Tolnai Ottót kertjében ülték körül budapesti középiskolások

Nem ez volt a költő első találkozása az Eötvös József Gimnázium diákjaival

A Palicson élő Kossuth-díjas költőt a budapesti Eötvös József Gimnázium diákjai keresték fel otthonában. Nem ez volt az első eset, hogy az iskola diákjai látogatóba érkeztek az Új Symposion legendás szerkesztőjéhez. 4 évvel ezelőtt már jártak nála és a találkozó olyannyira sikeres volt, hogy Demeter Katalin magyartanárnő úgy döntött, idén is elhozza Vajdaságba a harmadikosokat.„Meséli a tanárnő, hogy bármikor találkozik a régi diákjaival, akik a világ különböző egyetemein tanulnak, mindig szóba kerül a a palicsi kirándulás.” – mondta el a Press Szónak a költő felesége, Tolnai Jutka, aki fotót is készített a találkozásról:

tolnai

Tolnai Ottó a budapesti gimnazisták gyűrűjében (Fotó: Tolnai Jutka)

„A diákok most a Balkáni babérból választott szemelvényeket adták elő Ottónak és az ebből készült, maguk illusztrálta könyvet hozták ajándékba. Ottó spontánul mesélt nekik. Például egy gyerekkori élményéről, amikor először lépett be egy kocsmába, ahol a terem közepén egy zöld asztal fölé hajoltak az emberek és nagy koncentrációval színes csontlabdákat lökdöstek. Arról beszélt, hogy azóta a verset is így képzeli el: egy hasonló térben, szépen mozgó és koccanó szavakkal…”

– kaphattunk betekintést a beszélgetés részleteibe.

A budapesti diáksereg több napot tölt Bácskában. Szabadkán, Palicson, Bajsán, Újvidéken és Temerinben tesznek látogatást. Helyiekkel ismerkednek és interjúkat is készítenek a vajdaságiakkal.Irodalom rovatunkat olvasgattad már? Főzz egy kávét és merülj el benne!

The following two tabs change content below.
Press Szó

Press Szó

Ez a cikk szerkesztőségi munka eredménye, átvétel vagy alkalmi szerzőnk írta, ezért nincs a szerzőjének profilja a honlapunkon.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!