A legSZINesebb nyárbúcsúztató

Hamarosan ismét Szeged a világ közepe

Ha augusztus, akkor SZIN – állítja egyöntetűen minden szegedi diák a nyár kikerülhetetlen végéhez közeledve. Akár visszavár szeptembertől az oly’ rettentően hiányolt iskola épülete, akár a feledés homályába merültek már az emlékei, a dögmeleg és a vakáció/szabi siratása helyett idén is akad jobb ötletünk: augusztus 23. és 26. között inkább élvezd még kicsit a nyarat a Partfürdőn! A Szegedi Ifjúsági Napok úgyis megkerülhetetlen – aki szereti, értelemszerűen megy, aki kevésbé, annak pedig azért, mert ismét elmondhatja, mennyivel jobb volt régen. Egy biztos: a fesztiválszezon elbúcsúztatása idén is Szegeden a legjobb. Ha a bérlet helyett inkább csak egy-két napra látogatnál ki a Tisza-partra, itt egy kis segítség: végre megvan – a még kissé hiányos – napi bontás.

23

Már az első nap igen kecsegtetően hangzik a rockzenét kedvelőknek: egyrészt több év kihagyás után ismét jön a Tankcsapda, másrészt a VOLT-os bulit megismételve fellép az Enter Shikari is sokak legnagyobb örömére. A keményebb zenét hallgatóknak azonban itt még nem ért véget a lista: ugyancsak szerdán érkezik a Paddy and the Rats és a Depresszió is. Két zúzás közt persze akad ,,pihentetőbb” koncert is, ilyen például a Blahalousiana, a Honeybeast vagy éppen a Bëlga fellépése.

Csütörtökön az esti Russkajáig többnyire elcsendesülnek az elektromos gitárok. Érkeznek a Halott Pénz tagjai, akik bár idén nem számolnak lánykéréssel, de valószínű anélkül is szuper hangulatot teremtenek. Aki aznap kinéz a Partfürdőre, láthatja még az Ivan & the Parazolt, az Irie Maffiát, a Brainst, az Intim Torna Illegált, a Cloud 9+-t és a New Level Empire-t is.

25-én az alternatív zene kedvelői csemegézhetnek főleg a kínálatból, hiszen pénteken lép fel az összes ,,kötelező” fesztiválkellék: a 30Y,  a Kiscsillag, az Esti Kornél, a Vad Fruttik, a Supernem, illetve a stílusból kicsit kilógó Mary Popkids. A nap húzóneve a Romániából érkező Inna – aki elég későn érkezik ahhoz, hogy az alterosok tábora el tudjon húzódni valamelyik standhoz iszogatni (vagy mondjam azt, Inna, ha lenne pénze?), és fel tudja őket váltani a dance – bulira vágyó közönség.

A zárónap amolyan vegyes felvágott: a poposoknak ajánlott a Wellhello, a Biebers, a Punnany Massif és Naughty Boy koncertje, popmetálosoknak a Fish! bulija kötelező, annak, aki pedig nem élte még ki teljesen alternatív hajlamait, szombaton tudja valamelyest pótolni: vár mindenkit a Péterfy Bori & Love Band, a Middlemist Red, az Anna & the Barbies, a Magashegyi Underground, a Carbonfools, a Bagossy Brothers Company, hogy az imádnivaló Kistehén Tánczenekart és a többi fellépőt ne is említsem.

A SZIN egyébként egy Anger Zsolt-os websorozattal is erősíti idei arculatát: hetenként új videóval jelentkeznek, amelyben a színész a Dóm térről mond el minden tudnivalót a fesztivállal kapcsolatban. A kisfilmek megosztói között értékes nyereményeket sorsolnak ki, így nem árt résen lenni – a részeket itt tudjátok elcsípni.
A Press Szó és a fesztiválok elválaszthatatlanok, nézzétek csak meg a fesztivál címke alatt mennyi érdekes cikk található az oldalon. Tavaly nyáron például a Dombos Festet videók és cikkek egész sorával örökítettük meg, melyeket itt idézhettek fel. Reméljük már ti is nagyon várjátok a folytatást! 

The following two tabs change content below.
Almási Fanni

Almási Fanni

Írói pályafutásomat 8 évesen kezdtem az akkori barbis naplómmal, és úgy érzem, azóta fejlődtem pár dologban. Komolyabb lettem? Dehogyis. Majd 18 éves fejjel (hogy repülnek az évek! Már kezdem kapni a „Hova tovább?”, a „De nagy kislány lettél, pici Fannikám!” meg a „Most kezdődik csak az élet!” típusú megjegyzéseket, és innen szeretném üzenni, hogy máris elegem van belőlük!) ugyanolyan lökött vagyok, sőt. Különleges képességeim közé tartozik többek között a sétálás közbeni olvasás és az álmodozás minden lehetséges helyen – különösen órákon, hogy a lehető legkínosabb legyen a felébredés. Ha nem az előző két kedvenc tevékenységemet gyakorlom, a kutyámmal és/vagy a barátaimmal vagyok, gitározok, koncertekre járok – utóbbi közben pedig lelkesen gyűjtöm az ötleteket, hogy be tudjak róluk számolni a Press Szó olvasóinak.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!