Újabb nagy halak a hajón

Bebek után a Crvena Jabuka is fellép a budapesti Yu Partyn

crvenaA legutóbbi nagy dobás, Željko Bebek tavaly júniusi fellépése után ezúttal a legendás szarajevói zenekart, a Crvena Jabukát sikerült elcsábítaniuk a szervezőknek a legközelebbi budapesti Yu Partyra! Február 21-én, szombaton az A38 hajón 22 óra 30 perckor lép fel – Budapesten története során először – az idén 30 éves kultikus zenekar. Az együttes, amely már számos viszontagságon átesett, kezdve attól, hogy menekülniük kellett a háború elől, egészen addig, hogy autóbalesetben elveszítették két tagjukat,  amióta a 90-es években újra összeálltak, folyamatosan koncerteznek, és rendszeresen adják ki lemezeiket. A legnagyobb sikert talán a 2000-ben megjelent Sve Što Sanjam (Minden, amiről álmodok) című albumuk aratta,  amelyen olyan slágerek szerepeltek, mint a Ti si lijepa, vagy a Tvoga srca vrata.

A koncert előtt, 20 óra 30 perckor a szokásokhoz híven ismét vetítés vár a vendégekre. Ezúttal egy vajdasági témájú dokumentumfilm, a Határúton című alkotás kerül vászonra angol felirattal.  A mű Szakács Melinda, Oromról származó Budapesten élő riporter személyes áttelepülésének történetét mutatja be, miközben számos kérdést vet fel, a történelmi traumáinkkal való szembesüléstől kezdve a mai vajdasági fiatalok előtt álló perspektívákig. A vetítés után az alkotókkal, Józsa Márta szerkesztővel, Litauszki János rendezővel és Szakács Melinda főszereplő-riporterrel lesz beszélgetés. 

A koncertet követően DJ Macsity folytatja a közönség szórakoztatását. Az este során a Mlinar túros, túrós-spenótos és húsos burekjait lehet majd megvásárolni. A belépő elővételben 3500 forintba kerül, mely az A38 jegypénztárában és internetes oldalán vásárolható meg. A helyszínen a diákok 2000, a többiek pedig 4000 forintért juthatnak jegyhez.

The following two tabs change content below.
Press Szó

Press Szó

Ez a cikk szerkesztőségi munka eredménye, átvétel vagy alkalmi szerzőnk írta, ezért nincs a szerzőjének profilja a honlapunkon.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!