 21 órától az Arany Medve-díjas rendezőnő, Jasmila Žbanić Szerelemsziget című vígjátékát élvezhetik, melynek a hajón lesz a hivatalos premier előtti vetítése. A kis adriai szigeten játszódó történetben átlagosnak cseppet sem nevezhető szerelmi háromszög tárul elénk.

S még igazán elgondolkodni sem lesz időnk a csattanón, mikorra már szolgáltatja is a talpalávalót Davorin Bogović és zenekara, mely korábban sosem koncertezett még Magyarországon.

Az énekes Zágráb munkásnegyedében, 1977-ben alapította meg barátaival a Prljavo Kazalište zenekart, mely rövid idő alatt meghódította az egykori Jugoszláviát. Csak az ő idejében 5 lemezt adott ki az együttes – közöttük a Crno-bijeli svijet címűt, mely meghozta számukra az országos ismertséget.

Balkan_A38_Davorin_BogovicA lemezen szereplő dalok azóta sem hiányozhatnak egyetlen vérbeli ex-yu rockbuliból sem, ilyen a Crno bijeli svijet vagy a Mi plešemo. Átütő siker volt a következő Bogović-lemez is, a Korak od sna, melyről mindenki emlékezhet a Sve je lako kad si mlad vagy a címadó Korak od sna című dalokra.

A lemezt követően vált ki a zenekarból a frontember, majd saját együttest alapított Davorin i Bogovići néven – ám 2012-ben ismét összeálltak turnézni és közös lemezt is kiadtak.

A Prljavo Kazalište énekese egyébként már a harmadik ex-jugoszláv legenda, aki az utóbbi egy évben a Balkán party-n fellép. 2014 júniusában Željko Bebek, a Bijelo Dugme, 2015 februárjában pedig a Crvena Jabuka egykori frontembere, Dražen Žerić gondoskodott arról, hogy nosztalgikus hangulatban, tele energiával táncoljon és énekeljen az egész hajó.

Egy biztos: az A38-on ismét fantasztikus időutazásra készülhetünk Davorin Bogovićtyal és a régi Prljavo Kazalište-dalokkal!

Ám ezzel még nem ér véget a buli, koncert után kezdődik csak az igazi hepaj: DJ Macsity jóvoltából hajnalig szólnak majd a régi jugoszláv slágerek – és meg nem áll a táncoló tömeg! Ha bárki megéhezik, mindig kéznél van a friss túrós vagy húsos burek.

A cipőkre azért jó lesz vigyázni, mert könnyen a tetőteraszon lehet ragadni…

Érdemes tudni, hogy a februári Crvena Jabuka-koncert tapasztalataiból okulva ezúttal kevesebb jegy lesz elővételben elérhető és többet lehet majd megvásárolni a helyszínen.

Persze, ha be akarjuk magunkat biztosítani, jobb a jegyekre időben lecsapni az A38 hajó jegypénztárában vagy az interneten itt!

Balkan_A38_tomeg

The following two tabs change content below.
Press Szó

Press Szó

Ez a cikk szerkesztőségi munka eredménye, átvétel vagy alkalmi szerzőnk írta, ezért nincs a szerzőjének profilja a honlapunkon.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!